Grasmaaiers

Grasmaaiers komen in allerlei soorten en maten, met ieder hun specifieke voor- en nadelen. Alvorens u een grasmaaier aanschaft, doet u er dus wijs aan onderzoek te doen naar deze variatie. Alvorens u een grasmaaier koopt, is het wellicht slim even op uw gemakje over uw gazon te wandelen en goed in u op te nemen wat de specifieke kenmerken van uw gazon zijn. Zijn er problemen met wortels van bomen die aan het oppervlak komen? Wat voor obstakels (bomen, tafels, keien) bevinden zich op uw gazon? Is uw gazon vlak of is er een steile helling aanwezig? Allemaal vragen die wellicht invloed kunnen hebben op de grasmaaier die u kiest.

Soorten grasmaaiers

Er zijn in principe drie soorten grasmaaiers:

Een grasmaaier kan voorzien worden van een opvangbak achteraan, om de gemaaide grassnippers op te vangen. U kunt ze dan makkelijk in de groen- of compostbak werpen. Zorg er wel voor dat de opvangbak groot genoeg is, omdat u anders regelmatig heen-en-weer moet lopen.

Aandrijving grasmaaiers

Een grasmaaier kan op verschillende manieren aangedreven worden:

Er zijn grasmaaiers waarvan niet alleen het maaimechansme, maar ook de aandrijving gemotoriseerd is. U hoeft de maaier dan alleen maar bij te sturen. Prijzig, maar wel ideaal voor minder valide mensen die toch van hun gazon willen genieten.

Reacties

Simon Vennema schreef op 10 May 2010

Geniet van uw tuin!
Uw gazon ook altijd kort gemaaid? Wij hebben de oplossing! Met een robotmaaier van Gardenrobots.nl krijgt u meer tijd voor andere leuke dingen. Een robotmaaier verbruikt weinig energie, maait gazons tot maximaal 5000m² en vervuilt het milieu niet. Kortom neem nu contact op om de mogelijkheden door te nemen.

j.van passel schreef op 27 July 2011

geachte mensen
wat voor een grasmaaier zou u aanbevelen om een sloot van ongeveer 15 meter te maaien,de helling is redelijk stijl.
bij voorbaat dank
jeannette van passel

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Grasmaaier

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer

Gerelateerde artikelen