Spanplafond

Een spanplafond bestaat uit een groot kunststof doek, dat opgespannen wordt in een groot frame. Het doek raakt het daadwerkelijke plafond alleen aan de zijkanten, waardoor het van belang is dat het zeer strak gespannen wordt. Is dit niet het geval, dan zal het plafond inzakken en kreukels gaan vertonen. Het spanplafond is de laatste jaren flink in opmars, omdat het relatief eenvoudig aan te brengen is. Het vergt daarnaast weinig onderhoud, kan unieke lichteffecten geven en heeft dankzij de recente technologische vooruitgang ook qua brand-veiligheid acceptabele kwaliteiten. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos; u kunt de omlijsting zelf uitkiezen en het is tegenwoordig zelfs mogelijk een eigen doek te ontwerpen.

Een spanplafond kost ongeveer 100 euro per vierkante meter. De relatieve kosten van een spanplafond ten opzichte van een ander plafond zijn echter geheel afhankelijk van uw huidige situatie. Heeft u een plafond met balken die u wilt verwijderen, dan is een spanplafond onder deze balken een voordelige oplossing. Heeft u echter een stuc- of gipsplafond, dan kan een spanplafond duurder uitvallen. De vuistregel is: hoe meer werk het verwijderen van het huidige plafond, hoe voordeliger een spanplafond. Laat u echter altijd adviseren door een professional op locatie.

Voor- en nadelen

Als u een spanplafond wilt, is het belangrijk dat u goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan. Het is een nogal uniek systeem, met duidelijke sterke en zwakke punten. Een aantal voordelen:

De nadelen:

Reacties

stroinks schreef op 30 September 2009

goedemiddag,
Kan ik in een spanplafond het tbv verlichting zelf iets groter maken zonder problemen?

Eric schreef op 3 December 2009

Wil graag reageren op een nadeel wat geen nadeel is maar eerder een voordeel.
Over flexibiliteit van verlichting.
Je kan altijd je verlichting verhangen of zelfs noog mooier b.v. extra spots erbij nemen zonder dat je de bedrading ziet lopen over het plafond.
Plafond is namelijk demontabel zodat je de bedrading weer achter het plafond kan plaatsen en meteen een ophang punt kan creeeren voor je lamp. Dus eigelijk mooier!!!

Schnakkers schreef op 5 December 2009

Na de verbouwing bij ons thuis is een scheurtje in onze spanplafond ontstaan.
Is daar nog een oplossing voor?

Jan schreef op 6 March 2010

Wij hebben een huis gekocht met een spanplafond in de woonkamer. Dit is nogal verkleurd, o.a. door nicotine. Kunnen wij dit weer schoon krijgen?

hannie schreef op 23 March 2010

Beste Jan, met blue wonder van sorbo.. ( blauwe fles )gewoon afwassen… nicotine verdwijnt…

M.van Eijk schreef op 31 May 2010

Kunt U aangeven wat een spanplafond aanbrengen kost per m2.
Ik heb zelf een woonkamer van 40m2.

Thea schreef op 11 August 2010

Is een spanplafond aan te raden met gebruik van een houtkachel die regelmatig word gestookt.

Dreamplafonds schreef op 18 August 2010

Beste M. van Eijk, u kunt op onze website www.dreamplafonds.nl gratis informatie aanvragen en een afspraak maken voor een adviesgesprek.

Met vriendelijke groet,
Dreamplafonds.nl

spanlux schreef op 10 October 2010

@ M.van Eijk

spanplafond kost voor 40 vierkante meter 2000 euro. en per lichtpunt 75 euro.

Meer info via e-mail.

Mvg
Christ Verhaeghe

plaverwa wonen schreef op 29 October 2010

@ M.van Eijk

Als u nog belang heeft bij een spanplafond willen wij u natuurlijk altijd een aanbieding doen

Met vriendelijke groet,

Plaverwa

spanplafond schreef op 21 December 2010

Een span plafond van ongeveer 40m² kost zoals spanlux het zegt om en bij de 2000 euro. er is echter wel een wijziging indien er verschillende hoeken en kanten zijn.
meer info op http://www.lekkerklussen.be/spanplafond.htm

wendy schreef op 6 January 2011

Ik heb allemaal vlekken op mijn plafond,heb al blue wonder geprobeerd,maar ze komen zo weer terug,wat kan ik hier aan doen?

Catharine schreef op 12 January 2011

Heb zopas een klein scheurtje ontdekt in het spanplafond (ongeveer 5 centimeter). Het spandoek lijkt niet verder te scheuren… Kunnen we dit scheurtje laten herstellen. Zo ja, hoe gaat dit in z’n werk ?

Jan schreef op 21 February 2011

U heeft een scheurtje van 5 cm in het spanplafond.
Vraag is dit plafond warm gemaakt bij de montage, za ja dan is het eenvoudig op te lossen door hem warm te maken en iets strakker te zetten ter plaatese van deze scheur. de mogelijkheid is wel dat de eventuele naden die er in zitten niet meer helemaal recht lopen.

Anne schreef op 22 February 2011

In onze nieuwe woning willen we misschien een spanplafond (ongeveer 42 m2, doorlopend van woonkamer naar keuken), maar daarmee zitten we met twee vragen:
1) als het oude plafond eruit is, hoe zit het dan met geluid? Kan er extra geluidsisolatie aangebracht worden?
2) Er is een open haard waar we houtblokken in willen branden, blijft de lucht dan in het plafond hangen? Zullen de roetdeeltjes (permanente) vlekken veroorzaken?

Rudy schreef op 2 March 2011

Goede middag, ik heb een vraagje.
Wij zitten in ons huis met slechte muren in de trapzaal (bezetting komt los) bestaat er soms zoiets als een spanplafond maar dan om muren te vernieuwen ? of weet er iemand de ideale oplossing (geen gyproc)om terug barstvrije muren te bekomen ?

martine schreef op 16 May 2011

Wij hebben een bestaand plafond met houten planchetten.
Kan de roostering waar de planchetten aan bevestigd zijn blijven hangen bij montage van een spanplafond?.Alle elektriciteitskabels vor bestaande spots lopen nl door deze beroostering.De planchetten zelf kunnen gemakkelijk verwijderd worden

E.van der Veldt schreef op 18 May 2011

Is een span plafond ook geschikt voor in een stoom sauna te plaatsen, het moet dus geen vocht doorlaten. Graag uw reactie..

Bernard Blom schreef op 22 May 2011

een spanplafond die je onder warmte gemonteerd word, is zeer geschikt voor natte ruimtes, neemt geen schimmel aan en is niet dam doorlatend.

als reactie op de vraag van E.van der Veldt 18 mei 2011

Een spanplafond die met warmte gemonteerd is,is zeer geschikt om een bestaand plafond mee af te werken of leiding,kabels enz enz

reactie op de vraag van Martine 16 mei2011

vaessen schreef op 28 August 2011

we hebben een stacarvan kan daar ook een spanplafond in gemaakt worden

mvg jack vaessen

Polyplafond schreef op 14 September 2011

Spanplafonds en wanden voor o.a. woonkamer, eetkamer, badkamer en andere toepassingen vindt u bij Polyplafond. Al jaren de importeur en leverancier aan zowel particulieren als zakelijke afnemers van het gerenommeerde Clipso systeem.

leo cornelis schreef op 18 September 2011

Wij hadden reeds spanplafonds hangen waar wij tevreden over waren. Nu hebben we Spanlux uit Torhout ons nieuw pvc-spanplafond laten plaatsen en zien we duidelijk dat Spanlux stukken beter en fijner is dan de vorige firma’s en trouwens goedkoper. Prijs was voor onze ruimte van 30 vierkante meter met 2 lusters 1536 euro. +6% btw ( we hebben 16 hoeken maar daar word niets voor bijgerekend.) Het plafond hangt veel strakker en de service is 100%. Uitleg over de verschillende mogelijkheden van materialen. Een herstelling van ons oud spanplafond rond de verlichting heeft die man daar opgelost waar anderen geen oplossing voor hadden!!!
Een duidelijk verschil tussen deze vakman en verkopers die het vorige spanplafond hebben verkocht aan ons voor de helft meer en minder goede installatie. www.spanlux.be

leo cornelis schreef op 12 October 2011

VOLLEDIG NIET AKKOORD MET DE NADELEN HIERBOVEN BESCHREVEN !!!

Hier wordt enkel een polyester spanplafond besproken.

Bij een PVC Spanplafond: Mag je wel roken en blijven daarom geen vieze geurtjes hangen. Mag ik er op wijzen dat de dakbekleding van de wagens bestond uit pvc zoals deze die wordt gebruikt in de pvc-spanplafonds. 100% afwasbaar.
Brandveiligheid: Een pvc-spanplafond krult gewoon op en verder niets.
flexibiliteit; probeer maar eens in een gips-plafond een licht bij te hangen zonder beschadiging?
En vraag uw schilder misschien ook 15 jaar garantie op papier tegen barsten en dit voor 50 euro per vierkante meter hoeken inbegrepen??

Spanplafond Expert schreef op 15 November 2011

Op www.spanplafondexpert.nl vindt u een instructie video waaruit duidelijk wordt het hoe een spanplafond wordt geinstalleerd.

Spanplafond Expert schreef op 17 November 2011

Op www.spanplafondexpert.nl vindt u een instructie video waaruit duidelijk wordt het hoe een spanplafond wordt geinstalleerd.

van pelt schreef op 22 March 2012

wij willen graag 2 spanplafons laten plaatsen bij ons thuis. bij elkaar ongeveer 27 m2 met spots en eventueel sierlijsten rondom.

wij zoeken daarvoor betrouwbaren vakmensen die weten wat ze doen.
wie wil een offerte uitbrengen ????
stuur uw gegevens naar me mail .
wilcovanpelt@live.nl

Ronny Van den Broeck schreef op 26 March 2012

Als de zijkant ( rand ) vuil wordt weliswaar tegen de muur van stof door de kleine spleten mogen deze dan met plamur of gelijkaardig produkt worden dichtgemaakt.

Het onderhoud ( reinigen ) van een spanplafond kan dit gewoon met water en zeep.

bij voorbaat dank voor misschien uw welwillend antwoord per kerende

MEHDI schreef op 26 March 2012

ja je mag dit af wassen met water en dreft en ontvetter gebruiken maar altijd mooi droog vrijven

Cor schreef op 15 April 2012

Onze VVE heeft 15 balcon’s in de vorm van een Vlieger en is opgebouwd uit stalen binten met daaroverheen een dekplaat.
Onderkant balcon bestaat voor een deel uit RVS platen met een brandvertraging.
We willen de rest van het balcon ook dichtmaken. Wie kan mij zeggen of een spanplafond ook tot de mogelijkheden hoort
Verder dichtmaken met RVS is geen optie vanwege de hoge kosten €5000 a €6000.

Alex schreef op 23 April 2012

Wij hebben een huis gekocht waar een spanplafond in zat. Tijdens de verbouwing is er wat water van bovenaf op gekomen. Dit water sijpelde langzaam door het spanplafond heen. Nu het weer droog is zie je kleine bruine strepen zitten. Kun je dit schoonmaken met iets? Ik zat nog te denken om dit met een klein beetje witte verf aan te stippen, maar wellicht wordt dat nog lelijker. Iemand een goed idee?

jan schreef op 14 May 2012

Poolse stukadoor;0626056542

Dv21 schreef op 27 May 2012

Spijtig dat een polyester plafond steeds wordt vergeleken met een echt spanplafond (altijd in pvc)…net alsof je gipsplaten met een houten plafond vergelijkt….

mieke schreef op 30 June 2012

Ik heb een span plafond, maar kan ik dit plafond recupereer nr een andere ruimte?

Sofie Wouters schreef op 8 August 2012

Ik heb hetzelfde probleem als Alex (23/04/2012).
Ik heb onlangs een woonst gekocht met een spanplafond. Hier zit een vlek in ten gevolge van vocht. Ik durf niet goed om hier veel aan te doen, voorlopig alleen nog maar eens afgewassen met water en een heel klein beetje zeep. Resultaat: niets verandert. Heeft iemand een oplossing? Dit is nogal dringend, omdat ik er zo snel mogelijk wil gaan wonen en de vlek zou ik dan liefst weg willen.

An Debruyn schreef op 13 November 2012

Wij hebben over een 3-tal jaren spanplafond laten installeren in de woonkamer en keuken, maar zouden nu graag een kachel in de woonkamer zetten. Is de combinatie ‘spanplafond-kachel’ een probleem? Maw vormt de warmte die vrijkomt van zo’n kachel een probleem voor de kwaliteit/spanning van het spanplafond?

Jbredius schreef op 3 December 2012

Wij willen een spandoek in onze badkamer.
het is net geen 6 vierkante meter.

het is een ruimte van 221 bij 212 cm en dan een hoek met een inloop douche van 110 bij 110 cm dus een vierkant met een klein stukje erbij.

wat zal dit ongeveer kosten?

B.N.M van Lierop schreef op 4 December 2012

Wij hebben 3 slaapkamers waarvan het plafond met schrootjes is en tot in de nok loopt ook wel vide genoemd. Ongeveer samen 85 vierkante meter.

vraag,zijn er ook opties dat er spanmatriaal is wat extra isolerend is? In room of zacht wit
graag uitleg over dit matriaal en prijsopgave

De Eendracht spanplafonds schreef op 27 December 2012

Beste van Lierop,

Kijkt u eens op onze website www.koopeenspanplafond.nl hier ziet u mooie voorbeelden. Wij hebben doek wat extra isolerend is. Graag hoor ik van u dan kunnen wij een prachtige MOOIE en een GOED KWALITATIEF! PLAFOND laten zien. En uiteraard een mooie offerte voor u maken.

Met vriendelijke groet,
De Eendracht spanplafonds
spanplafond ervaring sinds 1988!

patrick schreef op 5 January 2013

beste,

wij zouden in de leefkamer een ander plafond willen plaatsen 2 keer 16 m² twee plafonds van 4 × 4 meter en er zouden ook 3 of 5 led spots moeten ingewerkt worden
aan ene zijde staat een hout kachel kan je dan een spanplafond plaatsen of niet wie heeft hier ervaring mee
en wat kan dit kosten

Eric Schipper schreef op 17 January 2013

De uitleg die ik bovenaan vind is van toepassing op de traditionele PVC plafonds.

Zo is een Clipso plafond naadloos tot 5.1 meter breedte. daarna ontstaat er een naadje, twee doeken in 1 profiel. Bij PVC een lasnaad om de 2.5 a 3 meter, die zeker bij licht gestructureerde PVC plafonds goed is te zien.

Wij werken niet met pezen of clips, op onze site is een duidelijk filmpje geplaatst om te zien hoe wij het doen en wat het resultaat is.

Door de nieuwe materialen en montage door professionals, geen DHZ klus,zijn de hoofdredenen om voor een spanplafond te kiezen, schone, snelle montage dus korte bouwtijd, speciale doeken om galm tegen te gaan en voor natte ruimtes om schimmel en zweten te voorkomen. herplaatsen van hetzelfde doek is niet aan te bevelen.

Monique schreef op 27 January 2013

Is een spanplafond isolerend of gaat de warmte er door heen?

Eric Schipper schreef op 29 January 2013

Beste Monique,

Een spanplafond is op zichzelf niet isolerend.
Echter, in combinatie met de toepassing van Easycell is een zeer goede geluids- of warmteisolatie te bereiken.
Bovendien is bij de omschreven methode, zie ook onze Facebookpagina, een zeer korte bouwtijd mogelijk zonder veel gesleep met de grote meubels.

Spanplafondexpert.nl schreef op 30 March 2013

Met een spanplafond bestaand uit een akoestisch doek en achterliggende Akotherm hebben wij zeer goede resultaten geboekt, zowel in huiskamers, horeca als kinderspeelparadijzen.

Jan schreef op 12 April 2013

hallo

ik heb inbouwspots in mijn spanplafond. Twee ervan zijn stuk, maar ik weet niet hoe ze moeten worden vervagen.
graag een tip.
Groet

Dirk grootjans schreef op 5 July 2013

Wij willen spanplafonds plaatsen in de slaapkamers en badkamer. De ene raadt pvc- en de andere polyester spanplafonds aan. Welke raadt u aan? Wat is het verschil tussen pvc- en polyester spanplafonds? Voor- en nadelen?

Spanplafondexpert.nl schreef op 6 July 2013

Geachte heer Grootjans,

Als Clipso dealer raad ik u een NOSWEAT plafond aan. Geen verschimmeling of ‘zweten’achter het plafond. Veel beter voor uw gezondheid en nooit meer witten.

Theo Slotboom schreef op 17 December 2013

Wat is de minimale hoogte die nodig is voor het plaatsen van een spanplafond?
Wij willen namelijk een spanplafond aan laten brengen in de badkamer. Echter hebben we een kunststofraam (kiep of open) die bijna helemaal doorloop tot het plafond.

coomans schreef op 2 February 2014

Is het mogelijk om een spanplafond te verven ???

LINDA schreef op 2 March 2014

WIJ HEBBEN EEN SPANPLAFOND IN DE LIVING EN HEBBEN OOK EEN HAARD OP HOUT GEPLAATST MAAR DE MOLUREN BOVEN DE HAARD SMELTEN STEEDS WEG DOOR DE HITTE . WEET IEMAND RAAD ?

Woondesign Ieper schreef op 10 September 2014

Goedeavond,

Bij ons te Ieper (Belgie) hebt u een hele ruime keuze aan polyester CLIPSO spanplafond.

Kom gerust eens langs om te zien hoe een spanplafond geplaatst moet worden.

En om alle misverstanden uit de wereld te helpen:
JA een polyester Clipso plafond kan gereinigd worden, mits u het juiste product gebruikt.
JA een polyester Clipso spanplafond kan geschilderd worden. “plastieken” PVC plafonds NIET.

merx schreef op 1 October 2014

wij hebben een spanplafond en willen nieuwe lampen hebben .nu heeft mijn echtgenoot het over een ventilator ,maar mijn vraag is dat niet slecht voor het spanplafond

gr Y Merx

mijnspanplafond schreef op 5 December 2014

Goedeavond

Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie over spanplafonds

Arjan schreef op 25 January 2015

Wij willen ons plafond voorzien van spots en opnieuw laten strakstuken.
Ik vraag me af of een spanplafond voor ons een betere oplossing is. We hebben een plafondhoogte van 2.40 M. Hoeveel lager komt een spanplafond onder het huidige?
Wat kost een plafond met een opp. 80m2

Willems schreef op 29 January 2015

Mijn kamer en hal hebben een geschilderd latten plafond . De latten kunnen niet verwijderd worden omdat ze in de stuc van de wand zitten . Kan een spanplafond over het houten plafond aangebracht worden of moet het houten plafond eruit.

Barry schreef op 1 February 2015

Hoi Arjan,
het licht eraan welke spots je kiest maar het spanplafond zakt minimaal 3.5 centimeter.
Wat betreft de prijs kun je het beste even contact met ons opnemen.dit ivm kleur keuze en spots.

mvgr. Barry

Barry schreef op 1 February 2015

Hoi Willems,

het spanplafond kan er gewoon onder door zonder te slopen.

mvgr.barry

adam schreef op 24 March 2015

Ik installeer een zeer mooi, budgetvriendelijk alternatief voor klassieke spanplafonds. Wasmachaninewasbaar, zelf opnieuw te plaatsen (op 2 minuten), brandvertragende textiel die even ook in nog eens bedrukt kan worden naar wens. Voor meer informatie kan u me contacteren.

Betex@aveproductions.be

Website is nog onder constructie.

Suzanne schreef op 1 April 2015

Wij vragen ons af wat het verschil is tussen een polyester en een pvc spanplafond? En of een pvc spanplafond vandaag de dag nog schadelijke stoffen bevat?

Mvg, Suzanne

Lieve schreef op 17 April 2015

Beste

Kunnen wij een spanplafond installeren als we net een houten cassette hebben geplaatst die ca 35 cm onder het plafond de warme lucht in de living laat komen ( geen ventilator )
Alvast bedankt
Mvg
Lieve

Lex schreef op 13 June 2015

als ik een lamp wil verplaatsen wat gebeurt er dan met de originele plek van de lamp. Komt op die plek een gat in het plafond??

Spanplafond Experts schreef op 3 August 2015

Hallo Lex,

Hierbij een late reactie. Het gat word, net als in een stuc plafond afgedekt met een plaatje.

Met vriendelijke groet,
Eric Schipper.

Kristof schreef op 7 September 2015

Beste,

Is het mogelijk om een bestaand spanplafond deels te verwijderen en deels te behouden zonder een nieuwe doek te moeten aankopen?
Met andere woorden het bestaand spanplafond in het midden “doorsnijden” en er één deel van recupereren?

Bedankt.

Christa schreef op 25 September 2015

Goedemiddag,

Ik heb een vraag over een spanplafond. Als het doek tot aan de keukenkastjes zit, en je de keukenkastjes gaat verwijderen en weer nieuwe kastjes gaat plaatsen, moet er dan een geheel nieuw spanplafond in?
Of blijft het wel strak genoeg zitten?

Alvast bedankt!

Eric Schipper schreef op 9 October 2015

Aan Kristof

Afhankelijk van het plafondtype is dit mogelijk. Wel is een bezoek vooraf noodzakelijk om de situatie op te nemen.

Aan Christa

Als u een plafond tot aan de kastjes hebt, is het afhankelijk of uw plafond met een koof voor de kastjes langs gaat, of aan de kastjes is vastgemaakt.

Wilbert schreef op 25 November 2015

Wat mij opvalt is dat diverse keren wordt gevraagd naar de combinatie spanplafond en een houtkachel en geen van de experts hier een antwoord opgeeft. Kan een houtkachel problemen opleveren voor een spanplafond, en ik bedoel niet de roetaanslag maar de hitte.

Hans Fransen schreef op 22 December 2015

Ik wil spanplafond toepassen in een project
Boven dit plafond hangt een modern koel/warmte paneel.
Kan de warmte/koelte door dit plafond?
En hoe zit het dan met geluid?

graag contact met een leverancier voor betere
informatie.

Hf.

DHZ Spanplafonds schreef op 24 December 2015

Vele voor- en nadelen zijn reeds genoemd. Plaats zelf een spanplafond. Hierbij bespaard u al snel minimaal 30% op de totaalprijs. Alles is op de site uit te rekenen op onze site. Het is een koud gespannen spanplafond, dus eenvoudig zelf te doen! Wij leven aan zowel bedrijven, zzp-ers, particulieren etc….

Eric Schipper schreef op 31 January 2016

Beste Wilbert,

Een houtkachel is te plaatsen. uiteraard moet er rekening worden gehouden met de warmte. Afhankelijk van het type kan er worden gewerkt met flenzen, warmte profiel of aluminium profiel.

met vriendelijke groet,

Eric Schipper,
Spanplafond Experts

Anita schreef op 12 February 2016

Hallo, wil graag een prijs voor een spanplafond .
Heb nu plafond van kunststof schroten ( kunnen die gewoon blijven zitten ?)
Wat zijn de kosten voor een plafond van 3.50 × 7.20 mt Incl. Alles .
Vr. Gr. Anita

Eric schreef op 22 February 2016

We hebben een huis gekocht met een spanplafond.
We willen echter nieuwe lusters plaatsen op dezelfde plaatsen weliswaar. Is dit een probleem ? Of kan ik dit gemakkelijk zelf installeren
Alvast bedankt

ken schreef op 19 March 2016

Hallo,

Is het beter de pleister te verwijderen bij het plaatsen van een spanplafond als deze los en vol barsten zit?
Wat zou de kost zijn van 40m² inclusief plaatsing en wie bepaalt het aan lichtpunten voor led spotjes zodat er genoeg licht is.

Alvast bedankt.

Keb

Yolanda Vanmaekelbergh schreef op 27 March 2016

kan het na een lange tijd een spanplavond doorbuigen door de ouderdom en kan als er wind komt in huis een spanplavond mee leven met de wind?

Pim schreef op 28 June 2016

Beste Ken,

Het pleister kan gewoon blijven hangen, een spanplafond wordt hieronder gehangen. Een goed geplaatst spanplafond kan gemakkelijk een gewicht tot 250kg dragen, waardoor het geen probleem is als er wat pleisterwerk op valt. Het aantal lichtpunten en de plaats hiervan kun je helemaal zelf bepalen. De prijs hangt helemaal af van de verlichting die je neemt, de ruimte en wat voor type spanplafond. De opties zijn vrijwel eindeloos en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Beste Yolanda Vanmaekelbergh,

Een spanplafond van een goed gerenommeerd bedrijf gaat niet doorbuigen door de ouderdom, zelfs niet na 20 jaar. Ook gaat deze absoluut niet mee leven met de wind. Ik raad u voor de beste kwaliteit spanplafonds die van Plameco aan. Deze zijn slechts ietsje duurder dan andere aanbieders, maar staan bekend om hun duurzaamheid en mogelijkheden. Zij hebben namelijk een eigen gepatenteerd klemsysteem waardoor het spanplafond niet gaat hangen na loop van tijd, wat bij andere aanbieders wel eens het geval is.

Mvg,

Pim

Eric schreef op 13 September 2016

Yolanda Vanmaekelbergh,

Indien u een spanplafond hebt van polyesther, mat van kleur en een kleine tekening van het weefsel, zal het niet doorhangen.
PVC en PE plafonds, ook in glans verkrijgbaar, herkenbaar aan een zeer fijne naad van het samenstellen, hebben als nadeel dat zij weekmakers hebben. Deze weekmakers verdampen uit het materiaal, zoals bij alle plastic. Zonlicht versneld dit proces. Deze plafonds worden bros. In beide gevallen praten wij over zeer lange tijd, 20 jaar plus.

Dave V schreef op 6 December 2016

Geachte Pim,
sta mij toe even te reageren op uw reply aan Yolanda…
U kent hoogstwaarschijnlijk ook de markt van spanplafonds en inderdaad er bestaan PVC en polyester versies. Polyester is naadloos tot 5m, breder gaat niet zonder plaatsen van 2 profielen en PVC systemen hebben een naadje om de 2m omdat ze aan elkaar kunnen worden gelast.
U vergeet wel te vermelden dat een PVC-systeem het enige systeem van de 2 is dat demonteerbaar en hermonteerbaar blijft. Dit kan heel handig zijn om een waterlek op te lossen, een spot bij te plaatsen, iets te verwijderen dat op het plafond gevallen is, bij een polyester systeem, waar ook Plameco mee werkt, kan dit niet.
Ook in het onderhoud is een merkelijk verschil, PVC is makkelijker afwasbaar.
Dat zijn ook belangrijke dingen om te melden aan de klant om geen eenzijdig beeld te geven van een polyester systeem.
Als u graag nog wat meer objectieve info wenst kan ik u hier zeker bij helpen.

Mvg

Dave

John Visser schreef op 21 December 2016

Ik heb een bestaand spanplafond, ca. 5 jr geleden door fa Plameco in mijn appartement aangebracht. Lengte 10m breedte variërend van 5-5.5m. Destijds heeft men hier 2 delingen in moeten aanbrengen v.w. de anders te grote overspanning van 10m. Ik heb begrepen dat de stand der techniek het tegenwoordig toelaat om dit in één keer op te spannen. klopt dit?
Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Mvg,
John Visser

Eric Schipper schreef op 21 January 2017

Geachte heer Visser,

Uw aanname klopt alleen voor PVC en PE plafonds. Uit baantjes last men een passend doek. Dit is de zogenaamde warme montage met een kachel. Dit is een oude (achterhaalde) methode vanuit het oogpunt van weekmakers, PVC en andere milieu en duurzaamheid kwesties. Voor polyesther plafonds, zonder pezen of harpoen, afwerklijsten en kachel, dus koude spanning, is de doekmaat bepalend. Deze is maximaal 5.1 meter, waarmee er een plafond uit 1 stuk van 5 meter kan worden gespannen. Voor een volgend stuk komt er een dilatatie, 2 doeken in 1 profiel met een geringe naad.

Met vriendelijke groet,
Eric Schipper, Spanplafond Experts.

Armin schreef op 9 March 2017

Ik heb al een aantal jaar een spanplafond maar ben het liever kwijt. Het is zeer gevoelig en als t eenmaal hangt kan je niets meer.

Rondom de lampjes is het gaan scheuren in de loop der jaren en ondanks dat het in de garantie valt, zegt het bedrijf doodleuk, het is een tochtprobleem… (natuurlijk bij aanschaf nooit over gepraat of over gehad!!!)

Verder wil ik alle energieslurpende G4 lampjes vervangen voor LED, maar helaas is dit onmogelijk omdat de transformatoren boven het doek liggen en er gewoon niet bij kan……

Verder klappert het plafond als een gek wanneer in de zomer de achterdeur lekker open staat. Bij de minste wind trekt heel het doek omhoog.

Ik raad het echt iedereen ten sterkste af!!!
Ga zo snel mogelijk sparen voor een normaal plafond.

Frans van Gelder schreef op 1 June 2017

Plekjes in spanplafond ten gevolge van uitwerpsel van muizen rond donker tot zwart ca diam.1cm wie weet raad over schilderen? of bleken? graag reactie
Frans

Johan De Lasser schreef op 8 August 2017

Beste Armin,

Ik heb al 7 jaren een spanplafond in mijn living, en ik heb geen last van de problemen dat u beschrijft.

Mijn lampjes zijn LED verlichting misschien daarom dat het niet scheurt? Ook geen last van daver in het doek bij tocht. Jammer dat je zo’n slechte ervaring hebt. Ik ben er tevreden over. :)

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Spanplafond

Dit artikel

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer

Gerelateerde artikelen