Interieur

Houten eettafel kopen; tips en adviezen

Houten eettafel

Bent u eindelijk klaar met verbouwen? Dan kunt u nu gaan nadenken over de inrichting. Één van de eerste meubelstukken waar u aan denkt zal waarschijnlijk de eettafel zijn. Vroeger stond deze in een afzonderlijke kamer voor speciale gelegenheden, tegenwoordig staat een gezellige eettafel centraal in elk interieur…

Teakhouten tafels; onderhoud en kwaliteit

Teakhouten tafel

Als u opzoek bent naar een houten tafel kan een teakhouten tafel dé oplossing zijn. Teak heeft vele voordelen, het is zeer sterk, duurzaam, eenvoudig in het onderhoud en geeft een warme uitstraling aan uw keuken of woonkamer. Zowel in een landelijk interieur als een zeer moderne omgeving komt een teakhouten tafel zeer goed tot zijn recht.

Kitten

Siliconenkit

Kitten kan vooral voor de onervaren klusser een enorme rotzooi geven. Het is in principe een taaie, langzaam drogende lijm die ook aan de vingers blijft plakken. Draag oude kleding, want kit (en dan met name siliconenkit) is moeilijk uit kleding te krijgen! Daarnaast kan er een scherpe, irriterende lucht van de kit afkomen. Let er dus op dat er goed geventileerd wordt, met name tijdens het uitharden…

Vochtproblemen

Vochtproblemen

Vochtproblemen in huis kunnen ernstige vormen aannemen; u kunt last krijgen van onder andere schimmels, stank, ongedierte en loslatend behang. De problemen zijn meestal het resultaat van verkeerd aangebrachte isolatie of onvoldoende ventilatie van de woning. Doet u dit niet of onvoldoende, dan zult u merken dat er vochtophopingen in huis ontstaan, die vaak beginnen met een condens op de ramen.

Spanplafond

Spanplafond

Een spanplafond bestaat uit een groot kunststof doek, dat opgespannen wordt in een groot frame. Het doek raakt het daadwerkelijke plafond alleen aan de zijkanten, waardoor het van belang is dat het zeer strak gespannen wordt. Is dit niet het geval, dan zal het plafond inzakken en kreukels gaan vertonen. Het spanplafond is de laatste jaren flink in opmars, omdat het relatief eenvoudig aan te brengen is.

Barok behang

Barok behang

Barok behang was met name in de jaren ’70 een zeer populaire behangsoort, die de laatste jaren weer enorm aan populariteit aan het inwinnen is. Maar barok is terug van eigenlijk eeuwenlang niet weggeweest; al sinds de zeventiende eeuw weten de drukke figuren van de barokstijl de mens de fascineren. Het tijdloze barok is eigenlijk prima te combineren met moderne elementen en heeft zich daarom staande gehouden.

Teak kasten

Teak kast

Teak is een soort hardhout die afkomstig is uit plantages in tropisch Azië. Teak kasten zijn vanwege de uitstekende eigenschappen van het hout en het mooie uiterlijk razend populair. Teak kasten weerstaan vocht, hitte en kou zonder problemen en kunnen jaren mee gaan. Hoewel teak in het verleden vaak illegaal gekapt werd, is het tegenwoordig meestal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

De plafondventilator

Plafondventilator

Een plafondventilator is een eenvoudig, doch doeltreffend hulpmiddel om het binnenklimaat te verbeteren. Daarnaast kan een plafondventilator ook een decoratieve functie hebben. Maar waar moet u eigenlijk op letten als u een plafondventilator koopt? In dit artikel bekijken we diverse facetten van een plafondventilator en welke invloed zij hebben op de effectiviteit ervan.

Rookmelders

Rookmelder

Ieder jaar vinden ongeveer 50 Nederlanders de dood door een huisbrand. Daarnaast worden nog eens meer dan duizend mensen behandeld voor brandwonden, die soms ernstige verminking tot gevolg kunnen hebben. Omdat een goed interieur een veilig interieur is, is het verstandig stil te staan bij de plaatsing van één of meerdere rookmelders.Zoeken

Laatste reactie

ben op zoek naar iemand die deskundig is met plafondventilatoren in een grote ruime van ca 120 vierkantenmeter

Door peter in De plafondventilator