Reparatie vaatwasser

Reparatie van de vaatwasser is een klus die meestal wordt overgelaten aan professionele bedrijven. De bedrijven sturen na reparatie van de vaatwasser een gepeperde rekening, die in sommige gevallen zo hoog oploopt dat u net zo goed een nieuwe vaatwasser kunt kopen. Er kan in een vaatwasser nogal wat mis gaan, maar voor lang niet alle problemen is het nodig een bedrijf in te schakelen. In deze gids bespreken we diverse problemen die u met uw vaatwasser kunt krijgen en wat u zélf aan deze problemen kunt doen.

Voordat u begint met een vaatwasser reparatie, is het wijs een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Trek in de eerste plaats de stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht voor u het apparaat loskoppelt. Werk daarnaast niet vlak na een wascyclus aan het apparaat; sommige onderdelen kunnen nog verraderlijk heet zijn. Kijk tot slot uit voor scherpe randjes aan metalen onderdelen. Vooral uw polsen lopen risico als u met uw hand een verticale hoek om moet.

Mogelijke problemen

De volgende lijst is een overzicht van mogelijke problemen met de vaatwasser en wat u kunt doen om deze op te lossen. Mocht u er na deze suggesties niet uitkomen, neem dan contact op met een bedrijf dat witgoed repareert.

Video: vaatwasser reparatie (Engels)

Onderstaande video maakt een en ander in beeld en geluid duidelijk:Reacties

Mike schreef op 22 January 2010

Maar wat nu als de vaatwasser wél vol loopt, maar vervolgens niet gaat draaien? Dat probleem heb ik momenteel met m’n vaatwasser. Het zal, gelet op bovenstaande dan niet aan het vulventiel of de stroomtoevoer liggen. Overigens is de vaatwasser wel meeverhuisd. Bij het opnieuw aansluiten ontstond dit probleem. Iemand een oplossing? Dank!

Bram schreef op 27 January 2010

Mike,
Ik heb een keer meegemaakt dat de verhuizers de afvoerslang hadden dichtgeplakt voor het vervoer. Tijdens het aansluiten had ik dat niet in de gaten en heb de afvoerslang direct in de afvoer gestopt. Water bleef in de machine… Zou zomaar kunnen.
Succes,

M. Cvitko schreef op 12 February 2010

Mijn vaatwasser doet alles maar met koud water, dus geen warmwater.Wat zal kunnen zijn?

John den Haan schreef op 15 February 2010

Misschien staat de warme kraan niet open achter de vaatwasser? En staat het programma wel juist ingeregeld?

jan schreef op 21 February 2010

hoi
mijn vrijstaande vaatwasser staat ca. 0.8 m naast het aanrecht. de afvoer bevindt zich in het middelste keukenkastje (van 3) op de aldaar
aanwezige syphon zitten 2 wartels waarvan ik vermoed dat ze bedoeld zijn om een vaatwasser op aan te sluiten. de afvoerslang die aan mijn vaatwasser zit zou dan verlengd moeten worden met een slang van minimaal 2 meter lang met aan één zijde een wartelaansluiting.

mijn vraag is: bestaat er een dergelijke slang en indien ja waar zijn deze te verkrijgen?

Marcel schreef op 21 February 2010

Hallo, het lijkt wel of mijn vaatwasser geen water meer toegevoerd krijgt. Als ik de machine aanzet en een programma indruk krijg ik een andere tijd dan de normale tijd die de machine nodig heeft. Ook kan ik geen tijd meer instellen wanneer ik de vaatwasser op een bepaalde tijd wil laten draaien. Bij het inschakelen van de machine hoor ik wel een brommend geluid(naar ik aanneem de pomp)maar hoor geen water stromen. Heeft iemand hier een passend antwoord op.
Bij voorbaat mijn dank, Marcel

topal schreef op 23 March 2010

onze vaat vasser programa start, volgens stop darna begint pieppende geluid en drait niet meer.

angelique schreef op 24 March 2010

Als ik me vaatwasser aanzet springen de stoppen en heb ik nergens geen stroom?
En er staat dan niks anders op die groep aan? Weet iemand hoe dat komt?

John den Haan schreef op 24 March 2010

Angelique,

Hoogstwaarschijnlijk heb je te maken met kortsluiting in de bedrading of op de printplaten. Ik zou er naar laten kijken door een professional.

Vai schreef op 25 March 2010

Beide veringen van mijn LG vaatwasser deur schijnt los of kapot te zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

irma schreef op 3 April 2010

hallo,

Het probleem is dat het programma niet wordt afgewerkt. Halverwege stopt het. Zet je de knop iets verder dan maakt die het wel af.
Of doet er de hele nacht over. ????????????

b bahari schreef op 9 April 2010

mijn vaatwasser krijgt geen warm water hij doet de was allen met koude water weet iemand waar aan ligt.
dank je wel

Albert schreef op 17 April 2010

De bedieningsknoppen van onze vaatwasser werken onregelmatig. De ene keer is er wel stroom en vervolgens niet meer. Wat kan ik hier aan doen?

mariska schreef op 3 May 2010

is het waar dat de vaatwasser zelf warm water aanmaakt?

christa schreef op 5 May 2010

mijn bosch vaatwasser pompt het tweede gedeelte van het programma niet (krijgt niet genoeg water verder alls al gecontroleerd en schoongemaakt ) waarschijnlijk is het labyrint vuil ??!! hoe maak ik dat schoon en hoe krijg ik dat los ?/

Bianca schreef op 6 May 2010

Mijn vaatwasser een ATAG 7 jaar oud geeft geen warm water. Het verwarmingselement is nagekeken en deze wordt wel warm. Nu verwachten wij zelf dat het te maken heeft met de computer (printplaat). Kunnen wij dit zelf ook repareren of is dit echt werk voor professionals? Helaas, worden de kosten hierdoor wel erg duur. Begrijp ook dat ze geld moeten verdienen maar is er dan niet iemand die het goedkoper kan doen? Verwachting is namelijk 300 euro.

Marleen schreef op 17 May 2010

Mijn vaatwasser verliest wel de vaatwastablet,maar deze lost niet op en aan het einde van het programma,ligt ie half opgelost op de bodem van de vaatwasser.
Weet iemand wat dat zou kunnen zijn?Hij geeft wel warm water.

susan schreef op 23 May 2010

mijn probleem is dat alle glazen vies uit de vaatwasser komen. er zit een bruin laagje aan de binnen en buitenkant. de rest van de vaat is wel schoon. ik heb al glansspoelmiddel en zout aangevuld. desondanks blijft het probleem. ook bij het afdraaien van een ander programma. weet u misschien waar dit aan kan liggen??

Fred schreef op 23 May 2010

hoi ik heb een Bosch vaatwasser en die geeft maar heel weinig water het komt alleen uit de onderste sproeiarm met heel weinig druk ik heb alles gecontroleerd en de sproeiarmen zijn niet verstopt of iets anders. Ik hoor wel een raar geluid wie weet wat het kan zijn????? alvast bedankt.

Ivo schreef op 7 June 2010

Ik heb een LG vaatwasser,deze geeft na een tijdje hewerkt te hebben een foutcode HE
dit zou volgens de handleiding wijzen op een
probleem in het verwarmings circuit.
bij nazicht blijkt echter dat het verwarmingselement niet defect is.
weet iemand raad hiermee
Dank voor uw reaktie

Michal schreef op 8 June 2010

OPLOSSING ALLEEN KOUD WATER WASSEN!
Ik heb op internet gevonden hoe je dit kan oplossen.

AEG FAVORIT VAATWASSER:

In de deur zit een printplaat.
die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

1.vaatwasser deur openen.
2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
6.haal de stekkers los.
7.wit doosje uithalen.
8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
11. klaar, nu weer inbouwen.

PS. ik moet erbij zeggen dat bij mij de klacht terug is gekomen, en ik meerdere malen opnieuw gesoldeerd heb, nu werkt het niet meer en is er waarschijnlijk ondertussen iets anders aan de hand.. (toch raar dat het wel werkte) maar probeer het!
Groeten Michal

Henk schreef op 11 June 2010

Goeiedag, wij hebben een siemens SL64560EU/17 en hebben het volgende probleem: als wij de vw aanzetten en een programma kiezen dan branden er 2 kleine streepjes in het display en doet dan niets. Nu doet het reset programma het wel (vw krijgt water, wordt warm en voert het water goed af).
Nu he ik de vw los gehad en geen slange verstopt of iets vreemds gezien. Ook de module(printplaat) eruit gehad en ook daarop geen donkere plekken of losse contacten. Is er iemand die hetzelfde heeft gehad of is er iemand die weet hoe dit te verhelpen.
Alvast bedankt voor de hulp.

John schreef op 3 July 2010

Hallo,we hebben een Pelgrims vaatwasser type GVW555RVS/PO1 en we hebben klein probleem.
Als we het aanzetten en de programma kiezen gaat de machine draaien en dan begint ie dan te piepen en dan doet hij het niet meer.
Is er iemand die weet wat je hiermee moet doen ?
Alvast bedankt…

tania schreef op 14 July 2010

Heb een probleem met mijn vaatwas, neemt water en pompt het weg maar de gewone wascyclus gaat niet meer, weet iemand de oplossing

Xonny schreef op 14 July 2010

Ik heb een probleem met mijn vaatwasser, als ik hem aan zet blijft hij alleen zoemen. de dag voor dat die dat deed lekte die een beetje. is er iemand die misschien weet hoe dit opgelost kan worden? Alvast Bedankt.

m schreef op 15 July 2010

Mijn ariston vaatwasser LFT 228, maakt een zoemend geluid, dan geeft hij 1 piep toon en een fout code 7 door, deze code staat niet in het boekje bij storingen en oplossingen.
Mijn vaatwasser zoemt en verders doet ie niets.
Hoe kan ik dit verhelpen, alvast bedankt.

vriendelijke groet
M

T J G van Hoorne schreef op 15 July 2010

Hallo,

Misschien een heel domme vraag, maar hoe bouw ik mijn pelgrim vaatwasser uit? Ik heb een huis gekocht waarin een vaarwasser is ingebouwd onder het aanrecht. Nu lekt de slang en wil ik een nieuwe slang erop zetten, maar ik krijg de vaatwasser er niet uit. Ik heb diverse schroeven geprobeerd maar dat ding is niet te bewegen. Graag advies en bij voorbaat hartelijk dank.

Thea van Hoorne

Cees schreef op 31 July 2010

HE DW8239EHWH vaatwasser
is het type vaatwasser die wij nu sinds jaren met plezier gebruiken. Echter is bij de laatste wasbeurt, mogelijk wasmiddel(kleding) in het apparaat gekomen en kwam er heel schuim aan de onderzijde vrij van het apparaat met veel water.

Na dit droog gemaakt te hebben zijn we de machine aan het proberen gegaan en hebben we hem doorgespoeld met koud water zoals de handleiding aan gaf.
Nu blijkt het echter zo te zijn dat de 4 lampjes knipperen en de pomp blijft draaien. Kan dit door de overstroming veroorzaakt zijn?
En hoe kunnen we dit oplossen?

Hans schreef op 3 August 2010

Onze vaatwasmachine doet het heel redelijk, alleen is in het onderste rek regelmatig het achterste deel van de vaat nog vies. Wie weet wat er aan te doen zou zijn? Gewoon dat deel niet vullen met vaat?

Arie schreef op 9 August 2010

Ook wij hadden een probleem met onze AEG FAVORIT VAATWASSER type 40850 nieuw gekocht in 2004:
WATER WORDT NIET WARM
reeds eerder geplaatst door Michal d.d.
8 juni 2010 j.l.: exact dit gedaan probleem opgelost!
Nogmaals zijn verhaal:

OPLOSSING ALLEEN KOUD WATER WASSEN!
Ik heb op internet gevonden hoe je dit kan oplossen.

AEG FAVORIT VAATWASSER:

In de deur zit een printplaat.
die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

1.vaatwasser deur openen.
2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
6.haal de stekkers los.
7.wit doosje uithalen.
8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
11. klaar, nu weer inbouwen.

PS. ik moet erbij zeggen dat bij mij de klacht terug is gekomen, en ik meerdere malen opnieuw gesoldeerd heb, nu werkt het niet meer en is er waarschijnlijk ondertussen iets anders aan de hand.. (toch raar dat het wel werkte) maar probeer het!
Groeten Michal

corry schreef op 10 August 2010

vaatwasser pompt watereruit komt water in klok loopt brommend geluid maar begint niet met wassen water wordt ook warm het is een indesit d62a

jgggroot schreef op 12 August 2010

vaatwasser ariston LSE 830 SE ,ER KOMT BRUIN WATER UIT DE BOVENSTE SPROEIARM EN DE VAAT WORD OOK NIET SCHOON ,KUNT U HIERVOOR EEN OPLOSSING GEVEN ? MET. VR . JGG GROOT

chris schreef op 19 August 2010

Mijn vaatwasser AEG FAVORITE 44080vi heeft een storing waarbij steeds 3 piepjes te horen zijn. Volgens de handleiding is het beveiligingssysteem tegen wateroverlast in werking getreden. Wat kan de oorzaak zijn en kan ik zelf daar iets aan doen?

francis hull schreef op 23 August 2010

Als ik de vaatwasser start hoor ik water borrelen terwijl het programma knop verder draait en dan komt deze op een punt dat de vaatwasser iets moet doen (ik vermoed water geven) maar dan hoor ik alleen een gebrom en ieder keer 2 tikken. Als ik de stopknop dan indruk en de vaatwasser open maak is de binnenkant droog. Wat zou het kunnen zijn? Het gaat om een Atag vaatwasser model VA3.J5U.

molenaar schreef op 23 August 2010

goeden we hebben een pegrin inbouw
als we de vaatwasser aanzetten springen gelijk stoppen door en het water blijt er in staan mijn dank

Tammes schreef op 23 August 2010

Hallo,

Heb een vraag, hoe komt het dat het water
niet heet wordt. Na ellelang draaien wel iets, maar niet geboeg. Het programma blijft
naar aanleiding hiervan hangen.

Kalkafzetting zal wel een reden zijn. Heb
apparaat laten weken met schoonmaakazijn en met soda.
Nu vul ik hem maar met warm water uit de
kraan, zodat de vaat schoon wordt, maar moet
dan wel na verloop van tijd de reghelknop een\tandje verder zetten

Vanquaethem schreef op 30 August 2010

Binnendeur vaatwas is nat.(halfweg)Vaat is droog.Ik gebruik 3 in1 blokjes en vul het spoelmiddel bij .(Staat op stand 3)Aeg vaatwas25431

erna swynen schreef op 30 August 2010

de deur van onze vaatwasser baucknecht sluit slecht af sinds korte tijd, ook lijkt het of de veren die de deur bij het opendoen moeten afremmen, losgekomen zijn want de deur valt nu helemaal open, heeft iemand hier een oplossing voor, bedankt alvast

wokinn schreef op 6 September 2010

Spoed spoed ,wie kan me helpen? ik heb een restaurant en onze vaatwassenmachine is kapot, ik had 2 reperateurs die kwamen en keken, maar ze herkende de merk niet en konden niets doen.
Onze merk is classiqe hydro 857 wie kan me helpen bel 0642235341

vivianne schreef op 15 September 2010

SL 64560eu/17 foutcode F
Dag, onze vaatwasser van Siemens gaf na een nacht draaien de code F aan (ipv 0 van einde programma); na reset leek hij nog 44min te moeten draaien. De pomp pomt door, ook met deur open, terwijl er geen water in staat (vw en servies was kurkdroog), wat kan er aan de hand zijn?

sander schreef op 15 October 2010

ik heb een ariston lv650a
probleem is dat het water niet weg loop
heb de afvoer slang er af gehaalt
nu loop het water wel door
is soms het probleem dat er in de pomp iets kapot is

Peter Staarthof schreef op 19 October 2010

Mijn bosch silence comfort vaatwasser wordt niet warmer meer ,weet iemand waar de warmelement zit of de printplaat?
Mvg Peter

Erik schreef op 20 October 2010

Siemens SL15N1S
Werkte tot vorige week prima; nu wordt de vaat niet meer schoon… Het lijkt alsof de onderste sproeier niet draait, de bovenste duidelijk wel.
Wat zou het kunnen zijn en wat kan ik doen?

Fokje schreef op 22 October 2010

Kun je een vaatwasser ook resetten.
Nadat er water in is blijven staan werken de knoppen namelijk niet meer. De vaatwasser kan wel aan- en uit worden gezet maar verder niet.

anja smit schreef op 31 October 2010

hallo ik heb een indesit IDL 500 vaatwasser 2de hands gekocht, was maar 1,5 jaar oud maar nu is het volgende het bakje van de zeep gaat niet open, hij wordt niet warm en droogt niet pff heb ik weer. Heeft iemand een idee wat het kan zijn, als ie draait dan blijft het lampje knipperen van drogen maar hij gaat niet verder. HELP HELP

jean Bal schreef op 7 November 2010

Hallo,

mijn vaatwasser van Siemens, blijft drogen

vgr

Joop schreef op 10 November 2010

Ik heb een Zanussi vaatwasser en het deurslot klikt niet meer vast. Hij wast nog wel. Het lijkt alsof de pal in het deurslot niet meer naar boven komt. Wie weet of ik dit zelf kan verhelpen?

Wim ter Haar schreef op 10 November 2010

Ik heb een Atag vaatwasser, type VA6011ETUU, deze neemt eerst geen water na het starten, wel water afpompen. Hierna de waterslang losgemaakt van de kraan en hierna weer aangesloten. Nu werkt de vaatwasser wel.
Het lijkt of er ergens in de vaatwasser een beveiliging is ingeschakeld en na het afnemen van de waterdruk weer ingeschakeld.
Is het labyrinth vuil? Hoe maak je dit schoon? Geen tip in gebruikersdocument van Atag.

Ria schreef op 12 November 2010

In mijn Bosch vaatwasser SGV46A03EU/40 gaat mijn zeepbakje niet meer open. Ik kan het blokje er wel los in doen maar als het bakje niet open gaat werkt ook de spoelglans niet dus blijft de vaat ook nat. HELP HELP.

Bram schreef op 27 November 2010

Ik heb een miele vaatwasser waarvan de pomp kapot was. Deze heb ik vervangen en pomp deze weer alleen krijgt ik geen aanvoer van water. Nu zit er een elektronische afsluiter op de aanvoerslang deze gaat niet open als ik de vaatwasser aanzet. ik heb gemeten en de afsluitklep wordt aangestuurd met 12V. Heeft iemand een idee wat er kapot is?

marian schreef op 28 November 2010

Vivianne,
Ik heb precies hetzelfde; heb jij al een oplossing?

John schreef op 30 November 2010

Hallo iedereen,

ik heb een Bosch vaatwasser in een bestaande keuken in een huurhuis.
Het precieze type van de vaatwasser weet ik niet.
de vaatwasser leek te gaan opstarten,echter ik hoorde alleen onderin wat geluid van water t.h.v. het filter/zeef.
resetten hielp niet,en het maakte ook niet uit welk programma ik indrukte.
Ik heb ontdekt dat de electr. afsluiter op de toevoerslang niet meer werkte,dit heb ik als volgt opgelost;
bij dit type afsluiter zie je,als je de afsluiter van de kraan afdraait,een rood dopje zitten met een rubbertje erop.
Dit dopje heb ik eruit gehaald(de afsluiter gesaboteerd dus)
nu werkt de vaatwasser weer gewoon.
de afsluiter dus niet meer,maar voor mij niet boeiend want het is een huurhuis en de verhuurder doet er helemaal niets aan qua reparaties waardoor ik alles zelf moet doen.,

enfin,dit is een tip die je ook alleen kunt ebruiken om de afsluiter te testen.

mvg

ilne schreef op 5 December 2010

Mijn siemens vaatwasser SL65560eu/19 spoelt wel, maar daarna vult de machine zich niet met water. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn en wat ik er aan zou kunnen doen?

Roel Raven schreef op 6 December 2010

Ook wij hadden een probleem met onze AEG Favorit vaatwasser type 40650

Het water wordt opeens niet meer warm.

De oplossing zoals reeds eerder geplaatst door Michal d.d.
8 juni 2010 j.l lost het probleem inderdaad op.

Nogmaals zijn stappenplan:

AEG FAVORIT VAATWASSER (i.i.g type:40850,40650)

In de deur zit een printplaat.
die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

1.vaatwasser deur openen.
2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
6.haal de stekkers los.
7.wit doosje uithalen.
8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
11. klaar, nu weer inbouwen.

Bij Michal werkte het maar tijdelijk, mocht het weer fout gaan plaatst ik wel weer een berichtje.

Dit probleem lijkt wel veel op een fabricagefout vanuit AEG overigens.

Kirsten schreef op 13 December 2010

Ik heb een probleem met het programmaknopje van mijn Whirlpool (Ikea)-vaatwasser. Hoe hard of zacht ik er ook op druk, hij springt niet op een ander programma. Helaas staat ie nu op ‘spoelen’, en dat programma draait ie ook wel maar daar krijg je de boel niet mee schoon.

De Ikea-klantenservice vertelde mij dat ik in ieder geval € 106,— voorrijkosten kwijt zou zijn + alles wat er nog aan materiaal bovenop komt. Ik heb zelf het idee dat dit toch op een simpelere/goedkopere manier op te lossen is. Iemand suggesties?

Pjer schreef op 15 December 2010

Hallo,
Ik heb een ATAG RVS vaatwasser en maar twee van de 4 knopjes kan ik indrukken zodat het programma aan gaat. De andere twee (buitenste twee) willen niet meer ingedrukt worden. Hoe kan ik dit verhelpen?? Ik heb al geprobeerd ze schoon te maken, maar ik kom er niet bij.

Bedankt!

hanneke schreef op 15 December 2010

Hallo,
ik heb hierboven al een aantal keer mijn probleem gezien: mijn AEG Öko Favoriet machine loopt wel vol en pompt aan en af, maar spoelt niet (de beide armen draaien helemaal niet).
Helaas heb ik nog nergens een oplossing gezien behalve de afvoerbuis checken maar dat was het probleem niet.. heeft iemand een suggestie of mogelijke oplossing?
Alvast dank! Hanneke

anneke schreef op 19 December 2010

onze deur van de vaatwasmachine candy cdi 3015
gaat heel slecht open, weet iemand waar de stelschroeven zitten om de veren te stellen.
alvast bedankt.

ron schreef op 20 December 2010

goedenmiddag ik heb een vraagje ik heb een wirlpool vaatwasser adp4307 hij krijg water hij wordt warm hij pomp af MAAR PAK het progamma niet kan iemand mij vertellen wat het probleem kan zijn bvd

Henk Jan Meilink schreef op 29 December 2010

Ik heb een Bosch vaatwasser type Logixx automatic. Het probleem is dat de vaat niet goed schoon wordt. Het lijkt alsof het spoelwater niet goed wordt weggepompt. Ik zou graag in het bezit komen van een service-handleiding. Bij Ma’s service heb ik gevraagd of zij een service-handleiding hebben maar zij zeggen dat daar erg moeilijk aan is te komen en dat die boeken zeer duur zijn. Maar een service-handleiding zou toch ergens op internet te vinden moeten zijn. En ik denk dat de enige manier om goed zelf te kunnen bepalen wat je kunt doen en wat je wel of niet kunt losschroeven is met een service-handleiding erbij. Wie helpt mij hieraan.

groet,
Henk Jan Meilink

natasha schreef op 1 January 2011

Ik heb een Siemens vaatmachine.

De duurtijd van een afwasbeurt duurt veel te lang (ongeveer 3 uur). Hoe kan ik dit aanpassen. Vroeger deed hij dit niet!!

Bovendien heeft de afwas een witaanslag.

Als ik zout bijvul dan krijg ik soms onmiddellijk opnieuw de melding dat er een zouttekort is. Soms moet ik 3 tot 4 keer (voorgevulde dozen) aanvullen.

Alvast bedankt

natasha

Danny schreef op 3 January 2011

Ik heb een Bosh vaatwasser SGS4009-13: En heb al enkele prblomen gehad met de watertoevoer (aquastop) en/of het afpompen. Buiten het klassieke reinigen van de filters in de toevoerdarmen en de filters voor de pomp, heb ik mij tot nog toe steeds kunnen redden door het volgende te doen:

Trek de stekker uit het stopcontact.
Leg de machine plat op zijn deurzijde. Laat enkele minuten liggen…dus heb je rustig de tijd om het water op te dweilen.
Machine terug rechtzetten en de stekker in steken: De machine werkt terug.
Door het water op deze wijze te laten weglopen, komen de vlotter en/of afsluitklep terug vrij in hun normale stand.
Veel succes!

Danny schreef op 3 January 2011

@ Henk Jan Meilink,

Voor de juiste handleiding moet je wel het volledig type (e-nr) doorgeven: maar hier vind je hoogstwaarschijnlijk jouw handleiding voor de Bosch Logixx Automatic:
http://www.gebruikershandleiding.com/zoeken.asp?koppelveld-zoeken=&searchtxt=logixx%20automatic%20aqua%20mix

harry schreef op 12 January 2011

ik heb een pelgrim gvw 710
de pomp lekte heb ik vernieuwd werkt weer goed.
nu start ik de machine komt er water via de de onderzijde van de deur .
dat gebeurt maar een paar seconden per was beurt.
maar geeft wel veel over last .je ziet het water onder in de deur prutelen
wie kan mij verder helpen

Paul J schreef op 15 January 2011

Ik heb nu al enkele jaren een DW8239EHWH Vaatwasser van HE. In de eerste jaren deed dit apparaat het naar behoren maar het afgelopen jaar vertoond hij een aantal kuren. Eerst pompte hij niet goed af waardoor het water nog in de vaatwasser zat bij het openen. Later draaide hij het afwas-programma nog maar voor de helft waardoor de afwas er niet schoon meer uit kwam. En nu heb ik het volgende probleem:

Bij het starten van het programma pompt hij eerst al het resterende water uit de machine, daarna beging hij 2 seconden met de water toevoer maar slaat daarna af.

Ik vermoed dat het probleem bij de aquastop ligt. Deze verhinderd dat het water naar binnen komt. Ik heb het apparaat open geschroefd en verschillende onderdelen nagekeken. Ook heb ik de bedrading nagekeken.

Moet ik de aquastop vervangen? of kan het ergens anders aan liggen?

Shirley schreef op 19 January 2011

Ik heb een Candy CDI 1012 vaatwasser en hij maakt het programma niet af. Het water liep niet weg, dus allereerst afvoer nagekeken. Lijkt niks mee aan de hand. De pomp lijkt het ook te doen, want bij een nieuw programma aan te zetten begint hij met afpompen.

Wat kan dit zijn?

Cameo schreef op 20 January 2011

Ik wil gebruiker Michal bijzonder bedanken voor zijn tip! Onze Zanussi vaatwasser (bouwjaar 2005) gaf ineens geen warm water meer en dat 3 maanden NA afloop garantie. Heel frustrerend. Een kennis met verstand van zaken had de bedrading en onderdelen nagelopen, maar alles bleek intact. Hij stelde vast dat het “ergens op de printplaat” moest zitten en dat was niet zijn expertise. Een bedrijf dat we belden voor een nieuwe printplaat kon deze leveren voor 269 euro inclusief montage, maar zonder garantie. Dat vond ik nogal een fors bedrag. Een nieuwe kopen dan maar? Helaas hadden we daar geen budget voor. Dus voorlopig maar weer aan de afwas.

Tot gisteravond, toen ik de tip van Michal las. Ik bouwde de printplaat uit en constateerde precies wat hij omschreef; 1 contact, met roetuitslag eromheen, zat los. Het was het contact van de 220v AC/DC converter (wit blokje). Soldeerbout geleend bij mijn neef, plekje vetvrij gewreven, paar drupjes tin erop en voila: alles werkt weer.

SUPER! Nogmaals heel erg bedankt Michal!!!

N. Lacle schreef op 26 January 2011

Mijn ATAG vaatwasser zorgt er sinds zaterdag voor dat de aardlekschakelaar doorslaat. Ik weet ff niet wat ik moet doen? Tips?

ibo schreef op 2 February 2011

Beste allemaal,
Ik heb een Siemens vaatwasmachine. Ong. 5 jaar oud. Warmwaterprogramma slaat hij over. Hij wast alleen met koud water af. Waar ligt het aan?
Ik zal zeer dankbaar zijn voor Uw hulp en event. tips en waar kan ik een goede reparatiebedrijf vinden?

marlies schreef op 7 February 2011

hallo kan iemand mij de oplossing vertellen.
ik heb een bauknecht gsip 6527 sw.
het begon ermee dat hij het halve programma draaide en dan op f 7 sprong na een paar keer recetten draaide hij het hele programma,water pakken warm worden en weg pompen alleen wast hij niet.
wie weet wat dat kan zijn ????

Peter schreef op 10 February 2011

Onze siemens lekt opeens. Niet uit de slang, maar van onder ergens. Hij is 4 jaar oud en we spoelen alles van tevoren altijd goed af. En dat het van onder komt is raar. Wie weet wat dat is?

bedankt!

Erik schreef op 27 February 2011

Heb ook zo’n fijne moffenvaatwasser van aeg.
piept als de hel, niks mee te beginnen, handleiding slaat ner-gens op. Wat een troep!

Mart de Goffau schreef op 28 February 2011

Hallo,

Bosch vaatwasser SGV55 blijft alleen maar pompen en komt daar niet meer uit.
Ook als je de deur opentrekt blijft hij gewoon doorpompen.
Ieder programma dat je instel blijft hij alleen maar pompen.
Heb toevoer naar de pomp schoongemaakt maar maakt niets uit.
Wat kan dat zijn?

Groet,

Mart

Ron Kooi schreef op 16 March 2011

hoi
ik heb exact hetzelfde als Mart de Goffau.
ook dezelfde vaatwasser
enig idee wat je hieraan kunt doen

Dutch schreef op 16 March 2011

Mart en Ron,
Ik had dit probleem ook en na wat zoekwerk bleek dat de lekbak volstaat.
Op dit punt treed de aquastop in en gaat de machine pompen.
Oplossing: lekbak leegmaken.
Wat de lekkage veroorzaakt blijft de vraag.

Jan Willem schreef op 17 March 2011

Mijn vaatwasser AEG FAVORITE 44080vi heeft een storing waarbij steeds 3 piepjes te horen zijn. Volgens de handleiding is het beveiligingssysteem tegen wateroverlast in werking getreden. Wat kan de oorzaak zijn en kan ik zelf daar iets aan doen?

bedankt alvast !

Rosalie schreef op 21 March 2011

Hallo allen,

Mijn Ikea Vaatwasser (Whirlpool, nummer kan ik niet vinden het is er 1 van rond het jaar 2004)
stopt niet meer na het eindigen van een programma. Hij blijft dus maar draaien en constant het hele programma aflopen.

suzanne schreef op 24 March 2011

Wij hebben een bosch logixx sgs 0915.
Na starten loopt er water in en hij start niet op en binnen 1 minuut ruiken we een soort schroei/brand lucht (klappertjes pistool lucht).
Hij pompt het water wel weer weg na het programma te hebben afgebroken.
Ook hebben we al een aantal keer gehad dat de aardlekschakelaar eruit lag nadat de vaatwasser gedraaid had.
Weet iemand wat dit kan zijn en of en hoe we dit zelf kunnen repareren?
bvd

streur schreef op 3 April 2011

mijn vaatwasser zodra je hem programma kiest gaat pomp loopen en daarna doet hij niks meer pomp stopt vaatwasser doet ook niks meer

corrie schreef op 11 April 2011

Streur, doet die van mij ook, dan zit er vuil-viezigheid in de pomp, maken we de pomp schoon, draait het programma ook weer alles.

Wie weet hoe je kunt voorkomen dat er viezigheid in de pomp komt=

gemma schreef op 13 April 2011

De vaat uit mijn vaatwasser (een Bosch)heeft vaak een bruin korrelige aanslag (lijkt net zand)erop vast gekoekt. Wat is het en wat kan ik er aan doen?

Ook zit er regelmatig een witte waas over het glaswerk en voelt het ruw aan. Wat kan dat zijn? Ik gebruik blokjes van alle merken en bij allemaal heb ik het.

Wie weet wat meer?

Winni schreef op 16 April 2011

HELP!!
De deur van onze vaatwasser AEG öko_favorit gaat ineens niet meer open???
De vaat is altijd schoon en verder nooit problemen en nu ineens dit…
Heeft iemand een idee hoe ik de deur van deze inbouw vaatwasser open krijg???

Roel schreef op 24 April 2011

Wie kan mij helpen?
Ik heb een ATAG-vaatwasser van het type VA6011. Bij het opstarten van eender welk programma lijkt hij te werken. Er komt water aan te pas, zelfs warm water; maar na enkele minuten geeft ie er de brui aan. Dan flikkeren de lichtjes van ‘wassen’ en ‘drogen’ tegelijkertijd. Iemand enig idee wat hier aan de hand is? Alvast bedankt voor de tip(s)!

Hanny schreef op 28 April 2011

hallo,

wij hebben een atag inbouwvaatwasser (ruim 3 jaar oud).
Iedere keer als ik hem aanzet vliegt de stop eruit zodra het water moet worden verwarmd.
Wie weet wat er aan de hand is en is dit makkelijk te verhelpen?

Klaas schreef op 8 May 2011

Mijn vaatwasser AEG FAVORITE 44080vi heeft een storing waarbij steeds 3 piepjes te horen zijn. Volgens de handleiding is het beveiligingssysteem tegen wateroverlast in werking getreden. Wat kan de oorzaak zijn en kan ik zelf daar iets aan doen?

bedankt alvast !

Wuite schreef op 9 May 2011

hallo,
onze vaatwasser een Zanussi ZDT200 ong. 5 jaar oud, wast alleen met koud water, wat kan
er aan de hand zijn, wij hebben geen warmwatertoevoer naar de vaatwasser, nooit gehad ook.
bedankt voor jullie reactie

R. Kapel schreef op 11 May 2011

We hebben een Bauknegt GSX 7988 en hebben het volgende probleem:
Als we heb aan zetten op een programma slaat hij gelijk naar sensor en geeft een piepende geluid, wat kan ik doen hiermee?

Luc schreef op 19 May 2011

Ik heb een Bosch Balance en heb nu opeens het probleem dat het water niet wordt afgevoerd. Ik heb het afvoer dekseltje al eens schoongemaakt en opnieuw geprobeerd. Wie heeft hier al eens succes mee gehad?

Danny schreef op 20 May 2011

Vandaag ga ik die vaatwas van ons terug es opensmijten. Bij de start van het programma staat ie een poosje gewoon te ronken. Hij neemt geen water en staat na een poosje te knipperen (3 x programmalampje en één maal het einde programma lichtje). Ik heb het de vorige keer ook al es voorgehad en weet dat het dat plastieken doorzichtige stuk is waar het water wordt aangevoerd en terug afgevoerd … er zal wel weer een soort verstopping in zitten. Meestal vervangen ze dat stuk gewoon (garantie) maar ik heb ontdekt dat ik het gewoon kan doorblazen met een compressor en kan terug zetten.

michel schreef op 26 May 2011

mijn vaat wasser gaat wel aan maar de vaat word niet nat word niet gewassen wat kan dat zijn

rebecca schreef op 28 May 2011

hallo

ik heb een bosch vaatwasse, alleen zijn propleem nu is dat hij geen water meer pakt wat kan hier de oor zaak van zijn iemand enige iedee ??

Kalloe schreef op 30 May 2011

Ik heb een Candy CDI 1012 vaatwasser en hij maakt het programma niet af. Het water liep niet weg, dus allereerst afvoer nagekeken. Lijkt niks mee aan de hand. De pomp lijkt het ook te doen, want bij een nieuw programma aan te zetten begint hij met afpompen.

Wat kan dit zijn?

Alita Visser schreef op 1 June 2011

Ik heb een probleem met mijn Candy vaatwasser, weet iemand de oplossing?
Het gaat om een Candy CDI4015.
Als ik de power knop indruk kan het uren tot zelf een hele dag duren voordat de lampjes gaat branden en ik de vaatwasser kan starten.
Verder doet hij het dus prima.
Enig idee?

brenda schreef op 6 June 2011

Hoi allemaal,
Ik hoop dat iemand een tip voor mijn probleem heeft. Ik heb een inbouwvaatwasser van Etna IP21 TFI8003ZTUU/E01.
Het probleem is dat het deurslot, dat kunststof haakje, is afgebroken. Aangezien de vaatwasser niet goed te sluiten is, werkt hij ook niet meer.
Heeft iemand hier ervaring mee, is dit onderdeel bij te bestellen of te vervangen?
Mvg
Brenda

rick schreef op 8 June 2011

brenda, ik denk dat je wel een slot kunt krijgen bij de fabrikant of de handyman, onderdelen ervan zullen moeilijker zijn.dat de machine het niet doet is logisch vanwege het deurcontact.

ik heb ook een slotprobleem, mijn inbouw vaatwasser , whirlpool adg 937/4s, sluit niet meer, heb de schijven en strips aan de zijkant vervangen, doet ook niet terzake. heb de deur zelf geopend en het slot, kantelmechanisme en veer, zien er goed uit,
wie weet raad

rick schreef op 8 June 2011

michel en rebecca

ik weet niet of het nog relevant is, maar
denk eens aan de water-sensor in de lekbak onder de machine, als deze nat is kun je hem iets optillen en weer droogmaken, enkel het water weghalen was bij mij onvoldoende

Jac schreef op 9 June 2011

Wij hebben een Ariston vaatwasser, prima ding.Alleen dan lekt hij water en dan 2 weken niks en dan hupsakee staat er weer een plas voor het machine, ik als leek, alles gecontroleerd, bij de pomp en de filter in de lekbak, maar kan niks vinden.
Wie kan ons helpen, onze houten vloer gaat zo flink naar zijn kl@..t…n

Bij voorbaat dank.
Jac

d.altena schreef op 10 June 2011

6969lWij hebben een nieuwe bosch vw die pompt het laatste spoelwater niet weg.ook geeft hij vaak een storing aan met de code E.20.wie kan mijn vertellen wat daar de oorzaak van is
er is ook al een monteur bij geweesd.maar die weet het warschijnlijk ook niet hoor graag of er nog meer klachten over zijn het is een bosch type SMS69M/22E
GRT GEERT

rick schreef op 15 June 2011

hoi, ik heb overal nagevraagd en kwam na een bezoek aan een kleine witgoed zaak erachter, dat het probleem waarschijnlijk toch in het scharnier zit, zeker als de deur kraakt of heeft gekraakt. heb de scharnierplaten vervangen en hij werkt weer als nieuw. het in-en uitbouwen duurt langer dan de reparatie

Yvonne schreef op 15 June 2011

Hallo,we hebben een Pelgrims vaatwasser type GVW555RVS/PO1 en we hebben een probleem.
Als we de vaatwasser aanzetten lijkt het alsaf de machine wil gaan draaien maar pakt geen water en begint te piepen. Hij doet hij het niet meer. Is er iemand die weet wat je hieraan kan doe voordat ik iemand laat komen en veel geld kwijt ben ?

Peter schreef op 24 June 2011

Mijn vaatwasser (Indesit) start het programma met leegpompen; neemt vervolgens water en geeft dan een zoemend geluid. De armen draaien niet.
Alleen als ik `m 10 cm optil en laat vallen, werkt het apparaat het programma af.
Soms gebeurt later nog eens hetzelfde.
De pomp geeft bij het leegpompen een ratelend, knorrend geluid.
Wat zal er aan de hand zijn?

Simin Ouwendijk schreef op 27 June 2011

Mijn vaatwasser (Siemens SE 64M 350 EU/40) ingebouwd verliest wel de vaatwastablet,maar deze lost niet op en aan het einde van het programma,ligt ie half opgelost op de bodem van de vaatwasser. Met programma van ongeveer 44 minuten vaak!! Met resultaat dat ik het nog een keer aan moet zetten want boorden en glassen komen niet schoon uit.
Ps: filter, sproeier zijn er schoon. Zout en glas middels in order.
Weet iemand wat dat zou kunnen zijn? Kan ik het zelf iets aan doen en of moet ik het door Siemens zelf laten repareren. Graag hoor ik van je/ jullie.
Alvast bedankt
Simin

Andre schreef op 28 June 2011

Mijn vaatwasser een Whirpool Turbo Silent 566
spoelt niet meer en bij het programma knop hoor ik wel een tik draait gewoon rond.
Maar het lijkt dat de sproeier niet werkt en het water wordt niet warm.Dus heb ik gewoon nog een vuile vaat.
Weet iemand wat dat kan zijn?

Jan schreef op 1 July 2011

Onze AEG heeft last van water in de kuip. Waar kan dit vandaan komen? Als het water weg is doet ie het weer een paar weken, daarna stopt ie ermee, dus de lekkage zal niet al te groot zijn. Waar moet ik beginnen te zoeken?

luc schreef op 1 July 2011

mijn vaatwasser atag doet niets meer ,de programma schakelaar blijft hangen net voor sss en doet niks meer dan een brommend geluid maken precies de pomp of zo ,ook de instel klok brand er namelijk geen licht meer in ,is al een ouder model maar wel electronis gestuurd programma met drukknop ;wat zou de oorzaak kunnen zijn ?

Ben schreef op 4 July 2011

De laatste tijd loopt het labirint over. Daardoor komt er een laag water op de grondplaat te staan. Een vloter gaat omhoog en schakelt het binnenhalen van water uit.
Weet iemand hoe het komt dat dat labirint overloopt?

Rob schreef op 9 July 2011

[quote]Roel Raven schreef op 6 december 2010

Ook wij hadden een probleem met onze AEG Favorit vaatwasser type 40650

Het water wordt opeens niet meer warm.

De oplossing zoals reeds eerder geplaatst door Michal d.d.
8 juni 2010 j.l lost het probleem inderdaad op.

Nogmaals zijn stappenplan:

AEG FAVORIT VAATWASSER (i.i.g type:40850,40650)

In de deur zit een printplaat.
die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

1.vaatwasser deur openen.
2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit)
3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen.
4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit.
5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt.
6.haal de stekkers los.
7.wit doosje uithalen.
8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant!
9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit.
10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien.
11. klaar, nu weer inbouwen.

Bij Michal werkte het maar tijdelijk, mocht het weer fout gaan plaatst ik wel weer een berichtje.

Dit probleem lijkt wel veel op een fabricagefout vanuit AEG overigens
[/quote]

Ook wij zaten met hetzelfde probleem vandaag en meteen de printplaat uitgebouwd en ja hoor de tinbrug doorgebrand.
Inmiddels gerepareerd en alles werkt weer maar ik ben er niet gerust op dat het goed blijft gaan.
Duidelijk een zwak punt van de AEG Favoriet en vraag mij af of er een printplaat of compleet bedieningspaneeltje los verkrijbaar is dus als iemand dat weet zou ik dat graag horen.
Mvg,
Rob

Jolanda schreef op 25 July 2011

mijn Mielevaatwaaser HG 01 lijkt doorgebrand. Hoorde een knal alsof er een ballon klapte, nu doet die niks meer. Kan de vw wel aanzetten, lijkt water te geven maar stopt dan. Wel hoor ik een brommend geluid. Wie weet welke hoek ik moet zoeken? mvg Jolanda

solange schreef op 31 July 2011

Wie weet hoe ik een Pelgrim vaatwasser kan UITbouwen? Ik heb alle schroeven los, maar ik krijg er geen beweging in. Pootjes kan ik blijven draaien, maar die worden ook niet korter. Ik hoor het graag! Bij voorbaat dank!

Remy schreef op 4 August 2011

Ik heb een ariston li640a vaatwasser deze neemt water op wast effe en pompt het water af en dan brandt het 2 en 4 lampje en daarna doet het niks meer wie kan mij daarmee helpen.

evi schreef op 6 August 2011

hallo onze miele vaatwassen geeft geen water meer! kan iemand me helpen?

WIjnand schreef op 7 August 2011

Onze vaatwasser Siemens S9GT1S
Ongeveer….6 jr oud verwarmt zijn water ook niet meer.

Heb de aansturingsprint al nagekeken & tevens alles contacten voor de zekerheid doorgesoldeerd.
Echter geen verandering.
Als de vaatwasser ong. 10x per week draait dan kan het verwarmingselement toch niet stuk zijn.
Hadden eerder een vaatwasser die 16 jr dienst deed & nog steeds werkt waar nog NOOIT dit is voorgekomen.
Hoe weet ik of het verwarmings element stuk is>?

katja schreef op 7 August 2011

hallo,

Ik heb een bosch vaatwasser, 2e hands. Helaas wast hij alleen de onderste la. Wanneer ik glazen in de bovenste la doe, dan komen ze er net zo vies uit! Terwijl de borden in de inderste la er netjes uitkomen.

monieke schreef op 7 August 2011

Gisteren hebben we een 2e hands Bosch Silence vaatwasser gekocht SGD55 eo5eu/73 FD8705 000233 Type S9N1B. Als we de vaatwasser aanzetten maakt hij een brommend geluid maar pakt geen water. Het is ons gelukt om vandaag een wasje te draaien en toen pakte hij wel water, alleen toen het programma afgelopen was bleeft de vaatwasser brommen en stopte hier alleen mee toen ik de vaatwasser uit zette. Daarna hebben we hem nog een wasje proberen te laten draaien maar helaas alleen een brommend geluid en weer geen water en er gaat meteen een rood lichtje branden met een kraantje erop.Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn en hoe het verholpen kan worden ??? We weten het echt niet meer !!!!

petra kootkar schreef op 10 August 2011

een vraag onze vaatwasser een siemens four seassens 8 jaar oud pak geen water en blijf maar een pompend geluid horen weet iemand wat er mee kan zijn ?

Mieke schreef op 24 August 2011

Wij hebben een Siemens vaatwasser se 65560/13
uit ..1989. Hij heeft altijd goed gewerkt .
de laatste tijd hoorden we als er water in of uit moest steeds meer een klappend geluid.Na een vakantie van 4 weken deed de machine niets meer.nog 1 flinke klap toen ik hem aanzette en de klok liep verder zonder iets te doen.Zoekende op het internet hebben wij de hele boel links opengemaakt.en ja hoor alles verstopt en aangekoekt en na 4 weken stilstand natuurlijk hard geworden.
Het was allemaal goed te open te krijgen en schoon te maken alleen in dat labyrint zit een plek waar je niet bij kunt en wat verstopt zit.ik heb echt alles geprobeerd.het staat al dagen in de week met div.schoonmaakmiddelen.(afwasmiddel opgelost vaatwasblokje bleekwater niets helpt.
Wie heeft er een oplossing.
Wij vinden dit echt een ontwerpfout want als dit schoon gemaakt kan worden doet volgens ons de machine weer keurig zijn werk.
hopelijk heeft iemand een tip.

serin schreef op 25 August 2011

Ik heb een ATAG VA311F5U vaatwasser, na het aanzetten pomp ie water en de was draait, alleen kan ie het water niet eruit pompen en het water blijft koud, hij blijft dus gewoon doordraaien en stopt niet. Weet iemand waar dit aan kan liggen.

danny schreef op 27 August 2011

hallo als ik het zout bij vul is het bij de eerste was beurt weer helemaal leeg wat is het probleem ???????????

Anita schreef op 29 August 2011

De vaat komt net zo vuil uit de machine als het erin gaat. De machine draait het hele programma. Er komt water in, de filters en spoeiarmen zijn schoongemaakt en toch wordt de vaat niet schoon.

Etienne de Poorter schreef op 3 September 2011

HELP !!!
We zijn de trotse bezitters van een Bosch afwasmachine type: SHV5603EU/13 Nu lekt de afvoerslang en wil ik deze vervangen. Ik heb de machine uitgebouwd maar nu blijkt Bosch een of ander dom systeem te hebben bedacht waardoor ik aan de machinezijde de slang niet kan loskoppelen. Wie kan mij helpen om er achter te komen hoe ik die afvoerslang kan vervangen. Ik heb de slang al liggen maar ik weet niet hoe de nieuwe slang aan de machine gekoppeld moet worden.

Silis v.Noorloos schreef op 7 September 2011

Hallo
Wij hebben een Smeg vaatwasser type 12032 model STE 975 en er zijn 2 problemen.
van het rechter deurscharnier is het popnageltje gebroken en een deel van het scharnier naar binnen geschoten.ik heb geprobeerd de machine eruit te halen en de pootjes opgedraaid maar de machine blijft hangen.Het volgende probleem is dat de handgreep van de dubbele deur is gevallen en ik wil de boutjes vernieuwen maar ik krijg de houten deur niet los van de machine deur.
Kan iemand mij raad geven ?

Huib van Weelden schreef op 10 September 2011

De Miele vaatwasser heeft het volgende probleem:
Zodra je hemm aanzet, gaan alle lampjes branden, behalve het lampje van het spoelprogramma.
De machine doet niets.

sonja schreef op 11 September 2011

hallo, ik heb een Siemens vaatwasser van 3 jaar oud en ineens een probleem. Hij was net aan het draaien toen ik dacht, is hij al klaar? Blijkt het rode kraantje op de machine ineen te branden en het vieze water staat onder in de bak. De vaat was wel helemaal schoon en warm opgedroogd. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en wat kan dat lampje van het kraantje zijn? Is de afvoer dan verstopt ofzo??
gr Sonja

ralf schreef op 13 September 2011

alleen maar vragen

bijna GEEN antwoorden

Rene schreef op 18 September 2011

L.S,

Ik heb een vraag. Ik heb een Whirlpool vaatwasser en sinds enkele maanden maakt de vaatwasser een hoog schel geluid. Het wassen gaat wel goed, maar het geluid dringt zelfs door bij de buren. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?

Peter schreef op 18 September 2011

Ik heb een vaatwasser siemens SL64530/07. Nadat we ‘s avonds de vaatwasser hebben aangezet, constateer ik dat ‘s morgens het klepje van het wasmiddel nog is gesloten. Er branden geen lampjes meer (ook geen minutenaanduiding) terwijl de schakelaar nog wel aan (=ingedrukt) staat. Vervolgens heb ik een test gedaan met het snelprogramma. Bij de start geeft deze een looptijd van 35 minuten aan. Na 45 minuten nog te draaien tijd gecontroleerd, die is dan 17 minuten. Negen minuten later is dit nog 8 minuten en nog eens 15 minuten later is dit weer 20 minuten. Ook het klepje van het wasmiddel blijft nu gesloten.
Opwarmen en wegpompen van het water lijkt goed te werken.
Wat kan het probleem zijn?

Jolanda schreef op 21 September 2011

Ik heb een (smalle) Siemens vaatwasser…
Vorige week heb ik een verstopping gehad van mijn aanrechtafvoer, (waar de vaatwasser ook op aangesloten is), en kwam het water via de vaatwasser de keuken in….
Intussen is de verstopping verholpen maar nu doet mijn vaatwasser het niet meer…
(ja de kraan staat open ;)
Het lampje brand wel en er komt enigzins wat geluid als ik hem aanzet, maar hij pakt geen water en begint niet met afwassen….
Weet iemand een oplossing voor dit probleem???
Groet Lannn

Vink schreef op 1 October 2011

Mijn vaatwasser, een Siemens S9IT1s heeft problemen met de waterpomp. Deze blijft continu draaien en wil water pompen, er staat alleen geen water meer in de vaatwasser. Vermoed dat dit te maken heeft met het labyrinth. Weet iemand hoe deze schoon te maken en hoe ik dit ding uit de vaatwasser kan krijgen??

Lilian schreef op 1 October 2011

Als we de deur van onze vaatwasser dicht doen maakt hij kortsluiting. We hebben dan alleen iets in de vaatwasser gezet en niet eens aangezet. Een tijdje terug hadden we dit probleem ook dat de aardlekschakelaar uitsprong. Sinds gisteravond is dit probleem terug. Ook al staat de vaatwasser uit, zodra we de deur open en dicht doen springt de aardlek uit. Wie weet wat het probleem is?

Niels schreef op 5 October 2011

Vraag:

Onze Miele afwasmachine G 601 SC werkt niet meer. Bij elk programma start hij met afpompen wat lukt, hierna wordt er water toegevoerd wat ook lijkt te werken. Vervolgens stopt het programma en begint het lampje van de afvoer/aanvoer te knipperen en staat de bodem van de machine vol met water. Heb ondertussen al de afvoerpomp schoongemaakt, de afvoerslang losgemaakt en meerdere malen soda door de machine laten lopen. Echter niets helpt. Heeft iemand nog een idee hoe dit probleem te verhelpen is? De problemen zijn begonnen nadat ik de filters van de afzuigkap in de machine heb gewassen. Daarom denk ik zelf aan een vetaanslagprobleem, maar waar?

Alvast bedankt voor uw hulp!

Groeten,

Niels

yildiz schreef op 12 October 2011

mijn vaatwasserdeur is kapot een stukje van het schanier is er uit kan ik dat zelf maken of moet ik daar iemand voor in huren je krijgt hen nog wel open maar en dicht alleen gaat dat nu erg zwaar weet iemand daar wat op bedankt

Henk schreef op 12 October 2011

Kijk eens in deze handleiding vanaf pagina 34 tot en met 37 voor testprogramma’s voor de Bosch vaatwasser en het inmiddels overbekende probleem met slechte printplaten waardoor vaatwassers het water niet meer verwarmen (te repareren door wat te solderen).
Ik heb onze SGS4312EU van 1988 nu al vier keer op deze manier gerepareerd.

Johan schreef op 17 October 2011

Vraag:
Wij hebben een vaatwasser van bosch type s5s21b met een inlaat probleem. Regelmatig wil de doorlaat pin niet naar beneden vallen terwijl er wel spanning op de spoel staat. Ong. 2 jaar geleden ben ik erachter gekomen dat als ik een tikje tegen de inlaat geef de doorlaatpin wel opengaat en er water in de machine loopt. Per vulbeurt gaat de inlaat 3 keer open/aan. de eerste 2 keer gaat dat redelijk soepel, al dan niet met een tikje, maar de 3 keer gaat het veel moeilijker, en áls hij dan voor de 3de keer vult, dan loopt er nadat de inlaat stopt wat water links onder uit de machine.

Nu heb ik de inlaat al regelmatig open gemaakt en schoon gemaakt, veertje iets ingekort, maar er doet zich geen verbetering voor.
Nu heb ik 3 vragen:
1 Hoe vaak opent de inlaat zich normaliter per vulling bij dit type.
2 Wat kan ik doen om de inlaat normaal te laten werken? (er zit een dikke en dunne slang aan die naar het inwendige van de machine lopen)Na 2 jaar tikjes geven ben ik er wel klaar mee.
3 Waarom loopt er bij de 3de keer vullen water uit.

Met vr groet Johan.

bobbertje schreef op 17 October 2011

ik heb een siemens machine en, net als een aantal andere vraagstellers, haal ik de vaat eruit met, naar het lijkt, een soort zand erop.alles schoongemaakt, armen, filter, schoonmaakmiddel erin, niets helpt.is er iemand die het antwoord weet?

Marc Bijlsma schreef op 27 October 2011

Wij hebben recentelijk een Hobart doorschuifvaatwasser gekocht(ecolab 14). Nu deze is opgesteld een aangesloten werkt hij niet. De machine vuklt zichzelf niet met water. Als je water van “buiten” toevoegd dan doet hij het wel, alleen maar 1 wasbeurt en dan moet je opnieuw water toevoegen. Heeft iemand een idee wat de oorzaak is van dit probleem. Helaas heb ik geen handleiding bij deze machine dus ik kan ook niks nazoeken.

Ron schreef op 8 November 2011

Voor mieke 24-8-2011

Wat zeker helpt is loog, dat blijft vreten, heb ik zelf ook vaker gebruikt bij hardnekkige verstoppingen. Wel voorzichtigheid geboden en met delicate materialen (zoals plastic)geen warm water gebruiken.

Ellens schreef op 10 November 2011

onze inbouw vaatwasser die pompt eerste keer water aan , en dan begint de eerste keer te draaien als dat afgelopen is ,en dan doet de vaatwasser niets meer na 5 keer een piepje .
hoe kan dat.

Toon nagtegeller schreef op 13 November 2011

Ik heb een Mieke G665 die geeft alleen koud water. Ik heb de thermostaat al vervangen maar geeft nog steeds koud water.

Frank schreef op 14 November 2011

Hoi, Ik heb een Pelgrim GVW 920RVS/P01.
De problemen begonnem 3 maanden geleden.
Hij starte goed op, pompte water uit en stopte dan (geen water toevoer), soms met een raar piepend / fluitend geluid.
Deur een paar keer open- en dicht en de lades wat in- en uit geschroven en dan deed hij het meestal weer. Als ik de klok verdraaide ging het groene lampje meestal 1x kort branden.
Nu doet hij niets meer, hij pompt niet meer uit en alleen het groene lampje brandt nog even.
Zou dit aan de klep in het waterventiel bij de (muur-)kraan kunnen liggen?
Alvast bedankt, Frank.

ineke schreef op 20 November 2011

Ik heb een verstopping gehad, maar nu geeft de vaatwsser f2 aan hoe los ik dit op?

Koos schreef op 21 November 2011

Ik had met mijn Bauknecht vaatwasser het probleem, dat het waterslot defect was. Als ik er een paar tikken tegenaan gaf werkte het weer wel. Nu heb ik het waterslot vervangen, maar de machine heeft nog steeds dezelfde problemen. Enig idee waar ik het moet zoeken? De machine is 11 jaar oud.

Mieke schreef op 23 November 2011

Wij van de vraag 24-08-2011 hebben het Labyrint van de Siemens vaatwasser schoongekregen met gootsteenontstopper.Hij is weer helemaal in orde.Ron nog bedankt voor je tip van 08-11-2011.Al was loog niet meer nodig.

jelle schreef op 28 November 2011

ik heb een water aanvoerslang.
volgens indesit als de binnenste slang kapot is kleurt deze rood.
het lekkende water zal dan alsnog naa r de vaatwasser worden geleid omdat er een 2e huls(slan omzit.

wie kan dit voor mij bevestigen???

alvast bedankt

Barbara Ten Heuvel schreef op 2 December 2011

Hallo iedereen!
Kan iemand mij helpen? Ik heb een Baumatic vaatwasser, ik kan deze niet goed gebruiken namelijk als ik hem aanzet (op iedere stand) stroomt het water uit de deuren, en de onderkant mijn huis staat steeds blank, KAN IEMAND MIJ HELPEN IK BEN WANHOPIG.

Met Vriendelijke Groeten,
Barbara.

lilly schreef op 4 December 2011

Hoi allemaal,

Wij hebbe al een tijdje een probleem met onze vaatwasser. Het progamma start maar er komt geen water in de machine. Eerst dachten we dat hij verstopt was maar dat bleek dus niet, weten jullie toevallig wat er aan de hand is ???

Vriendelijk groeten,
Lilly

henny schreef op 9 December 2011

mijn bosch vaatwasser s9/1b pompt het water niet meer weg en geeft bij de tijd een kraantje aan heb de kraan etc al bekeken maar kan het probleem niet vinden.
wie kan mij helpen?

anneke schreef op 13 December 2011

Onze Pelgrim vaatwasser geeft heel vaak meldcode 7, daarna moet ik hem resetten en begint het hele programma opnieuw. Soms draait het apparaat daardoor veel te lang. Weet iemand wat code 7 betekent?
Soms doet hij het ook zonder piepen en wast hij prima.
Alvast hartelijk bedankt

P.Eijsvogels schreef op 22 December 2011

Het afwasblokje hangt soms nog ongebruikt in he.t bakje. Het komt voor dat het klepje niet open is. Hebt alles goed schoon. Merk Siemens 5 jaar oud. Wie is bekend met dit fenomeen, ik kan toch niet de enigste zijn.

J.v.Loon schreef op 24 December 2011

Beste monteur,
Mijn vaatwasser siemens sl65560eu/19
doet alles maar niet meer verwarmen wat zou de oorzaak kunnen zijn?
Graag reactie .
Met vriendelijke groet,
joke.van.loon@zonnet.nl

anneke schreef op 30 December 2011

Kan iemand mij vertellen wat meldcode 7 betekent bij een Pelgrim vaatwasser?
Bij voorbaat hartelijk dank voor je reaktie

Diana schreef op 1 January 2012

De deur van onze vaatwasser AEG Favorit 50460 Sensorlogic gaat opeens niet meer open.
Heeft iemand enig idee hoe dit kan, en wat ik hier aan kan doen?
Alvast bedankt voor het antwoord, en happy new year!

Sheel schreef op 4 January 2012

De deur van mijn vaatwasser (whirlpool adg 937) valt niet meer goed “in het slot”. Zodra de wasbeurt start, schiet de deur open, het lijkt wel alsof de kracht van het water de deur openduwt. De veren hebben het al een tijd terug begeven, ik weet niet of het huidige probleem daarmee verband houdt. Aangezien de machine het verder prima doet vind ik het zonde om een nieuwe aan te schaffen. Maar om nou 1,5 zelf de deur dichtgeduwd te houden zodat de wasbeurt kan voltooien vind ik ook te veel van het goede. Iemand een tip? Hoe kan ik de deur openen zodat ik het “slot” en het kantelmechanisme beter kan bekijken?

Rudi schreef op 8 January 2012

Probleem met AEG Favorit 55011. alle programma’s werken perfect tot het momenet dat de afwaswater moet weggepompt worden. op het ogenblik dat ik de pomp hoor aanschakelen gaat de machine in storing. Alle lampen gaan uit en ik hoor een aantal piepjes( evenveel als de electronische instelling van de waterhardheid). Wat kan hier het probleem zijn?

Jill schreef op 8 January 2012

Edy vw 808 blijft een pompend geluid maken als het programma is afgelopen. Wanneer ik de knop van de vaatwasser uitzet, is het geluid nog steeds te horen. Het lijkt alsof de waterpomp blijft pompen. Als ik water in de vw giet dan wordt het weggepompt. Wanneer ik op een programma instel en op start druk, gebeurt er niets. Ik heb de stekker van de vw eruit getrokken.
Wat kan ik met deze vw doen om het probleem op te lossen?
Wie kan mij helpen????

Ron schreef op 12 January 2012

Ik heb een AEG Favorit 55011 IM, deze pompt wel water op en weg. Echter de circulatiepomp draait heel langzaam en pompt het water dus niet op. We hebben alles al nagekeken en kunnen verder geen oorzaak vinden.
Weet iemand wellicht wat het probleem veroorzaakt en hoe dit op te lossen.
Alvast bedankt.

Karla schreef op 16 January 2012

Ik heb een AEG favorit 85060vi en sinds kort gaat hij in de storing. De storing is volgens het boekje :DE BEVEILIGING TEGEN WATEROVERLAST IS IN WERKING GETREDEN. Weet iemand wat ik hier mee aan moet? vr.gr. Karla

Bernadette schreef op 16 January 2012

Probleem met AEG Favorit 55011. alle programma’s werken perfect tot het momenet dat de afwaswater moet weggepompt worden. op het ogenblik dat ik de pomp hoor aanschakelen gaat de machine in storing. Wat kan hier het probleem zijn?

B

ger schreef op 20 January 2012

Heb een bauknecht vaatwasser type GMX 5555 en als ik een normaal programma wil draaien springt hij iedere keer naar het programma sproeien .
Misschien kan ik hem op een of andere manier resetten. Wie weet het antwoord daarop.

Angela schreef op 25 January 2012

Ik heb een AEG Favorit augustus 2004, Labyrint is een keer vervangen na 2,5 jaar. Nu zelfde probleem 3 piepjes. Machine pompt gewoon af geen water onder de bak. De storing is volgens het boekje :DE BEVEILIGING TEGEN WATEROVERLAST IS IN WERKING GETREDEN. Weet iemand wat ik hier mee aan moet?

German schreef op 28 January 2012

Hoi. İk heb een vaatwas van pelgrim. Maar die neem het tablet niet wat moet ik doen. Het machien is 10 jaar oud. İk zie het tablett aan het eind ergens in de vaatwas alleen nat maar heel.

Gr. German

Ard schreef op 5 February 2012

Hallo, een vraag,
Mijn siemens vaatwasser van 5j oud pompt het water niet weg. nu kan ik echter niet bij de pomp komen. (alleen zijkanten zijn te verwijderen)
heeft iemand een tip om bij de afvoerpomp te komen?

bedankt!

kees.gubler schreef op 6 February 2012

ik heb een probleem met mijn vaatwasser.
bauwknecht GSF 4741.
Het programma werkt niet, als ik hem aanzet begint hij direcht met het einde, en even later stop die enig idee wat het is, en dat het kan worden verholpen.
Knop nog 5 sec. ingehouden maar ook dat help niet

Merckx jp schreef op 19 February 2012

hallo als ik het zout bij vul is het bij de eerste was beurt weer helemaal leeg wat is het probleem ???????????

pieter t schreef op 24 February 2012

hallo ik heb een vraagje men vaatwasser doet niets meer de lichtjes van men knoppen branden niet en ik heb gekeken of hij nog stroom krijgt en dat was is ordehem niet doen draaien . maar kan kan iemand mij helpen aub ?

teng schreef op 27 February 2012

heb een bosch-vaatwasser; de veer van het zeepbakje is gebroken. nieuwe veer met bijbehorend draai-asje gekocht. wie weet hoe je dit draai-asje kunt demonteren?

Danny schreef op 3 March 2012

Hi ik blijf maar bezig aan dat kreng, vaatwasser AEG FAVORIT 50871
probleem: zeep en glanshouder vernieuwd wegens een van de dichtingen weg !!! nieuw geplaatst,resultaat droogt nog steeds niet goed ??
ik gebruik alle eerste klas producten van Calgonit ,zout multitablet ,glansmiddel , het enige resultaat is als ik op 70 graden intensief werk dat het een beetje droog is !!!!!
weet het even niet meer een collega van mij geeft net hetzelfde voorgehad hij geeft hem bot weg buitengegooid , ( wil ik ook doen ) ik kan hem geen ongelijk geven is nauwelijks 3 jaar oud merde

Kurt schreef op 5 March 2012

beste

Ik heb een vaatwasser whirlpool ADG 8527 en deze geeft de foutmelding F2 ? kan er mij iemand mee helpen ?

Marije schreef op 9 March 2012

Wie kan mij helpen? Wij hebben een Atag vaatwasser die ineens kuren heeft. Het vaatwasblokje lost niet meer op, de machine geeft wel heet water. De sproeiarmen zitten niet verstopt en de vaat wordt niet schoon.
Er is onlangs een monteur bijgeweest en volgens hem is er niets aan de hand.

raaymakers schreef op 12 March 2012

ik heb een vaatwasser aeg favorit sensologic 40660
nu doet hij niets meer
de velichting van de vaatwasser doet het niet meer
wat kan dit zijn heeft het altijd goed gedaan
waar kan ik de zekering vinden bij dit apparaat
b v b dank
nelly

Sandra110580 schreef op 13 March 2012

Sinds vandaag doet mn AEG Favorite 50671 een beetje vreemd.
Normaal als ik onder het wassen de deur open doe,stopt hij ermee.Nu spuit ie vrolijk water door.
Dit doet hij volgens mij ook langer als normaal,zodat op het eind de vaat minder droog is als normaal.
Water wegpompen werkt wel normaal.
Wat zou dit kunnen zijn? hij is 5 jaar,dus zou nog wel een tijdje mee moeten kunnen gaan

claudia schreef op 26 March 2012

hallo kan iemand mij helpen?

ik heb een indesit vaatwasser type idl51
waarvan de microschakelaar los zit wat ik eruit begrepen heb is dat alleen om lekkage te voorkomen maar een hangt los en weet zelf niet waar dit moet.

heeft iemand een tip dat ik deze kan gebruiken.

alvast bedankt.,

claudia

Bram schreef op 12 April 2012

Hallo zijn er nog handige mensen die weten hoe het komt dat mijn vaatwasser niets meer doet?
Stekker in het stopcontact ( deze werkt )
De lampjes gaan niet meer branden staat wel stroom op de schakelaar. Het is een bauknecht in inbouw vaatwasser. BVD. Bram

Mariette schreef op 15 April 2012

Mijn Siemens doet haast 3 uur over zijn programma, niet normaal toch?
Wat kan het probleem zijn?

Gerard schreef op 26 April 2012

Onze vaatwasser maakt t laatste stukje van het(droog-)programma niet af. Begint dan te piepen, 4 of 5x achter elkaar. Waar kan dit op duiden. ??

Joop Bos schreef op 2 May 2012

weet iemand hoe ik de deur van onze in 2000 gekochte Bosch vaatwasser SGV4623 kan afstellen? de deur hangt iets scheef naar rechts waardoor hij bij het sluiten een knik geeft. verder werkt alles na 12 jaar nog steeds prima.

ferd schreef op 6 May 2012

hallo
help
ik heb de deur van de vaatwasser helemaal los gemaakt en viel alles uit elkaar vielen ook 2 rode grote plastic beugels
maar is nou de craag wie weet hoe dat in elkaar moet ik heb nu 2 lage dan voorste deel en binnestedeel heeft iemand een tekening of idee
gaat om een bosch inbouw type SGU4005EU/07

Jan Willem schreef op 18 May 2012

De keukeninstallateur heeft onze oude vaatwasser Miele weer opnieuw in de nieuwe keuken in het eiland aangesloten. Daarvoor heeft hij op de koudwaterleiding een t-stuk gemaakt. De ene kant een kogelkraantje aangesloten op de koudeleiding van de mengkraan op het keukeneiland. De ander kant zit de kraan voor de vaatwasser met daaraan een waterslot van Miele, Eledro 800 geiintergreerd met de slang naar de vaatwasser.
Aan de waterleiding zelf is niets veranderd.
Nu zit er een chemische (chloorachtige) geur smaak aan het koudwater van de kraan op het eiland. Deze kraan is de oude die we hergebruikt hebben. Het warme water uit de aparte warmwateraanvoer smaakt goed. Verder in huis smaakt het water aan alle tappunten goed. Kan het zijn dat het water uit de aanvoerslang van het t-stuk naar de vaatwasser aangezogen wordt wanneer je het koudwater aan de kraan openzeten hiermee schoonmaakmiddel meezuigt?

Bedankt voor je reactie.

Allemeersch Johan schreef op 29 June 2012

Hallo onze vaat was is een gagganau en droog de gewassen borden niet meer. Wie kan mij helpen?

Leendert Hinds schreef op 4 July 2012

Ik heb een Ariston Vaatwasser (S-LS 67 ES).
Plotseling doet geen enkele wasprogramma wat het moet doen.
Ze beginnen wel, maar de waterdraai sproeiers geven geen water. Het verwarm element doet het wel en het apparaat bromt wel, maar er komt geen water dat het vaat moet schoonmaken.

Graag suggesties

keuken vernieuwen schreef op 4 July 2012

Enkele goede tips, altijd fijn als ik op die manier geen geld hoef te besteden aan die dure reparaties en zo dus flink kan besparen.

van Dijk schreef op 10 July 2012

Mijn vriend heeft laatst afwasmiddel in de vaatwasser gedaan ipv blokjes en nu staat iedere keer de vaatwasser vol schuim en dit krijgen we niet weg…..iemand tips??? hij draait wel gewoon…

gjkoerier schreef op 14 July 2012

AEG vaatwasser type 40360 sensorlogic 3 jaar oud. Probleem: De deur van de vaatwasser springt tijdens het wassen regelmatig spontaan open. Als de deur dan weer dicht geduwd wordt gaat het programma weer verder, maar vaak springt hij dan na 10..20 seconden weer open.

Kan iemend mij vertellen waar dat mogelijk aan kan liggen en nog beter zelf op te lassen is.

Veel dank op voorhand voor uw reacties

George Jansen

Daniela schreef op 22 July 2012

Onze inbouwvaatwasser Bauknegt GMX-5555 gaat brommen als je hem aanzet en vervolgends gebeurd er niets. Hij blijft brommen. Kan het zijn dat de pomp stuk is? en als we die vervangen hij het gewoon weer doet?

Dotje schreef op 3 August 2012

Mijn Whirlpool zorgt voor kortsluiting, wanneer hij water begint pompen.Waardoor er meerdere apparaten niet meer doen.Het water blijft vervolgens in de vaatwasser staan.Wel kan ik het water weer afpompen door het opnieuw in te stellen.Daarna begint het euvel weer opnieuw.De stekker en het snoer zien er nog goed uit, de geaarde stekkerdoos is in prima conditie, dus daar ligt het niet aan.Wie heeft een idee…!!Wij dachten zelf nog aan een zekering, maar ja welke en hoe weet ik of dat het probleem is.

Emiel van den Berg schreef op 9 August 2012

Wij hebben een Bauknecht GMX 5984 W waar het water niet meer warm van wordt. Waarschijnlijk hierdoor zijn de programmas in tijd toegenomen (programma op 70 graden wel tot drie uur) ook worden de programmas niet beeindigd de laatste minuut blijft eeuwig duren en we moeten het programma dan ook zelf beeindigen. Alleen het spoelprogramma doet het wel maar dit werkt dus ook met koud water. Kan iemand mij zeggen hoe de warmwatervoorziening werkt en hoe ik deze kan herstellen.

antoinette schreef op 10 August 2012

Heb een probleem met mijn vaatwasser, neemt water en pompt het weg maar de gewone wascyclus gaat niet meer, weet iemand de oplossing,
alvast bedankt voor de moeite

Henkie schreef op 23 August 2012

*aan Van Dijk 10 juli gewoon wasverzachter in uw toestel, het schuim verdwijnt als sneeuw voor de zon…
*antoinette 10 aug wss de flowsensor van de toevoer
*allemeersch johan 29 juni eerst kijken als ie nog warmt, indien ja, wss probleem glasspoelmiddel (nodig om te drogen)
Dit is toch geen forum,
hoe kunnen de mensen te weten komen wat geantwoord is?
Tssss

Ab schreef op 2 September 2012

Mijn Whirpool vaatwasser geeft steeds een F8 code halverwege een programma. Als ik een beetje rondzoek op het internet, wordt als meest voorkomende oorzaak de waterindicator aangegeven. En dit schijnt makkelijk op te lossen door de waterindicator schoon te maken. Klopt dit en kan iemand een duidelijke uitleg geven hoe ik de waterindicator kan schoonmaken?

Alvast dank.

AB

S. Veninga schreef op 17 September 2012

Hallo,

Ik heb een ingebouwde Pelgrim vaatwasser. Nu is de kunststof strip die over de bedieningsknop heen zit gescheurd. Hoe kan ik deze vervangen?

Iemand een idee?

MH schreef op 18 September 2012

Hallo
Ik ben in het bezit van een siemens inbouwvaatwaser S9GT1S, sinds deze week krijg ik de klok niet meer goed ingesteld, ook na het resetten. Op het einde van het programma blijft de vaatwasser hangen op 1 min.Ook het vaatwastabletje lost niet op, wat zou dit kunnen zijn?

Alvast bedankt

Hedija schreef op 24 September 2012

Ik heb bosch vaatwasser SGV55M43EU. Als de proces afgelopen is, zie ik het nergens op de display terug…ik moet zelf naar de klok kijken en in de gaten houden. De display is gewoon dood, laat niks zien…
Graag een raad|!

Magrita Aben schreef op 6 October 2012

Mijn inbouw vaatwasser doet alles prima alleen hij “ kreunt” ineens.
Heel irritant. Wat kan dit zijn.
Het is een Bosch.

Janine Embregts schreef op 27 October 2012

Heb een Indesit IDL 51 vaatwasser. Hij pakt water,hoor hem nog sproeien. En dan stopt hij. Blijven dan 2 lampjes branden en gaat niet meer verder.
Wat zou het kunnen zijn?

Jozsef schreef op 30 October 2012

Bij mijn AEG electrolux FAVORIT 55090i van 5 jaar nog nooit problemen gehad. Nu lekte er water in de lekbak onderin.
Uit elkaar gehaald, er lekte niets tijdens het wassen en spoelen. Bij het drogen echter bleek het labyrint vervuild want het liep een beetje over. Dat was genoeg om de evacuatiepomp steeds te laten pompen (door vlotter sensor in lekbak).
In het labyrint komt het water binnen via de kraan en ook een ontluchtingsslang (uit evacuatie slang). Door de vervuilig in het labyrint liep er enig water over.
Het labyrint los gemaakt:
Als je van voren naar het aparaat kijkt zit het labyrint aan de linker kant.
1)Zijkant losgemaakt met schroevendraaier
2) In de was trommel zit een knop waar je de waterhardheid mee instelt, die is oranje van kleur. Die zit vast met een grijze schroef (ca.6 cm), die kun je met de hand losschoeven
3) water inlaatslang losgemaakt (zit een klem slangenklem vast, combinatietang als hulp).
4) labyrint voorzichtig naar buiten trekken en vervolgens omhoog (2 aansluitingen naast elkaar die resp. in en uit de ionenwisselaar gaan. Zitten per aansluiting 2 rubberen ring pakkingen aan.
5) labyrint schoonmaken. veel heet water met een stukje ijzerdraad, wat buigen e.d. om alle bruine aanslag te verwijderen (was bij mij heel dik en rubberachtig). Gebruik chloor, bleekmiddel (deed ik) of gootsteenontstopper, om hem weer als nieuw te maken.

In omgekeerde volgorde weer monteren.

Goed de lekbak en alles er om heen droog vegen, fohnen, en dan een test programma afdraaien (automatic programma)
leg een droog keukenpapiertje onder het labyrint om tekijken of er nog iets lekt en laat het programma afdraaien.

Succes!

PS Na 5 jaar werking was het ook goed de vaatwasser eens op een verhoging te laten werken zodat de evacuatieslang zich kon ontdoen van zeep, kalk e.d. neerslag (de afvoer lager maken dan aparaat zelf. Er kwam flink wat uit!

mimo schreef op 31 October 2012

mijn vaatwasser een siemens doet als goed alleen pompt het water niet weg ik heb de darmen na gekeken als is vrij als de pomp aan slaagt is het als of er geen power op is weet er iemand raad of een goed vakman dank u

Deny schreef op 31 October 2012

Hoi, ik heb een Siemens SD6p1S bijna 3 jaar oud. Van de week gaf hij E24, deit heb ik opgelost, er zat iets in de filter.
Nu maakt hij zijn programma gewoon af, maar geeft E01 aan, wie weet wat dit is voor probleem? En wat kan ik er aan doen.
Alvast bedankt

Marga schreef op 1 November 2012

Hallo allen,
Het zeepbakje van mijn AEG Favorit vaatwasser springt niet helemaal meer open, waardoor het zeepblokje blijft hangen. Weet iemand een oplossing?
Bij voorbaat dank.

catharies schreef op 21 November 2012

Op mijn ATAG vaatwasser type VA6011HT verschijnt bij het aanzetten de code: de beveiliging tegen wateroverlast is geactiveerd. Aanvoer van water is in orde. Bij het instellen van wasprogramma start de cyclis maar stopt dan daarna. Dit gaat gepaard met 3 signalen. Moet er ergens iets worden schoongemaakt? ( Bij het labyrinth?)
In de handleiding wordt niets aangegeven. Wie kan mij helpen?

Roland schreef op 28 November 2012

Onze vaatwas AEG Favorit 40310 van 2002 doet er 2,5 uur over om zijn programma af ta werken. Volgens mij warmt hij veel te traag op waardoor het programma te traag doorgaat ?
Iemand ervaring en een oplossing

Jos schreef op 2 December 2012

Heb een siemens vaatwasser S9GT1S. Bij het aanzetten geeft hij de tijd aan en je hoort de klok. Hij pakt geen water en de tijd blijft hetzelfde (loopt dus niet terug). Heb de machine gereset en het zeefje van de wateraanvoer schoongemaakt. De zeven van de waterafvoer schoongemaakt ( hier staat 1 cm water in). Er gebeurt helaas nog steeds niets. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn ?
Ontzettend bedankt voor de reactie.

esmeralda schreef op 9 December 2012

help !!!
ik heb een candy cdi 2012 en begint met afpompen..pakt water en dan… niks meer!!! na 2-3 minuten storingspiepjes.. heb alles schoongemaakt maar nog doet hij niks nada noppes… alleen water pakken en afpompen.. heeft iemand een idee/??

Wolfs schreef op 12 January 2013

Hoi Mensen, ik wil even iets met jullie delen wat ik zelf zojuist heb ondervonden.
Ik had problemen met mijn Whirlpool ADG 9340
vaatwasser, het probleem was dat het apparaat meteen na het starten begon te piepen en te knipperen en dat de cyclus al stopte bij het spoelprogramma. Als oplossing zag ik hier regelmatig staan dat je de machine moet resetten door de startknop 2 seconden in te drukken, en dit klopt ook wel,
alleen moet dit gebeuren terwijl de deur GESLOTEN is,en een programma actief is, bij mij dus terwijl hij aan het piepen was.
Ik hoop voor je dat dit makkelijk uitvoerbaar is, bij mij betekende het om het apparaat onder het aanrechtblad vandaan te krijgen aangezien hij bij mij volledig geintregeerd is. Hoop dat jullie er iets aan hebben, succes.

Groetjes Arie Wolfs

Hendrik Ja Lukkien schreef op 24 January 2013

Hallo beste mensen,
Ik heb en vaatwasser siemens SL15N1S. Sinds vandaag blijft de motor doorlopen als hij klaar is. Ook blijft de motor doorlopen als ik de klep open doe. Is er iemand die weet hoe je dit zou kunnen oplossen. Ik hoop dat er iemand is die mij kan de oplossing kan geven.

Groetjes
hendrik Jan

m.boele schreef op 28 January 2013

ik heb een etna vrijstaande vaatwasser, wie weet hoe ik de thermostaat kan resetten

bernard schreef op 8 February 2013

ik heb een whirlpool adp4108/1, en die kapt er na 1,5 minuut ermee, iemand een hamer, haha, nee , is minder, hij doet dan niks meer en slaat af, the end

bernard schreef op 8 February 2013

ik heb een whirlpool adp4108/1, en die kapt er na 1,5 minuut ermee, iemand een hamer, haha, nee , is minder, hij doet dan niks meer en slaat af, the end. kan iemand even een tip laten vallen waar ik wat an heb aub

Van den Brande schreef op 21 February 2013

hallo, ik heb een Bosh vaatwasser ( silence plus)en het deurslot ( tuimelschakelaar)is stuk

ik heb een nieuwe maar kan iemand mij vertellen hoe ik die oude eruit krijg

mvg

EVdB

h v d werf schreef op 5 March 2013

miele geeft aan storing f 70
wat kan dat zijn?

Radjesh Soekhoe schreef op 5 March 2013

Hallo ik heb een whirpool vaatwasser ADG 9556. Hiervan gaat het zeepbakje niet meer automatisch open.Met de hand gaat het wel. Iemand een idee wat hier aan gedaan kan worden?

Peter van der Werff schreef op 10 March 2013

Hallo, mijn Boschvaatwasser pompt het laatste beetje water niet weg.Ik heb de afvoerslang gecontroleerd op evt. verstopping, maar er blijft een laagje water onderin staan.Wie heeft voor mij een tip wat de oorzaak kan zijn?
Alvast bedankt. Mvg Peter

Carla schreef op 12 March 2013

Wij hebben een Gaggenau GI240-160 vaatwasser. Als we het programma hebben ingesteld deur hebben dicht gedaan en het programma wordt gestart dan maakt hij van het begin tot het eind van het programma een monotoom geluid wat lijkt op luchtalarm maar dan minden db. Wat zou dat kunnen zijn en hoe kan ik dit zelf repareren.

vleuten schreef op 13 March 2013

als je vaatwasser whirltpool adg9340 begind te piepen moet je armen zuiver maken en je zeef..

ik heb ook een whirlpool en die pompt het water er niet meer uit.kan iemand mij zeggen wat ik moet doen??????

Peter schreef op 23 March 2013

Wij hebben een AEG favorit 50700w. Deze stopt tegenwoordig altijd ergens tijdens zijn programma. Dit kan al na enkele minuten zijn, ergens tussenin of bijna op het einde. Dan geeft verschijnt de code C2. Met uit en terug aanschakelen loopt hij dan wel eens verder, maar stopt later weer. Overschakelen naar een ander programma lukt ook vaak. Dan begint hij dit programma te doorlopen, maar stopt ook daar ergens. Telkens blijft er nog water in de kuip. Maar vermits hij al veel van het programma of zelfs meerdere programma’s heeft doorlopen, denk ik niet dat het aan de afvoer (of filter) ligt. Of ben ik mis?

trudy schreef op 1 April 2013

Ik heb een miele vaatwasser. nu 6 jaar oud, maar echt heel weinig gebruikt. Nu moest ik voor het eerst het zout bijvullen en zag ik dat als ik de dop eraf draait deze vol met water staat. Is dit normaal of moet ik mij zorgen maken???

Hans schreef op 8 April 2013

@Trudy, water in je zoutreservoir is heel gewoon en hoort ook zo. Als je zout bijvult, zal er water uitstromen omdat het zout de plek inneemt van het water. Verstandig is om dan direct de machine te laten draaien omdat dit zoute water het metaal kan aantasten.

daphné claes schreef op 20 April 2013

beste,

Wij hebben een AEG FAVORIT 44080 Vi en telkens horen we 3 korte signaaltonen en stopt het wasprogramma. Het beveilingssysteem wordt ingeschakeld tegen wateroverlast, staat in de handleiding. Draai de kraan toe en neem contact op met de service-afdeling.
Kan ik dit zelf oplossen?

dimas schreef op 29 April 2013

beste, wij hebben thuis een vaatwasser van het merk bosch en van het type : “SGS43E42” sindqs kort wilt deze niet meer afwassen… het enige wat hij doet is zijn waterreservoir helemaal laten vollopen en vervolgens alles weer afpompen… Ik vind geen enkele fout in de machine… iemand die ervaring heeft misschien? Ben het handafwassen ondertussen beetje beu :) Alvast badankt :)

Auke Bergsma schreef op 19 June 2013

Tot nu toe 3 problemen gehad met AEG favorit vaatwasser die ik graag even deel:

1. Zeepklepje gaat niet meer open.
Was nog binnen garantie dus nieuw zeepbakje laten monteren. Het blijven rotklepjes dus ik gooi het blokje meestal in het bestekbakje.

2. Vaatwasser neemt geen water
Dit kwam doordat er water onder de vaatwasser staat en de beveiliging ingeschakeld wordt > Oplossing was een vervuild labyrint. Er uitgehaald en schoongemaakt met ijzerdraadje en schoonmaakmiddel. Water onder vaatwasser opgedept en werkte weer. Labyrint nu twee keer schoon moeten maken. Volgende keer maar eens ontstoppingsmiddel in labyrint gooien.

3. Water wordt niet warm.
Onderstaande oplossing van michal geprobeerd. GEWELDIG!!! Binnen een half uurtje werkte mijn vaatwasser weer!

—————————————————— reeds eerder geplaatst door Michal d.d. 8 juni 2010 j.l.:

OPLOSSING ALLEEN KOUD WATER WASSEN! Ik heb op internet gevonden hoe je dit kan oplossen.

AEG FAVORIT VAATWASSER:

In de deur zit een printplaat. die moet je er uithalen, en op de achterkant van de printplaat vind je dat 1 van de soldeer verbindingen door gebrand is en geen connectie meer maakt met de printplaat.

Ff solderen en hoppa, hij wast weer warm.

Instructies demonteren deur en locatie printplaat:

1.vaatwasser deur openen. 2. schroeven uit draaien (niet helemaal tot onderaan anders flikkert de deur eruit) 3.bovenste gedeelte van de deur kan je nu los bewegen. 4. aan de rechterkant van de vaatwasser deur,waar het schermpje en knoppen zitten vind je aan de binnen kant een wit kastje die vast geklikt zit. 5. haal dit kastje eruit en zorg dat je eerst de stekkertjes en gaten markeert met cijfers voor je ze er uit trekt. 6.haal de stekkers los. 7.wit doosje uithalen. 8. haal de printplaat voorzichtig los uit het doosje, PAS OP! niet de kant waar de knoppen zitten maar de andere kant! 9.aan de achterkant van de printplaat vind je overduidelijk een doorgebrande connectie waar nu geen soldeer (tin)meer zit. 10. ff nieuwe soldeer connectie maken, tin goed door laten vloeien. 11. klaar, nu weer inbouwen.

PS. ik moet erbij zeggen dat bij mij de klacht terug is gekomen, en ik meerdere malen opnieuw gesoldeerd heb, nu werkt het niet meer en is er waarschijnlijk ondertussen iets anders aan de hand.. (toch raar dat het wel werkte) maar probeer het! Groeten Michal
———————————-

Marije schreef op 4 November 2013

Wij hebben een Bosch-vaatwasser type SGV55 M4.
5 jaar oud.
Tijdens een programma maakte hij een vreemd geluid, hij pompt wel, maar er komt geen water.
Als we de deur opendoen gaat hij niet uit, maar de vaatwasser blijft doordraaien.
We hebben proberen te resetten en op de display springt hij dan wel op een nieuw programma, maar blijft nog steeds doordraaien.
En onderin komt er een klein straaltje water uit waar het radje draait.
Als je de deur opendoet normaal gesproken dat hoort de machine te stoppen, maar nu draait hij dus gewoon door.
Wie weet wat we hier aan kunnen doen, om het zelf op te lossen?
Alvast bedankt groeten van Marije

ria schreef op 29 December 2013

wij hebben een miele g611.Ik merkte dat er langs de ventilatierooster water uitkwam,en deze nacht maakte hij plots een piepend geluid langs deze rooster.Anders is de vaat wel oke.Dus alleen bij het drogen…

Auke Bergsma schreef op 7 February 2014

Ok nou ben ik het zat en gaat mijn 8 jaar oude AEG Favorit vaatwasser echt naar de schroot. Hij wordt nl. helemaal niet meer warm.

Al vier keer het relais opnieuw vastgesoldeerd aan het printplaatje en zelfs al een losse draad er overheen gesoldeerd maar ik denk dat het relais zelf kapot is of er is iets anders aan de hand. Weet iemand nog waar ik een relais kan kopen voor een AEG favorit vaatwasser (bij conrad.nl hebben ze 10.000 verschillende. Geen idee wat ik moet hebben) en anders koop ik wel een nieuwe.

dullens schreef op 28 February 2014

goede dag ik heb een Neff vaatwasser hij geeft water hij voert water af maar spoeld niet kan iemand mij vertellen wat het plrobleem is aub

Marlon schreef op 10 March 2014

Mijn vaatwaasser geeft de foutmelding 11,maar die kan ik nergens in de handleiding vinden.Hotpoint Ariston LFT3214

D den drijver schreef op 9 April 2014

Hallo ik heb een vraag.

Het zeepbakje van mijn vaatwasser is defect(rubbertje eruit)Is dus niet meer te krijgen.

Wel dus nieuw zeepbakje + sproeiarm.
Maar hoe vervang ik dat het merk is een bauknecht type gsx 7498 serie no:330405013716/854674901710

moet dan het voorpaneel eraf of kan dat zo van binnen uit.

B V dank voor een antwoord

m.schrage schreef op 8 August 2014

Hoe komt het dat het zeepblokje van de afwasmachine wel uit het bakje gaat maar gewoon in de afwasmachine blijft liggen .

Henny schreef op 8 September 2014

Weet iemand hoe ik bij een pelgrim GVW 920 doseerbakje sluiting kan vervangen?

bvd

Henny

harry schreef op 10 October 2014

Weet iemand hoe je een deksel van een etna vaatwasser kan vervangen typ AFI8513ZT/EO1

Lucien schreef op 12 October 2014

Weet iemand hoe men de start/stop knop van een Miele G4100 SCi kan uitbouwen (middenste knop op het paneel)?
Inbouwen is geen probleem, voor montage enkel induwen en klaar, maar voor uitbouwen denk ik dat men een clipssyteem moet wegdrukken want de knop blijft precies haperen achter een clips.
Dank voor uw hulp !!

Witgoed Reparatie Rotterdam schreef op 13 October 2014

Bedankt voor de tips!

Witgoed Reparatie Den Haag schreef op 13 October 2014

Staan ook goeie tips in de reacties!

Saki schreef op 20 October 2014

Wij hebben een AEG Favorit F86050VI en sinds kort problemen met waterafvoer, er bleef wat water in inzitten.Filters gecontroleerd en gezuiverd.Bleek een stuk plastiek te zitten aan de ingang van de pomp.Heeft nog 2 wasbeurten gelopen en nu krijg ik hem niet opgezet binnenverlichting brandt, maar leds aan deurpaneel branden niet.
Wijze raad altijd welkom,dank u.

kris schreef op 3 November 2014

mijn miele 681 vaatwas heeft zo’n 7maanden niet gedraaid. hij werkte daarvoor perfect.Nu draait hij terug perfect, maar op zeker moment stopt hij. De klok springt op nul minuten, maar bij het openen staat het water er nog in. melding af-toevoer verschijnt ook.
Bij het terug opstarten loopt het water wel weg, maar stopt terug op zeker moment.kan iemand me raad geven?

Naika schreef op 24 November 2014

Dit weekend stak ik mijn vaatwasser (whirlpool ) aan en alles was oke tot ik hem snachts hoorde piepen en zag dat het water bleef staan. Dan vaatwas uit en aan gedaan direct terug het piepend geluid dan hem maar opnieuw afgelegd. Volgende ochtend water eruit geschept zout bijgevuld en spoelmiddel filters gekuisd en opnieuw aangestoken maar gaf onmiddellijk terug het piepend geluid en flikkerend aan en uit knop. Hij is niet verplaats of niets veranderd want wordt dagelijks gebruikt. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn ? Hij is nog maar 3 jaar half oud

Monique schreef op 25 December 2014

Goedemorgen! Onze Bosch wil geen water meer afvoeren. Vandaag 1e kerstdag, vanavond diner en wil graag nog maken voor die tijd. Wellicht zit er een slang verstopt, want ik heb alles al meerdere malen vanbinnen doorgespoeld en leeggeschept. Hoe krijg ik de slangen eraf?

hendrik schreef op 15 March 2015

Bij onze vaatwasser AEG Favorit 430011VI is het probleem dat nadat de vaatwasser zijn vaat heeft gedaan en de machine watervrij waarna wij de machine uitzetten. Toch komt er op een gegeven moment water in de machine met als gevolg natte vloer. Ik denk dat de afdichtingen in te watertoevoer slang niet meer voldoende afdichten waardoor er dus water in de spoelruimte komt ondanks dat de machine uit staat, wie heeft dit problem ook gehad.

ANNEMARIE schreef op 6 April 2015

Hallo, wie weet wat de foutmelding E.09 betekent bij een Siemens vaatwasser (EX65MO86EU/52) FD 9202?
Vaat wordt niet droog en lijkt soms niet goed schoon.. Resetten gaat niet..
Zou fijn zijn als ik een bruikbare reactie zou kunnen krijgen.
Alvast hartelijk bedankt.. groet Annemarie

anna schreef op 8 April 2015

Hallo,wat betekent E:9 op de vaatwas van bosch?

Nathalie schreef op 17 April 2015

Hallo,

Ik heb een vrijstaande vaatwasser van Smeg. Nadat we zelf eens prutsten aan de machine waar we dachten dat het probleem lag bij het blijven pompen van water, hebben we een vakman ingeschakeld. Die zei ons echter dat het aan het besturingssysteem (computer?) van de vaatwasser ligt en het ons 500€ zou kosten om die te vervangen!! Is dit echt zo?
De vaatwasser blijft wel degelijk water pompen tot de keuken vol staat. Voor de rest zou alles in orde zijn.
Jullie begrijpen vast dat ik zo’n duur apparaat van bijna 1000€ niet zomaar op het stort kan gooien en ik er eerst alles wil aan doen om deze te kunnen behouden. Hij is amper 3 jaar oud en past perfect in onze keuken.
In het slechtste geval, wanneer er niks aan het besturingssysteem valt te doen, kunnen we wisselstukken vinden van een andere Smeg?

Alvast bedankt!

fred schreef op 21 April 2015

Hallo,

Wij hebben een Küppersbusch IGVS657.2 vaatwasser die geen water meer krijgt en de afvoerpomp blijft draaien. We hebben de bodemplaat al droog gemaakt (was niet veel) vlotter met schakelaar gecontroleerd, de aquastop getest, labyrint schoongemaakt.

Kan iemand mij vertellen waar ik nog naar kan kijken en of testen?

Alvast bedankt!

Lonneke schreef op 26 May 2015

ik heb een vaatwasser Bossche silene comfort inbouw met het zelfde fronsje als de keuken.nu gaat de vaatwasser mee naar de nieuwe keuken maar het frontje moet bij de oude keuken blijven.Hoe demonteer ik het voordrongen van deze vaatwasser.
Mvg Lonneke

Joost schreef op 10 July 2015

Wij hebben een aeg vaatwasser favorit 50.
Er zat wat vuil onderin en zo’n zwarte klep sloeg dicht.
stekker eruit gehaald, kraan dicht, alles schoon en door gemaakt maar ik krijg nog steeds code 30????
Wat kan ik er aan doen dat de zwarte klep weer open gaat? en dat mijn vaatwasser het weer doet?

kawa schreef op 6 August 2015

Ik heb bosch vaatwasser hij blijft hangen bedoel ik mee dat hij blijft draaien al draait 3 of 4 uur stop hij niet wie kan me helpen

marcel schreef op 14 August 2015

Maar wat nu als de vaatwasser wél vol loopt, maar vervolgens niet gaat draaien? Dat probleem heb ik momenteel met m’n vaatwasser. Het zal, gelet op bovenstaande dan niet aan het vulventiel of de stroomtoevoer liggen. hoor hem wel brommen,maar gaat niet spoelen Iemand een oplossing? Dank!

Ann schreef op 18 August 2015

Mijn vaatwasser een Indesit DFG 262 doet alles maar na een tijdje als hij voor de tweede of derde keer water aan het afpompen is begint het lichtje van 3 te knipperen en doet hij niks anders meer dan alleen maar water afpompen.Ik heb alles proper gemaakt,filter,sproeiarmen.Er zit alsook vaatwaszout en glansspoelmiddel genoeg in.
Wat kan ik doen?

george schreef op 3 September 2015

mijn vaatwasser Bosch sgs6312eu s
krijgt geen warm water .Welke procedure moet ik volgen om het zelf te reparen

Robert Hogenboom schreef op 14 October 2015

Ik heb volgende probleem de vaatwasser AEG 50871 wordt eerste keer bij water nemen goed warm na eerste wasbeurt . Spoelt hij het vuil water weg en neemt het machine nieuw water gaat het mis en warmt hij slecht en soms zelf niet . Ik heb al nieuwe temperatuursensor 1113160004 geplaatst en doet nog steeds het zelfde . Een wazig gebeuren weet iemand hier meer over zou die mij dan willen mailen onder rae.hogenboom@vodafonethuis.nl met vriendelijke grts Robert

Ryckaert Daniel schreef op 23 November 2015

ik heb een Whirlpool vaatwas ( ADP 951 AV ) en de motor die het water naar de sproeiarmen stuurt bromt lichtjes en draait blijkbaar niet meer . Ik heb de aanloopcondensator al vernieuwd maar het probleem blijft Kan me iemand raad geven wat ik verder nog zou kunnen doen?

soender schreef op 24 December 2015

Hallo,
IK heb een Indesit DIFP 48M inbouw vaatwasser deze ging plotseling niet goed doen.
heeft 8 programma wij doen altijd opstarten op programma 2 en hij piept een keer en daarna doet het niks en als je open maakt staat het op 4 en blijft knipperen.

weet iemand wat aan de hand is?

Alvast bedankt,

Soender

kees koper schreef op 16 January 2016

Mijn Asko vaatwasser gaf een plof te horen na het uitzetten.
Ik heb de aan/uit schakelaar eruit gehaald en die was ietwat verbrand. Inmiddels heb ik een nieuwe schakelaar maar is dit ook de oorzaak. Zou het kunnen zijn dat de condensator sluiting maakt wat je terug ziet op de aan en uitschakelaar.

Dewith schreef op 1 February 2016

Hoi,

Mijn vaatwasser doet het heel prima, tot hij moet drogen, dan valt de electriciteit uit. Geen idee, wat dit zou kunnen zijn. Weten jullie raad?

Alvast bedankt

MVG Rebekka Dewith

Kristof schreef op 2 February 2016

Hallo iedereen,

Onze vaatwas een grundig gnf 41820 zijn afvoerslang is in het midden geknakt. Nu zou ik deze zelf willen vervangen. Maar ik vindt nergens een handleiding of info over hoe dit te doen. Iemand enig idee langs welke kant in hem moet open vijzen? De achterkant is een vast paneel dus dit kan al niet ;-)
Alvast bedankt voor jullie hulp!!!

Gea schreef op 17 April 2016

Als ik de machine aanzet en een programma indruk krijg ik een andere tijd dan de normale tijd die de machine nodig heeft. Hij gaat nl gelijk naar 2 h
Bij het inschakelen van de machine hoor ik wel een brommend geluid.
Na resetten schiet de tijd gelijk weer naar 2 h
Het is een Siemens vaatwasser
Wie kan hier een passend antwoord opgeven ?

Danny schreef op 9 June 2016

Mijn whirpool vaatwasser draait het spoelprogramma zonder problemen. Zodra ik echter het 50 graden programma aanzet (ECO) slaat na een minuut of 10 de aardlek schakelaar in de meterkast eruit. Als ik deze dan weer inschakel blijft hij er na een paar tellen weer uit springen. Zet ik de vaatwasser uit dan is er niks aan de hand. Vreemdste blijft dat ik wel het korte spoelprogramma kan doen en dan springt de aardlek er niet uit. Dat programma maakt hij probleemloos af. Dus lijkt me niet een “algemene” kortsluiting???

b.v.d.
Danny

Jos van Schaik schreef op 14 June 2016

Hallo,

Deur blijft niet dicht en vaatwasser programma kan zo start worden met de deur open….
aan/uit reset en reset op de knoppen heeft geen reultaat

Betreft een AEG.

iemand enig idee ?

alvast bedankt.

Roland Beuker schreef op 12 September 2016

Ik heb een Miele inbouw vaatwasser (G 634) waarvan in het frontje van de deur heb vervangen. Nu slaat de vaatwasser echter niet meer af (of de vaatwasser start gewoon) als de deur open gaat/staat.

Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Sonja schreef op 18 September 2016

Goedemorgen, steeds loopt er bruin water uit mijn vaatwasser. Wat kan het probleem zijn?

MVG Sonja

Danny schreef op 17 October 2016

Hallo,
Ik heb een Candy DFI 85 S vaatwasser die zijn programma niet goed afwerkt. Hij lijkt te beginnen en binnen 10 seconden(de ene keer 2 de andere keer 6 etc.) stopt hij weer. Na weer een aantal seconden Start hij weer en dan stopt weer. Deze cyclus herhaalt zich de hele tijd en de was wordt daardoor niet schoon. Ook pompt hij het water niet weg.
Wat kan ik hier aan doen?

aeg vaatwasser stinkt schreef op 20 February 2017

Ongeveer een jaar geleden heb ik een AEG vaatwasser gekocht. Alleen mijn vaat wordt afgelopen maand neit meer zo goed schoon. Ik heb een nieuw filter (wat ik al best snel vind..) en de sproeigaten ontkalkt met zout. Heeft iemand nog meer ideeen waar het aan zou kunnen liggen? Van AEG krijg ik ook weinig bruikbare tips. Zij liggen het probleem bij mij.

david schreef op 19 April 2017

ik hebt een bosh vaatwasser hy gaat wel aan maar over 4 min gaat hy uit. en over 5min gaat het weer aan .wat kan het probleem zyn

Hub Schoenmakers schreef op 14 July 2017

Bij onze Miele vaatwasser komt het water wel uit de zijkant maar de sproeiarmen draaien niet meer rond. Sproeiarmen en zeef schoongemaakt echter probleem nog niet opgelost. Wie weet raad en kan mij helpen. Alvast dank je wel

Ton Smit schreef op 15 October 2017

Mijn vaatwasser (Whirlpool Vaatwasser ADG 9340/1) begint een paar minuten nadat ik hem heb aangezet te piepen en blijft dat doen. Alles van binnen er uitgehaald, schoongemaakt. Afvoer van water werkt wel maar hij vult geen water bij.

Marie de Jonge schreef op 2 August 2018

Mijn vaat werd een tijdje geleden ook steeds minder schoon. Na een grondige inspectie kwam ik erachter dat de sproei armen verstopt zaten. Ik heb mijn machine ontkalkt en het probleem was meteen weer opgelost. Het was de tip van onze monteur die ik erg dankbaar ben!

Ger schreef op 10 February 2019

Pelgrims vaatwasser type GVW555RVS/PO1

Mijn vaatwasser begint met afpompen dan neemt hij water en later ook zeep spoelt een paarkeer en na een half uur spot hij er mee is wel op themperatuut , weet iemand de op lossing 06-23640191

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Vaatwasser

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer