Vloerbedekking verwijderen

Uw huidige vloerbedekking verwijderen is een stap die bij het leggen van een nieuwe vloer vaak noodzakelijk is. Hoewel het vaak goed mogelijk is de nieuwe vloer over de oude heen te leggen, brengt dit vaak andere nare gevolgen met zich mee. Deuren dient u meestal in te korten, plinten moeten verplaatst worden en drempels verhoogd. Het is daarom in de meeste gevallen aan te raden de moeite te nemen de huidige vloer te strippen. Hoe u dit moet en kunt doen, is echter zeer sterk afhankelijk van uw individuele situatie. Zaken als ondervloer, hechtmiddel en vloertype spelen een belangrijke rol. Toch geven we hieronder voor een aantal vloertypen een aantal algemene suggesties, zodat u in ieder geval een aanknopingspunt heeft:

Tips per vloersoort

Puin verwerken

Houd er rekening mee dat u in de meeste gevallen te maken krijgt met een forse hoeveelheid afval. Met name in geval van een tegelvloer of een vloer van natuursteen, kan de hoeveelheid afval substantieel zijn. Zorg er dus voor dat u ofwel de grofvuildienst van de gemeente inschakelt (bij grote stukken afval, denk aan stukken tapijt), ofwel een aanhangwagen huurt voor het vervoeren van puin richting uw gemeentewerf. Draag altijd goede handschoenen bij het werken met steenafval, om schrammen te voorkomen. Het spreekt misschien voor zich, maar houd tevens een goed postuur bij het sjouwen!

Reacties

Thomas schreef op 20 February 2011

Ik ben van plan linoleum te verwijderen van de plankenvloer in ons nieuw gekocht huis. De bedoeling is om de plankenvloer op te schuren en te vernissen.

Hoe kan ik zien of de linoleum asbest bevat? Het lijkt me linoleum die nog geen 10 jaar oud is aangezien het bedrukt is met ‘laminaat’patroon, het lijkt zogezegd of er laminaat ligt.

Verder zijn alle tips inzake het verwijderen van de hatelijke lijmlaag welkom en verdere tips en of boeken ivm het opwaarderen van antieke houten vloeren.

Het huis dateert van 1937 en de houten vloer zou prachtig zijn in combinatie met de houten trap.

Hartelijk dank bij voorbaat,

Thomas

marianne schreef op 26 June 2011

Vanwege verhuizing moet ik het linoleum , dat 23 jaar geleden gewalst is op een houten ondervloer verwijderen .
Graag tips hoe te doen en m.b.t. asbest hoe moet dat dan?
Graag hulp en bij voorbaat dank , Marianne.

wolters schreef op 26 October 2011

Goede morgen ;Kan iemand mij zeggen of marmoleum op strak laminaat te lijmen is. B.V.D. Wim Wolters.

Forbo Flooring B.V. schreef op 27 December 2011

In linoleumproducten, waaronder Marmoleum met de marmerstructuur is nooit asbest als grondstof toegepast. Het is gemaakt van de volgende natuurlijke grondstoffen:
lijnolie, houtmeel, kurkmeel, harsen, kalksteen, kleurstoffen, de onderlaag is jute.

rik schreef op 11 February 2012

hoe kan ik de novalon van de muur halen

die vast gehecht is zonder plekwerk er af te doen dank u

De tapijttrekgigant schreef op 22 March 2014

Beste mensen,
Wij zijn een bedrijf die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van alle soorten .
Dus moet uw vloer verwijderd worden bespaar je de moeite en laat het over aan ons bekijk YouTube de tapijttrekgigant of raadpleeg de site voor meer info.
Tevens zijn wij 24/7 bereikbaar op 0639610642

Tapijtstripper huren schreef op 7 April 2015

Voor het eenvoudig verwijderen van het oude tapijt is het verstandig om een tapijtstripper te huren. Op huren.nl vind je altijd een verhuurbedrijf in de buurt

Schraper schreef op 2 October 2015

Gebruik voor het verwijderen van de lijmresten welke overblijven onder uw vloerbedekking een stevige schraper. Deze vindt u op beroepsmespunt.nl.

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Vloer verwijderen

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer