Keuken

RVS koelkasten

RVS koelkasten

RVS koelkasten staan bekend om hun stijl en ongeëvenaarde strakheid, hoewel sommige mensen moeite hebben met het kille (vergeef de woordspeling) uiterlijk. RVS wordt vanwege de uitstekende hygiënische eigenschappen al geruime tijd in de horeca gebruikt voor zaken als wastafels, vriezers, vaatwassers en koelkasten. In de huiskeuken is het echter een relatieve nieuwkomer.

Reparatie vaatwasser

Vaatwasser

Reparatie van de vaatwasser is een klus die meestal wordt overgelaten aan professionele bedrijven. De bedrijven sturen na reparatie van de vaatwasser een gepeperde rekening, die in sommige gevallen zo hoog oploopt dat u net zo goed een nieuwe vaatwasser kunt kopen. Er kan in een vaatwasser nogal wat mis gaan, maar voor lang niet alle problemen is het nodig een bedrijf in te schakelen.

Een keukenkraan kiezen

Keukenkraan

Een keukenkraan is een onmisbaar onderdeel van iedere keuken, dat geen dag ongebruikt blijft. Een keukenkraan kan niet alleen bepalend zijn voor de stijl, maar ook voor het gebruikersgemak van uw keuken. In dit artikel nemen we een kijkje naar de soorten keukenkranen en welke vragen u zichzelf kunt stellen als u een keukenkraan wilt aanschaffen.

Betonnen aanrechtblad

Betonnen keukenblad

Beton is een materiaal dat eeuwen voor de bouw wordt ingezet. Het is een hard, veelzijdig materiaal, dat verrassend aantrekkelijk kan zijn. Met beton kan onnavolgbaar gevarieerd worden, waardoor de limiet eigenlijk ligt bij de inspiratie van de gieter. De laatste jaren is het betonnen keukenblad flink in opmars. We nemen een kijkje naar de eigenschappen.

RVS aanrechtblad

RVS aanrechtblad

Roest vrij staal, beter bekend onder de afkorting RVS, is een glanzend, hoogwaardig materiaal dat moeilijk te bevuilen is. Het is een functioneel materiaal dat populair is in aanrechtbladen waar hygiëne bovenaan de prioriteitenlijst staat (denk aan restaurants). In dit artikeltje gaan we kort in op de specifieke voor- en nadelen van RVS als materiaal voor een aanrechtblad.

Marmer aanrechtblad

Marmer

Marmer is een zeer exclusieve steensoort die al eeuwen vanwege zijn schoonheid en ‘maakbaarheid’ door beeldhouwers gebruikt wordt. Het wordt vooral in het buitenland gebruikt wordt als materiaal voor een aanrechtblad. Maar wat zijn eigenlijk de specifieke voor- en nadelen van marmer? In dit artikel gaan we kort en puntsgewijs in op de eigenschappen van marmer.

Granieten aanrechtblad

Graniet

Graniet is een bijzonder decoratieve steensoort die vaak gebruikt wordt als materiaal voor een aanrechtblad. Het is hard, duurzaam en ziet er goed uit. Maar wat zijn eigenlijk de specifieke voor- en nadelen van graniet? In dit artikel gaan we kort en puntsgewijs in op de eigenschappen die van graniet een meer of minder geschikt keukenblad maken.

Het aanrechtblad

Aanrecht

Bij het kiezen van een aanrechtblad komt heel wat kijken. Aanrechtbladen worden in dusdanig veel soorten, maten en materialen geleverd, dat het zinvol is u even in te lezen in de specifieke voor- en nadelen van iedere materiaalsoort. Deze materiaalgids bevat een aantal artikelen waar u precies deze informatie zult vinden.Zoeken

Laatste reactie

Bedankt voor deze goede tips. Naast dat ik mijn dakpannen binnenkort moet reinigen, is mijn dakgoot ook toe aan een schoonmaak. Door het slechte weer loopt de regenpijp niet goed meer door. Ik ga met mijn tuinschep en tuinslang aan de slag!

Door Marie de Jonge in De dakgoot reinigen