RVS koelkasten

RVS koelkasten staan bekend om hun stijl en ongeëvenaarde strakheid, hoewel sommige mensen moeite hebben met het kille (vergeef de woordspeling) uiterlijk. RVS wordt vanwege de uitstekende hygiënische eigenschappen al geruime tijd in de horeca gebruikt voor zaken als wastafels, vriezers, vaatwassers en koelkasten. Het materiaal is echter vanwege zijn eenvoudige schoonheid langzaam maar zeker ook tot de keuken van huishoudens door aan het dringen. RVS apparaten mogen dan gemiddeld genomen duurder zijn dan hun kunststof ‘broers’, maar dankzij de langere levensduur en de lagere onderhoudskosten betalen ze zichzelf vrijwel altijd terug.

De voor- en nadelen

Alvorens u een RVS koelkast koopt, is het belangrijk dat u de voor- en nadelen goed in overweging neemt. De voordelen van een RVS koelkast:

Hieronder een korte lijst met nadelen:

Onderhoud

Roestvrij staal is een relatief onderhoudsvrij materiaal, waarvan de beschermlaag (chroomoxide) zichzelf aanvult (chroom reageert met lucht). Om ervoor te zorgen dat uw koelkast zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft, presenteren we u een aantal tips:

Reacties

i.t. braker schreef op 28 September 2009

ik heb een rvs koelkast maar die zit helemaal onder de roest. ik ben er niet mer hard nekkig spul op geweest. wel heb het raam vaak open omdat de slang van de droog trommel naar buiten moet.
kan ik weer van de roest af komen ? en zoja hoe ?

John den Haan schreef op 5 October 2009

Als het ├ęcht RVS is, zou ik eens contact opnemen met de fabrikant. Een roestvrij stalen koelkast hoort niet te roesten.

jansen schreef op 12 July 2010

hallo

ik heb eeb rvs koelkast, en er zitten op paar krassen, ik wil die krassen verwijderen maar weet niet hoe, weet iemand eem middel of iets dergelijks waarmee ik deze krassen wegkrijg.

mvg jansen

RVS specialist schreef op 9 March 2011

RVS is een producten in vele kwaliteiten
De naam zegt het al ROESTVRIJ.
Wil niet zeggen dat het nooit zou kunnen
roesten.
Inwerking van choordampen, kan RVS zover laten roesten dat het niet meer is tegen te gaan.
In zwembaden, roest alle standaard RVS soorten.

Krassen zijn normaal niet te verwijderen.
Zeker niet zoals hier boven is omschreven, gebruik van schuurpad, zal het resultaat alleen maar minder maken.

Jaarlijks verwerken wij een paar 1000 ton RVS.

trial and error schreef op 8 July 2011

Zoals door de RVS specialist geschreven zijn niet alle
Roest Vast Staal soorten onder alle omstandigheden tegen roest beschermd. per toepassing gebruikt met een andere legering.

het probleem van de roest op de koelkast is volgens mij te verhelpen met scotch-brite, zoals op : http://www.viba.nl/page/catalog.php?id=1111405 is afgebeeld.

ik heb een RVS schilderij lijst gemaakt, en na het bewerken wat krassen en vliegroest opgelopen. dit heb ik met scotch-brite opgelost. maar neem hier de tijd voor, schuur in 1 richting, niet heen en weer dan krijg je namelijk op het einde van een schuurstrook krulletjes.

als je hier de tijd voor neemt word de koelkast zo goed als nieuw. hierna kunt u de koelkast behandelen met een reiniging/beschermings middel dat bij een supermarkt verkrijgbaar is.

Succes

T de Cuijper schreef op 15 November 2011

Mijn RVS koelvries combinatie verkleurt zowel de deur als de zijkanten het wordt een regenboog mag dat (3jaar oud (jong))

RVS Krassen verwijderen? schreef op 25 June 2012

- vliegroest op het rvs is goed te verhelpen echter de vraag blijft nog wat voor kwaliteit is het?
Onder normale omstandigheden zou rvs binnen nooit mogen roesten. De oorzaak zou een zeer lage legiring rvs kunnen zijn of met de verkeerde middelen schoongemaakt.
Zeker dat laatst zien wij nog wel eens gebeuren, door de zeer hoge of lage ph waardes van sommige producten kan de oxidehuid beschadigt raken. Met onze rvs roest verwijderaar op www.rvs-schoonmaken.nl is daar op een mileuvriendelijke manier wel wat aan te doen

– Lichte krassen zijn goed op te lossen met schotch brite handpads, werk van grof naar fijn. Gebruik voor extra schuurkracht wat cif. WERK ALTIJD met de schuurrichting van het rvs mee. Op onze site staat een video met instructies. WWW.RVS-Schoonmaken.nl
Belgisch Hardsteen Aanrechtblad schreef op 16 October 2014

Bedankt voor de informatie over RVS!

Granieten aanrechtblad schreef op 16 October 2014

Ik ben op zoek naar een RVS koelkast, heeft iemand een idee waar je ze goedkoop kan krijgen?

Granieten keukenblad schreef op 16 October 2014

Je kan denk ik het beste naar bcc of mediamarkt, die hebben allebei beste prijs garantie!

Nel schreef op 14 July 2015

Wij hebben een bauknecht RVS koelkast,
Zit vol met plekken komt van binnen uit,de bauknecht doet er niets aan..
Koop nooit iets van bauknecht zo slechte service.

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
RVS koelkasten

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer

Gerelateerde artikelen