Gevel en dak

Gevelbekleding

Gevelbekleding

Gevelbekleding is een mooie manier om je huis een fris of juist klassiek uiterlijk te geven. Geen slecht idee, aangezien de gevel toch een soort eerste visitekaartje is van degene die er woont. Daarnaast kan een goede gevelbekleding een groot aantal vochtproblemen (doorslaand vocht) oplossen. Het plaatsen van gevelbekleding is echter een flinke klus, want naast het timmerwerk komt er ook een aantal belangrijke vragen op u af.

Dakpanplaten

Dakpanplaten

Dakpanplaten zijn kunstmatige dakpannen gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal of kunststof. Ze zijn vooral populair voor het bedekken van stacaravans, carports en.of garages. Het materiaal is in de vorm van dakpannen geperst, waardoor een dak met dakpanplaten nauwelijks te onderscheiden is van een dak met ‘gewone’ dakpannen. In één plaat zitten meerdere panvormen geperst, waardoor het dak snel te bedekken is.

Groendak

Een groendak

Een groendak is een moderne vorm van tuinieren; u beplant niets minder dan hetdak van uw huis! Maar waarom worden deze daken steeds populairder en welke voordelen bieden ze eigenlijk? Lees hier over de opbouw, soorten en het eigenlijke nut van groendaken. Wellicht dat u in de toekomst ook het dak op gaat om de platen water te geven.

De dakgoot reinigen

Dakgoot reinigen

De dakgoot en regenpijp vormen een essentieel onderdeel voor een correctie afwatering van uw dak. Een verstopte of anderzijds defecte dakgoot kan flinke waterschade veroorzaken aan de deur, kozijnen, de gevel of zelfs in de kelder. In dit artikel geven we kort advies over hoe u reiniging van de dakgoot het beste aan kunt pakken.

Oorzaken van lekkage

Lekkage

Een lekkend dak kan enorm frustrerend zijn; zowel het behang, de vloer als meubulair kunnen flinke beschadigingen oplopen door te laat ontdekte lekkage. Het vinden van het lek kan in sommige gevallen relatief eenvoudig zijn, maar is meestal verrassend lastig. Daarom dit lijstje met plaatsen waar een lek relatief vaak voorkomt.Zoeken

Laatste reactie

Bij mij was het tapijt op de treden geniet, maar op de zijkanten gelijmd. Heb een verfbrander gebruikt om de lijm te verwarmen en dan met een steekschraper en een tang de vloerbedekking en de lijm verwijdert. Heb er wel mijn tijd voor genomen en er enkele dagen over gedaan, omdat het toch wel heel zwaar werk is. Het is op deze manier wel te doen.

Door Paul in Tapijt verwijderen