Zitmaaier

Een zitmaaier is een vorm grasmaaier die vooral geschikt is voor grotere gazonnen. Het is een onafhankelijk voertuig waarmee een gazon zonder zelf te maaien op lengte gehouden kan worden. Ook voor invaliden die liever hun tuin zelf blijven onderhouden, kunnen zitmaaiers een uitkomst zijn. Zitmaaiers zijn echter niet goedkoop en als u er één aanschaft zult u er waarschijnlijk een flink aantal jaren aan vastzitten. Zorg dus dat u goed geïnformeerd bent over de specifieke voor- en nadelen van het model waar u in geïnteresseerd bent. Wees er daarnaast zeker van dat u de ruimte heeft; een zitmaaier moet gestald worden en heeft echt alleen zin als het gazon groot genoeg is. U kunt, afhankelijk van de daadwerkelijke grootte van uw gazon, kiezen voor grotere of kleinere modellen. Grotere modellen worden ook wel ‘gazontractors’ genoemd en hebben meestal het maaimechanisme direct onder het voertuig. Dit in tegenstelling tot ‘gewone’ zitmaaiers, waarbij u het maaimechanisme meestal voor u uit rijdt.

Een zitmaaier kopen

Er zijn veel verschillende zitmaaiers op de markt en het aantal mogelijkheden en modellen is erg groot. Er zijn dus flink wat overwegingen om mee te nemen alvorens u tot aanschaf overgaat. De ondergaande lijst bevat een aantal van de belangrijkste, maar is niet compleet. Vraag bij uw tuincentrum / specialist altijd om uitgebreid persoonlijk advies:

Veiligheid

Zitmaaiers kunnen erg gevaarlijk zijn, met name voor kinderen, die het maar al te leuk vinden een ritje te maken. Neem daarom de volgende veiligheidsregels in acht:

Reacties

pieter oudejans schreef op 7 October 2009

Bij welke opppervlakte kan worden overwogen een zitmaaier te nemen ipv een zelfaangedreven motormaaier ??

Luuk Wijers schreef op 16 November 2009

Is een zitmaaier of gazontractor een motorvoertuig?

Huren.nl schreef op 3 February 2015

Zitmaaier nodig? Kijk dan op Huren.nl voor een verhuurbedrijf bij jou in de buurt

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Zitmaaier

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer