Een keukenkraan kiezen

De keukenkraan is een essentieel onderdeel van uw keuken; u spoelt er mee af, wast er uw handen mee en misschien wast u er zelfs nog mee af. Helaas komt het nogal eens voor dat een keukenkraan kapot gaat, iets wat zich vaak uit in een lekkende of spuitende kraan. Hoewel reparatie van een lekkende kraan vaak nog een optie is, loont het wellicht de moeite een nieuwe kraan aan te schaffen. Ook als u uw keuken van een nieuw design voorziet, kan een nieuwe en goed ogende kraan op gebied van uiterlijk én functionaliteit een belangrijk verschil maken. Alvorens u overgaat tot aanschaf, is het echter wel van groot belang om even de verschillende opties en overwegingen onder de loep te nemen. We zetten een aantal facetten hier voor u op een rij, zodat u straks een weloverwogen besluit kunt nemen.

Soorten keukenkranen

Voor de keukenkraan zijn verschillende mechanismen mogelijk. Hieronder de meest gangbare mechanismen en hun eigenschappen:

Materialen

Kranen komen in verschillende materialen. Het is van belang dat u goed stilstaat bij de voors en tegens van ieder materiaal. Neem in ieder geval één belangrijke les mee: koop geen plastic.

Overwegingen

Alvorens u een nieuwe keukenkraan aanschaft, loont het de moeite uzelf een aantal vragen te stellen:

Reacties

N. van Marion schreef op 11 August 2009

Ik heb een damixa space kraan, en deze is nog geen jaar oud en lekt nu al, nu zegt de verkoper dat dat de schuld is van te heet water uit de kraan te laten lopen, kan dit?
Is dat de oorzaak? of probeert hij onder de garantie uit te komen.

John den Haan schreef op 11 August 2009

Klinkt meer als een geval heel hard water. Is het kraanleertje misschien hard geworden door de kalk? Daarnaast, hoe kan de verkoper zien dat het aan te heet water ligt?

e. maassen schreef op 31 October 2009

we hebben een kraan van 2 jaar en 2 maanden oud die opeens is doorgeroest in de boog boven het aanrecht. Gevolg: niet alleen water uit de kraan op de normale plaats maar ook opeens halverwege… De winkel zegt dat het niet meer onder de garantie valt want die was na 2 jaar voorbij… Is dat zo? Een kraan mag toch niet na 2 jaar opeens doorgeroest zijn van binnenuit?

maxx schreef op 27 September 2010

hallo , heeft iemand al een kraan van het merk MIZZO gekocht? schijnt nieuw merk te zijn van rvs keukenkranen.

Elly schreef op 11 November 2010

Gisteren zijn de slangetjes die vast aan mijn keukenkraan zitten geklept.
Mijn vraag: we krijgen die metalen slangetjes er niet af. Zitten die standaard vast aan de kraan. Ik zie ze bij alle modellen eraan hangen.
De kraan is een mooie, 9 jaar oude Grohe met 1 regelbare handel.
Is deze kraan nu afgeschreven?

Cees schreef op 12 August 2011

Elly die slangetjes kun er meestal gewoon uitdraaien, al lijken ze er aan vast zitten.

C Sturm schreef op 11 December 2011

ik heb een (oude)keuken kraan die aan de muur
bevestigd is en nu wil ik een nieuwe kraan
maar wel weer aan de muur maar het lijkt
alsof die niet meer bestaan, de enige die
lijkt te passen is een badkraan maar dan
zit de kraan aan de onderkant
weet u een oplossing

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Keukenkraan

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer