RVS aanrechtblad

Een RVS aanrechtblad is hittebestendig, vlekvrij, schoon en uitzonderlijk hygiënisch. Het materiaal wordt derhalve veel in restaurants toegepast, maar is ook terug te vinden in menig standaard keukenblok. Een standaard RVS aanrechtblad is meestal voorzien van het bekende geribbelde wafelprofiel, maar kan ook voorzien worden van afgeborsteld staal. Een nadeel van RVS is dat het wel een kras-gevoelig materiaal is, iets wat vooral in afgeborstelde oppervlakken snel zichtbaar is. RVS-bladen zijn worden meestal in één stuk geleverd, waarbij de lasnaden zijn weggeschuurd. De wasbak zit meestal keurig ingebouwd in het blad, wat de hygiëne ten goede komt. RVS aanrechtbladen kunnen in verschillende vormen geleverd worden, van rechte bladen tot hoekbladen tot L-vormige bladen.

Voor het droog schoonmaken van een RVS keukenblad, kunt u het beste gebruik maken van een microvezeldoek. Is het blad nat, gebruik dan een zachte doek en een klein beetje wasmiddel. Voor het ruwere werk kunt u eventueel aan de haal met een schuurmiddel, maar ga hier niet te ruw mee om.

Voordelen

Nadelen

Als u tips nodig heeft om uw aanrechtsblad te reinigen, kijk dan eens op de pagina van poetsadvies.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie het aanrechtblad.

Reacties

mulderij schreef op 23 November 2009

je kan op div. soorten aanrechtbladen klikken om het een en ander over t blad te lezen, maar als je beton aanklikt krijg je t rvs aanrechtblad, en als je rvs aanklikt krijg je ook rvs, heft u info over het betonnen blad ?? we hebben er nl een maar worden gek v.d vlekken, hebben t al reeds 15x geinpregneerd !

M. Hamelynck schreef op 19 July 2010

Ik heb een RVS aanrechtblad en meteen in week 1 heb ik kringen van twee glazen prosecco. Is daar nog wat aan te doen? Tot nu toe heb ik alleen afwasmiddel, groene zeep en olie geprobeerd. Ze zijn minder geworden, maar zeker nog niet weg.

John den Haan schreef op 19 July 2010

Beste heer / mevrouw Hamelynck,

Probeer de tips op http://www.poetsadvies.nl/schoonmaken/keuken/aanrecht eens.

aanrechtblad schreef op 20 January 2011

het is zoals dit artikel al zegt erg makkelijk om te onderhouden, maar het straalt zeker geen warmte uit. Een betere optie is een composieten blad, dat is nog best betaalbaar ondanks dat het een ietwat luxe uitstraling heeft

Schaapman Rvs Design schreef op 19 April 2011

RVS cleaner bij ons online te koop!

Odile schreef op 14 June 2011

Ik heb onlangs een rvs werkblad met spoelbak laten plaatsen door www.rvskeukenblad.nl

Ben erg tevreden, alles sluit perefect aan. Kan dit bedrijf meerdere mensen aanraden.

Theo rvs schreef op 9 May 2012

Mijn vraag is of een chromen keukenkraan te combineren is met een RVS keukenblad.
Of is het in alle gevallen raadzamer voor een RVS kraan te kiezen?

Loes Vliek schreef op 10 January 2017

Heb zilverpoets op mijn rvs aanrecht geknoeid.
Hoe krijg ik de zwarte vlekken weer weg?

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
RVS aanrechtblad

Dit artikel

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer