Materialen

Asbest

Asbest

Asbest is een natuurlijk mineraal, dat door geologen ook wordt aangeduid als Chrysotiel. De naam asbest is afkomstig van het Griekse asbesthos, wat ‘onvernietigbaar’ betekent, waar chrysotiel afkomstig is van de woorden chrysos (goud) en tilos (vezel). Het materiaal is door de eeuwen heen gebruikt voor honderden verschillende doeleinden, maar werd door de Romeinen al gezien als gevaarlijk.

Krijtverf

Krijtverf

Krijtverf is een verfsoort die een mooie matte, fluweelachtige afwerking geeft. Het bestaat voor een groot deel uit (verrassing) krijt, wat het een goed afdekkend vermogen geeft zonder af te stikken. Krijtverf wordt door veel mensen onterecht verward met kalkverf. Krijt- en kalkverf zijn echter twee compleet andere producten…

Vochtmeter

Vochtmeter

De vochtmeter (ook wel hygrometer) genoemd is een instrument waarmee normaal gesproken de relatieve vochtigheid van een medium gemeten wordt. Dit houdt in dat de vochtigheid wordt uitgedrukt als een percentage van het punt waarop het medium verzadigd raakt met vocht. Stijging van de vochtigheid kan twee oorzaken hebben…

Kalkverf

Kalkverf

Kalkverf is een natuurlijke verfsoort die vanwege zijn levendige effecten en milieuvriendelijkheid altijd populair is geweest. Het is een mineraal product, dat vervaardigd wordt uit kalk en water. Het is meestal met natuurlijke pigmenten gekleurd, wat de beschikbare kleuren enigszins limiteert. Met name donkere tinten zijn vanwege de lichte tint van het bronmateriaal (kalk) lastig te verkrijgen.

PUR isolatie

PUR isolatie

PUR isolatie is een betaalbare manier om goede isolatie te verkrijgen. PUR-schuim heeft meestal gesloten cellen, wat inhoudt dat de individuele cellen niet met elkaar in verbinding staan. De cellen zijn gevuld met gassen die slecht warmte geleiden. Meestal zijn dit zogenaamde ‘HFK-gassen’. Omdat deze gassen een hoge thermische weerstand hebben, heeft PUR-schuim gemiddeld genomen een gunstige isolatiewaarde.

De kettingzaag

De kettingzaag

De kettingzaag is één van de krachtigste, maar ook gevaarlijkste stukken gereedschap die u op de vrije markt kunt aanschaffen. Jaarlijks gebeuren door verkeerd gebruik van de kettingzaag vele ongelukken, waarvan een enkele zelfs met dodelijke afloop. In dit artikel nemen we de juiste zaagtechniek door, waarbij we uitgebreid stil staan bij de veiligheid.

De ijzerzaag

Een ijzerzaag

De ijzerzaag is een bekend en populair stuk gereedschap, dat zijn weg in bijna iedere schuur wel gevonden heeft. De meeste mensen hebben echter geen benul van een juist gebruik van de ijzerzaag. In dit artikel gaan we in op enkele facetten van zowel de werking als het correcte gebruik van de ijzerzaag. Wellicht dat u na het lezen van deze tips geen zaagblad meer breekt!

De handzaag

Handzaag

De handzaag is één van de meest bekende en gebruikte zagen, waarmee al menig stuk hout in stukken gezaagd is. Het is dan ook een onmisbaar stuk gereedschap van de zichzelf respecterende doe-het-zelver. In dit artikel gaan we in op de werking en het optimale gebruik van deze oeroude en onmisbare hoeksteen van de kluswereld.

Zagen

Zagen

Zagen is een karwei dat bij iedere verbouwing terug komt, maar toch nog erg vaak fout gedaan wordt. Vanwege het grote aantal zagen en de per materiaal verschillende techniek is dit op zich geen wonder. Deze gids gaat in op een aantal zaagsoorten; waar zij voor dienen, hoe ze werken en welke techniek u gebruikt om zo goed mogelijk te zagen.

Voedingsmiddelen als schoonmaakmiddel

Oeps!

Schoonmaken is niet alleen een vervelende klus, het kan ook nog eens behoorlijk slecht voor het milieu zijn. Er worden jaarlijks behoorlijk wat liters dikke bleek, ammoniak, schuurmiddel en afwasmiddel door het putje gespoeld. De volgende vijf voedingsmiddelen zijn 100% natuurlijk en maken ook prima schoon.Zoeken

Laatste reactie

ben op zoek naar iemand die deskundig is met plafondventilatoren in een grote ruime van ca 120 vierkantenmeter

Door peter in De plafondventilator