Glasvezelbehang

Glasvezelbehang (ook: glasweefselbehang) is een relatief nieuwe behangsoort, die in plaats van papier wordt gemaakt van fijne glasvezels. Deze vezels worden op een speciale manier verweven en geperst tot een zeer fijn en zeer sterk gaas ontstaat. In het gaas zijn desgewenst lokaal verdikkingen aan te brengen, zodat een mooie structuur zichtbaar wordt. Er zijn verschillende structuren mogelijk, zoals een visgraat, een zigzag, een ruit of een weefstructuur. Het behang wordt vanwege de bestanddelen slechts in één kleur geleverd; neutraal wit. Het behang laat zich echter zeer goed overschilderen met latexverf, zodat uiteindelijk een unieke en warme uitstraling gerealiseerd wordt. Glasvezelbehang wordt meestal met een speciale glasvezellijm opgelijmd, die zeer sterk kleeft. Het behangen met glasvezelbehang is desalniettemin een klus die u prima zelf ter hand kunt nemen. Let er voor u begint wel op dat glasvezelbehang zich niet eenvoudig laat verwijderen.

Waarom glasvezel?

Glasvezelbehang is deels decoratief, deels functioneel. Het wordt meestal opgebracht om een gebarste en beschadigde muur te versterken. Slecht en/of oud pleister- en stucwerk worden door het fijne raamwerk van sterk glasvezel keurig tegen de muur gehouden, zonder een kans te krijgen verder af te brokkelen. Verdere voordelen van glasvezelbehang zijn:

Voorbereiding

Ten eerste een waarschuwing: aangezien het behang uit zeer dunne glasvezels bestaat, kan het de huid irriteren bij aanraking. Het is dan ook, met name indien u gevoelig bent voor huidirritatie, raadzaam latex handschoenen te gebruiken.

Alvorens u begint met het behangen, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond goed glad is. Dit kunt u bereiken door ofwel eerst te plamuren, of eerst te schuren. Heeft u een ondergrond met ingetrokken lijmresten, houd er dan rekening mee dat de zuiging van de muur plaatselijk kan variëren. Een voorbehandeling met een verdunde latexverf of lijm kan dan waardevol zijn. Hetzelfde is waar voor een gestucte ondergrond of onbewerkte gipsplaat. In deze gevallen kan de zuiging over de gehele muur immers te hoog zijn. Schraap na het gladstrijken en opdrogen van de muur in ieder geval eventuele afvalresten weg met een plamuurmes. Verwijder tevens de behuizingen van stopcontacten, stekkerdozen en alle andere zaken die later in de weg kunnen komen te zitten.

Het behangen

U bewerkt glasvezelbehang in principe droog; u brengt geen lijm aan op het behang zelf, maar smeert de muur in. Hierdoor loopt u geen risico dat het door lijm verzwaarde behang afscheurt, terwijl u de strook hoog houdt. Voor glasvezelbehang heeft u speciale lijm nodig, die onder de merken Perfax en Bison in uw bouwmarkt te koop is. Deze lijm brengt u met een roller redelijk dik en evenredig aan op de muur. het is aan te raden de roller op een verfstok te plaatsen, zodat u goed overzicht kunt houden over uw werk en snel te werk kunt gaan. Lijm niet te ver vooruit, maar smeer hooguit twee stroken per keer uit, omdat de lijm anders opgedroogd is voordat u aan behangen toekomt.

Begin bij de eerste strook altijd tegen een loodlijn aan. Laat de behangstrook van boven naar beneden langs de muur vallen en druk deze voorzichtig aan met een kunststof spaan. Duw aan het einde van de strook de lucht achter het behang via de zijkanten weg. De volgende stroken richt u van bovenaf netjes langs de eerdere stroken. U kunt met de stroken over de muur schuiven, zodat deze vrijwel naadloos op de vorige strook aansluiten. De stroken zijn meestal zo’n 1 meter breed, waardoor u relatief snel klaar bent met behangen en weinig last zult hebben van naden.

Afwerking

Tenzij u tevreden bent met de neutrale kleur, vereist glasvezelbehang meestal nog een stap om het geheel af te werken. De meest gebruikelijke wijze van afwerking is het overschilderen van het behang met latexverf. Dit gebeurt meestal in twee lagen, omdat de eerste laag latexverf niet altijd dekkend is. Voordeel van deze verf is, dat het in vrijwel alle denkbare kleuren leverbaar is. Let er op dat kleuren op een groot oppervlak als een muur al snel erg intens lijken. Neem bij twijfel alleen voldoende verf voor een eerste behandeling; bent u niet tevreden, dan kan een tweede keer altijd nog. Denk bij de kleurkeuze goed aan de belichting van de ruimte en het meubilair dat u er wilt plaatsen. Wacht na behangen wel zo’n 24 uur met overschilderen, zodat het behang goed kan drogen.

Reacties

K. Jansen schreef op 27 October 2009

Wij willen graag glasvezelbehang overschilderen, zodat het zilver wordt.

Graag uw advies hoe we dat het beste kunnen doen.

S.Jacobs schreef op 3 December 2009

U kunt het best gewoon overschilderen het maakt bij glasvezelbehang niet zoveel uit

j.manders schreef op 2 January 2010

ik heb kunstof isolatie tegen mijn dak beschot binnen ,kan ik dit met vezelbehang behangen. graag antwoord hier op

hessing schreef op 12 January 2010

hoe kan ik de lucht plaatsen achteraf het beste oplossen voordat ik ga schilderen?

deze zijn onstaan denk ik omdat daar geen lijm zat op al is opgedroogd voordt ik kon glad strijken.

help moet snel verder ivm verhuisdatum 21-01-2010 is!!!

Bert de Goede schreef op 17 January 2010

kun je glasvezel behang eigenlijk over bestaand behang plakken?

maurits schreef op 8 February 2010

geachte heer/mevrouw,

Ik wil onze nieuwe kamer afwerken met houten plaaten (in plaats van gips) kan ik deze afwerken met glasvezelbehang of krijg ik dan krimpscheuren?

maurits

John den Haan schreef op 9 February 2010

Maurits,

Glasvezelbehang is zeer sterk en zal niet zo snel scheuren. Eventuele krimpscheuren in onderliggend materiaal worden juist goed afgedekt.

Eelco schreef op 10 March 2010

geachte heer/mevrouw,
ik lees overal dat je eerst de oude behanglaag van de muur moet verwijderen, deze is in mijn geval ook al gelatexd. Alleen als ik dit ga doen gaat de hele stuclaag ook mee (het oude behang zit heel stevigen vast), daar wil ik mezelf eigenlijk voor behoeden. Mijn vraag is dus of ik de oude behanglaag heen kan behangen.

m.v.g Eelco

Schildersbedrijf MJF schreef op 25 March 2010

Beste Eelco
Ja hoor als het oude behang goed glad is en goed vast zit is dit mogelijk.

Groetjes Mike

Samantha schreef op 20 April 2010

Is het ook mogelijk om over glasvezelbehang (met visgraat-motief) te stucen?

Charley schreef op 4 May 2010

Is het mogelijk om met hoogglans (of matglans) verf over glasvezelbehang te gaan? (Al dan niet op water- of terpentinebasis?)

Mvrgr Charley

Wanddecoratie schreef op 16 June 2010

Ik las op een ander blog dat iemand zijn boot er mee wilde repareren. Dat leek mij wat ver te gaan..

Op karwei staat heel veel informatie over het aanbrengen van www.karwei.nl/assortiment/verf-en-behang/wanddecoratie-en-behang en glasweefselbehang in het bijzonder

Jeroen schreef op 14 July 2010

Is het mogelijk om een muur waar granol op zit te behangen met glasvezelbehang? De muur eerst glad maken neem ik aan. Een goede lijm laag aanbrengen, eventueel een voorstrijk. Ik las dat er ook dikkere soorten behang zijn. Ik neem aan dat je de structuur van het granol hier niet doorheen ziet. Kan iemand mij een goede tip geven.

Marjo schreef op 4 August 2010

Ik wil glasvezelbehang doen op muren van een nieuwbouwwoning. Moet ik deze muren eerst voorbehandelen en waarmee??

van Dis schreef op 16 August 2010

We gaan binnenkorst verhuizen naar een nieuwbouw appartement. Ze noemen het behangklaar en de stukadoor heeft hier en daar een veeg gegeven om de grote gaten op te vullen. Ik wil glasweefselbehang aan brengen, maar hoor verschillende verhalen over de ondergrond. Er zitten over het geheel heel veel luchtbelletjes in de beton zo groot als tien cent. Moeten deze opgevuld worden of kan ik zonder probleem hierover gehangen? De meningen hierover zijn zeer verdeeld. Graag Uw advies.

Met vr. gr. J. van Dis

alm v/d kroft schreef op 24 October 2010

geachte mijnheer

kan er over een kunstof wand panelen behangen worden ? glasvezel of ander behang.
wij zijn dat kunstof zat,of moeten we het er eerst uihalen.
bij voorbaat dank

mevr a v/d kroft

W.H. Wubs schreef op 27 October 2010

Kan ik glasweefselbehang aanbrengen,kan ik dat ook over een oude behanglaag doen of moet er eerst alles af.

Dhr. W.H. Wubs
Fenny schreef op 29 October 2010

Hallo, ik heb 2 weken geleden mijn gehele huis ‘gevliest’ en ‘gesaust’, het resultaat was prachtig. Nú komen er ineens te pas en te onpas (lucht)bubbels in. Ik heb hier echt geen enkele verklaring voor. kan iemand dit ajb verklaren?

Mvg Fen

Grietje schreef op 1 November 2010

Ik wil graag weten of ik het ook over een grof gestucte muur kan behangen

Claudia schreef op 1 November 2010

Ik wil glasvezelbehang over een gestucte muur aanbrengen. De muur is niet ruw gestuct: een beetje relief misschien 1 a 2 mm bobbelig. Kan ik dat zo doen? Moet er voorstrijk onder? Ik neem aan dat het zichtbaar blijft door het behang heen. Maar misschien is dat niet eens zo lelijk. Ik wil eigenlijk niet eerst de muur glad laten stuccen want dat kost mij weer een hoop geld en ik heb een kleine beurs.
Wie heeft hier ervaring mee? Het valt mij op dat er veel mensen zijn met vragen, maar weinig die die vragen beantwoorden… Help :)

Carlos schreef op 14 November 2010

Bij www.glasvezelbehangers.nl kun je ook gewoon glasvezelbehang kopen en van goede kwalitiet.
Hier hebben ze veel kennis van glasweefsel en glasvlies.
Ik heb er een glasweefselmachine gehuurd en had het behang er zo aan zitten.
Je kunt ook proberen op www.glasvezelbehang.com en www.glasvezelbehanger.nl.

Spakman schreef op 23 November 2010

Kan er over glasvezelbehang gestucadoord worden ?

annette schreef op 2 December 2010

Hallo,

Wij hebben een scheur in het glasveselbehang heeft u misschien een tip om die weg te werken?

annette schreef op 2 December 2010

hallo,

wij hebben een scheur in het glasvezelbehang heeft u misschien een tip om die mooi weg te werken.

Diana Toonen schreef op 5 December 2010

Graag wil ik weten of ik bij jullie een goede kwaliteit glasvezelbehang kan kopen en voor welke prijs.
We twijfelen nog tussen zelf doen of laten doen.

Vriendelijke groet, Diana Toonen

Glasvezelbehangers.nl schreef op 28 December 2010

@Spakman

Ja, als het glasvezelbehang goed gelijmd is, kan je hier gewoon overheen stuken.

p.vanerp schreef op 4 January 2011

ik heb nog de onderlaag van behang op de muur zitten kan ik dan toch galsvezel behang verwerken of moet die er eerst af de onderlaag zit er straks en geheel tegenaan zitten geen losse stukken bij?

priscilla roelofsma schreef op 21 January 2011

hallo.
ik heb glasvezelbehang op de kinderkamer omdat het makkelijk was.
nu is ze wat ouder en willen we eigenlijk gewoon behang erop kan dat gewoon over het glasvezelbehang???

lia schreef op 23 February 2011

Moet het oude behang verwijderd worden voordat het glasvezelbehang aangebracht wordt.

hans wouters schreef op 13 March 2011

Wil mijn dakplaten met glasvezel behang bekleden,zodat de naden weg blijven er zit nu structuurverf op,en naden zijn gekitmoet dit eerst glad en vlak gemaakt worden?,en bij het plafond [is beton] wil ik dat 50 cm door laten lopen,moet ik dan bij plafond de eind naad aanplamuren,voordat ik of structuur verf of stuc schuurwerk aanbreng?graag uw reactie.

Dick Netz schreef op 20 March 2011

Hallo

ik zit ook met de vraag of je oud behang er eerst afmoet halen zoals de andere mensen ook vragen.

wachtende op antwoord mvgr

Lia Hofman schreef op 5 April 2011

hallo,

Mijn vraag is,kunnen wij glasvezelbehang in kleine hoeveelheid toepassen in de caravan badkamer?

Vriendelijke groeten,

Lia Hofman.

jan bakker schreef op 26 April 2011

mijn vraag

WE HEBBEN IN ONS APPARTEMENT BETONNEN MUREN MET VEEL GAATJES ERIN
NU IS NA HET BEHANGEN HET HELE BEHANG MET VOUWEN EN GEEN STRAK RESULTAAT
WEET IEMAND WAT WE ER MEE MOETEN DOEN
ZO IS HET EEN HELE GROTE AANFLUITING
JAMMER VAN AL HET WERK

IK HOOP DAT ER IEMAND IS DIE ER IETS OP WEET

GROETJES JAN
Suus Koster schreef op 11 June 2011

Is het mogelijk over glasvezelbehang te stukadoren? En zo ja, waar moeten we dan op letten.
Ik hoor graag een reactie.
Met vriendelijke groet,
Suus

Kristel schreef op 15 June 2011

Bestaat er ook een materiaal dat op glasvezelbehang lijkt maar dan van kunststof of papier is gemaakt?
En bestaat er glasvezelbehang dat zo sterk is dat je t meerdere malen kan vouwen en het niet op de vouw breekt?

Met vriendelijke groet,
Kristel

Yuri schreef op 22 June 2011

Hallo,
Ik heb mijn huis net laten stucen, en wil nu over het nieuwe stucwerk glasvezelbehang plaatsen. Wel of niet aan te raden?

mvg,

Yuri

Diana schreef op 10 July 2011

Hallo ik heb met glasvlies behangen op de meeste plekken is het heel mooi geworden maar in twee banen zit onderaan een grote luchtbel. Waarschijn lijk iets te weining lijm gebruikt of de lijm was net iets te droog waardoor het niet goed geplakt heeft. Weet iemand hoe ik dit netjes kan verhelpen. Als ik de lucht bellen kan verwijderen wil ik er met muurverf op gaan schilderen.

Met vriendelijke groet,
Diana

jannie schreef op 14 August 2011

Ik heb bij mijn dochter de slaapkamer behangen met glasvezel en had daarna z,n keelpijn en benaud kan kan dat van het behang komen ik moet nog 2 kamers zou ik dan een mondkapje moeten dragen vast bedankt groetjes jannie

Marja van den Berg schreef op 20 August 2011

Wij hebben ons glasvezelbehang in ons trappenhuis geschilderd met witte latex. Dit is ongeveer een half jaar geleden. het ziet er nu al uit of het er jaren opzit. Ziet er dus niet meer uit. Met allerlei vegen en als we er per ongeluk met een ring langs gaan, geeft het enorme zwarte strepen. Wat adviseert u ons om te doen en vooral wat is het beste merk om te zorgen dat het er netjes uit blijft zien.
Alvast bedankt voor uw reactie.

Anette schreef op 16 September 2011

Hallo,

Graag wil ik wat wandjes met structuurverf behangen. Kan ik die muren egaliseren met glasvezelbehang en daar vervolgens ander behang overheen plakken?
Of is de enige oplossing de muren de schuren (of nog erger opnieuw te stuccen)?

Alvast bedankt!

Tanja schreef op 25 September 2011

Kan ik het behang ook aanbrEngen op een voorgestreken muur (zouden eerst stuccen)

Bijvoorbaat dank

Bianca schreef op 26 September 2011

Hallo, ik zou graag wat advies willen over het volgende; Ik heb onze slaapkamer muren/schuine wanden geverfd met structuurverf over het behang heen. Dit is zo’n 8 jaar geleden. Sommige naden van het behang komen naar buiten maar alles zit verder goed vast. Achteraf spijt dat ik het toen zo gedaan heb…maar nu ziet het er niet meer zo mooi uit. Nu zou ik graag glasvezel behang willen plakken en daarna behandelen met muurverf zodat onze slaapkamer er weer netjes uitziet. Zou ik de laag structuurverf met de laag behang d.m.v. een behangstomer kunnen verwijderen?
Want zelf met roodband aan de slag zie ik niet zitten om te egaliseren en stucadoors laten komen wordt aardig prijzig. Ik zie graag uw adviezen tegemoet! Alvast bedankt!

Van Campenhout Wilfried schreef op 12 October 2011

Is glasvezelpapier vochtafstotend ?
Ik zou graag een vochtige muur behangen … kan het aanbrengen van een onderliggende behang uit glasvezel deze vochtigheid tegenhouden ?

rayan schreef op 28 December 2011

Kan ik glasweefselbehang aanbrengen,kan ik dat ook over een oude behanglaag doen of moet er eerst alles af ?

E. De Valck schreef op 9 January 2012

ik las dat er nu speciale producten bestaan om glasvezel te verwijderen, maar vind ze niet…help!

roel schreef op 26 January 2012

Ik wil in een stacaravan het plafond beplakken met glasvezel behang. het plafond is van (glad) kunststof. Is dit mogelijk?

Trice schreef op 2 February 2012

We hebben ons nieuwbouw woning helemaal met glasvezelbehang gedaan. (Onbewerkte glasvezelbehang) maar we zijn vergeten om de voorkant na te lijmen. We kwamen er achter toen we begonnen met schilderen we zagen allemaal vlekken. We hebben de behang zo 1 maand op de muur.
Wat kunnen we nu nog doen ? Zo dat we geen vlekken krijg op de muur.
De praxis zei dat we als nog kunnen lijmen (de voorkant) is dat mogelijk ?
Krijgen we dan geen scheurtjes ?
We zitten met de handen in onze haren hoe we dit kunnen oplossen !
Hoe kunnen we dit oplossen ?

casper ovaa schreef op 9 March 2012

goede morgen,is het mogelijk om glasvezel buiten te gebruiken? of is er een andere kwaliteit voor? Grt casper

À.Schaddenhorst schreef op 11 March 2012

Ik moet geen wand maar een plafond plakken met glasvlies, zou dat lukken en hoe?

Johan Drijsen schreef op 12 March 2012

We hebben glasvezel behang volgens instructie aangebracht met een goede resultaat. Nu hebben we met latex verf 2 lagen aangebracht, het resultaat daarvan is wat minder. Wij hebben de 2e laag verf na 24 uur aangebracht. Resultaat is dat we zien ontzettend veel doffe plekken met heel veel kleine gaatjes. Hoe kunnen wij dit het beste oppakken?

Marlies schreef op 13 June 2012

Is het mogelijk om het glasvezelbehang te verwijderen? Want dat is met lijn geplakt. En zo ja, op welke manier?

Van Dingenen Albert schreef op 1 July 2012

Ik ga glasvliesbehangen en in de klus tip vn GAMMA staat iets over een behangvliesroller, maar wwaris deze te koop, en is het eigenlijk wel nodig.

patricia schreef op 30 August 2012

Hallo,

Ik heb een muur geverfd met structuurverf nu is deze niet helemaal dekkend kan ik hier overheen verfen met latex verf in de zelfde kleur of misschien met muurverf ?

Graag tips/ ideeën.

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj schreef op 11 October 2012

Doe ook maar een masker op!!Heb 2 wk met vreselijke allergie gehad.leek wel hooi koors.En altijd handschoenen en lange mouwen.

timbo schreef op 24 November 2012

Ik heb glasvezelbehang in mijn keuken, wat soort verf is dan de beste te grbruiken?

bianca schreef op 3 February 2013

Wij hebben glasvezelbehang in de woonkamer, kun je hier overheen stucen of spachtelputzen? of moet het behang er eerst af?

Brenda schreef op 11 March 2013

Ik heb een tussenmuur waar grote scheuren in zitten en die afbrokkelt aan de onderkant. Kan ik deze muur verstevigen met enkel glasvezelbehang?

Joop Goosens schreef op 19 March 2013

Is er kwaliteits verschil in het glasvezelbehang,zijn er normen / fabrikanten of diktes die het verschil maken.
Wat is het beste en waar moet je op letten?

Luc schreef op 21 April 2013

Hallo, Heb geschilderd glasvezelbehang in sanitaire ruimte maar wil deze betegelen met glasmozaïekjes. Moet de muur hiervoor helemaal worden gestript van het papier of heb ik andere werk besparende mogelijkheden? Welke zijn de opties? Zeer bedankt voor de feedback.

HENK schreef op 22 May 2013

Onze muren zijn voorzien van grof stucwerk. Kan ik hier glasvezelbehang overheen plakken zonder eerst te egaliseren.
Het stucwerk heeft zandstructuur en is geschuurd.

Veronique Moens schreef op 16 June 2013

Hallo,
We hebben een appartementje gekocht met overal glasvezelbehang. We weten niet hoelang het al tegen de muren staat maar het schijnt overal nog goed vast te zitten.
Welke voorbereidingen moeten we doen om het te overschilderen. Het zijn overal nogal felle kleuren. Dank u

Justin schreef op 24 July 2013

Ik denk laat ik ook maar een paar tips op een rijtje zetten ook al zijn ze hier misschien al genoemd . Altijd makkelijk toch .

-zuigende muren voorstrijken
-poederende muren reinigen en fixeren
-gaten en flinke scheuren uitvlakken met probastine
-voorgeschilderd glasweefselbehang is makkelijker te verwerken en scheelt ook in afwerking
-muren dienen glad te zijn
-overschilderen kijk dan eerst op een onopvallende plek of het goed dekt . Beter is sowieso om tweemaal te sausen
-bezuinig niet en koop kwalitatieve materialen
-geld ook voor de verf uit een duurder segment heeft beter resultaat bijvb:superlatex
-de donkere strepen door een ring of iets dergelijks worden schrijfeffecten genoemd je hebt speciale texen hiervoor caparol bijvoorbeeld.
-Voor vegen en ander vuil heb je ook sausen welke goed te reinigen zijn . Een die erg goed reinigbaar is en zeer sterk maar ook zeer prijzig is thermoshield welke met keramische bolletjes er voor zorgt dat je muur zelfs met hogedruk te reinigen is zeer hoge dichtheid dus .Ook verdeelt deze de warmte beter in huis en houd t vast andersom isoleert het ook .

Justin schreef op 24 July 2013

Mochten mensen nog meer vragen hebben over schilderen in het algemeen mail gerust naar jmschilderwerken@mail.com.

Ik zal proberen u zo goed mogelijk te adviseren .

Dick schreef op 24 August 2013

Hoe kan ik de lijm van glasvezelbehang verwijderen? Ik weet dat het moeilijk is, maar misschien heeft iemand een tip?

Irene schreef op 8 January 2014

Kan ik over isolatiebehang vliesbehang gebruiken?
En met welke lijm breng ik het isolatiebehang aan?
Het is van het merk isodeluxe, glad behang.

Bart schreef op 23 January 2014

Ik heb een muurtje van circa 2m2 wat ik wil betegelen met deco tegels. Het muurtje is gemaakt van twee dikke MDFplaten op elkaar verlijmt met daarover glasvezelbehang en daar weer over latex verf.

Kan ik het muurtje probleemloos betegelen en zo ja, moet ik dan nog voorstrijkmiddel gebruiken?

Groet,

Bart

Sam schreef op 29 January 2014

Over glasweefsel kan je gewoon stuccen mits deze goed vastzit.

Ik heb zelf wanden met glasweefselbehang eerst afgemest en daarna afgekorreld, spacken noem je dit.
In nieuwbouw zijn altijd de plafonden gespackt

Mocht u ook interesse hebben bel gerust
06 48619190

Marleen schreef op 13 August 2014

Ons gehele appartement is behangen glasweefselbehang. Hier en daar zitten beschadigingen door katten. Is het mogelijk om erover heen te behangen met glasweefselbehang, of moet de oude laag er helemaal af. Ik lees hier dat dat nogal een intensieve klus is, die ikvan harte zou willZijnen overslaan
Met vriendelijke groet
Marleen

h.brok schreef op 11 December 2014

Hallo ik wil mijn muren ook verven maar de stenen bouwblokken tekenen nog af door het glasvezelbehang,hoe kan ik dit nu verhelpen om ee mooie strakke muur te krijgen.
Met vriendelijke groet.

Gerda schreef op 14 January 2015

Hallo,

Omdat er een vochtprobleem met de muren is ontstaan, komt er schimmel door het glasvezelbehang. Dit moet worden behandeld. Hoe kan ik dat het best doen? Hoe/waarmee krijg ik het behang los?

vr. groet,
Gerda

Josefien schreef op 16 January 2015

Mijn vraag is kan je glasvezel behang ook schilderen met een verf op terpentine basis zodat het een muur wordt die je makkelijk schoon kan maken en nat kan af vegen?

Ik wil dat graag weten om dat ik wat katten heb en die nog al eens knoeien met eten.

Ik kon het antwoord op de site niet vinden?

Atlas schreef op 9 March 2015

Is het mogelijk om over een glasvezelbehang met hoogglans op basis van terpentine te gaan. En wat is de beste manier om dat te doen.

Bas Smit schreef op 27 May 2015

Beste heer, mevrouw,

Ik heb een vraag. Ik wil een want gaan behangen met fotobehang. Kan dat over glasvezelbehang heen geplakt worden? Of is het aan te raden het eerst van de muur af te halen?

Groet,

Bas

Glasvezel schaar kopen schreef op 2 October 2015

Voor het knippen van glasvezel-behang raden wij een aramide schaar aan. Dit is een schaar met een microvertand lemmet welke speciaal gemaakt is voor het knippen van stevige materialen als glasvezel.

Ronny schreef op 6 December 2015

Ik heb glasvezelbehang geplaatst en wil nu verven moet ik eerst een grondverf doen of mag ik direct de verf die ik wil verven het is voor in een keuken wat is hier het beste afwasbaar of niet en welke ?

ellen schreef op 6 February 2016

beste …
ik heb een vraagje over tegels in de keuken.
kan je daar glasvezelbehang op plakken.
en zo ja hoe kun je dat het beste doen.
ik hoor het graag.

groet ellen

Nicolas de Graaf schreef op 19 November 2017

Bedankt voor deze tips. Binnenkort wil ik thuis een kamer zelf gaan behangen. Hopelijk gaat dat er strak uitzien.

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Glasvezelbehang

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer