Groendak

Een groendak is een dak waarop beplanting is aangebracht. Groendaken lopen uiteen van simpele met mos bedekte vegetatiedaken tot complete onderhoudsintensieve daktuinen. Een groendak vereist onderhoud, maar biedt een groot aantal voordelen; het dak verbetert niet alleen het binnenklimaat, maar heeft ook een positieve invloed op de geluidsdemping. Naast uzelf heeft ook het milieu uiteraard baat bij de door u geleverde extra beplanting. Planten produceren immers zuurstof uit onder andere CO2, dus door een groendak aan te leggen verlaagt u uw netto CO2-bijdrage aan het milieu. In dit artikel bekijken we in het kort de verschillende soorten groendaken en wat nou precies de voordelen zijn.

Soorten groendaken

Groendaken kunnen op twee manieren in soorten onderverdeeld worden: het aantal lagen dat gebruikt wordt voor de aanleg en de begroeiing. We bekijken eerst de gelaagdheid:

De tweede manier van classificatie, de beplanting, bestaat uit twee extremen. Tussen deze extremen bevindt zich echter een uitgebreid spectrum aan verschillende mogelijkheden:

De voordelen

Reacties

Dakpannen Vervangen schreef op 9 October 2014

Bedankt voor de informatie over een groen dak!

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Een groendak

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer

Gerelateerde artikelen