Een wastafel voor de badkamer kiezen

De wastafel is een onmisbaar attribuut van iedere badkamer; hij wordt iedere dag gebruikt bij het handen wassen, tanden poetsen en persoonlijk verzorgen. Naast functioneel kan een wastafel ook een decoratief element zijn; een nieuwe wastafel kan een oude badkamer weer nieuw leven inblazen. U wordt tegenwoordig heus niet meer beperkt tot de welbekende glanzende witte stenen wasbak. Wastafels komen in verschillende kleuren, groottes, materialen en uiteraard prijsklassen. Alvorens u een wastafel kiest, kan het dus bijzonder nuttig zijn dat u zich oriënteert op de mogelijkheden.

Soorten wastafels

Veruit de meeste wastafels in de badkamer zijn komvormig; de vierkante modellen worden meestal gebruikt in de keuken. Toch is het tegenwoordig goed mogelijk om wastafels in allerlei vormen te krijgen; u kunt uw fantasie bijna de vrije loop laten. Qua installatie, zijn de volgende soorten wastafels beschikbaar:

Wastafel materialen

Wastafels komen in een groot aantal materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken; zowel qua uiterlijk als qua functionele voor -en nadelen:

Overwegingen

Als u een wastafel wilt kopen, kan het nuttig zijn de volgende overwegingen mee te nemen:

Reacties

H. Bosch schreef op 26 May 2010

Goedenmiddag,
Heeft u een tip hoe je zwart/grijze krassen (waarschijnlijk van een gesp van een riem) op een porseleinen wastafel kunt verwijderen of schoonmaken?
Alvast hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,
Hetty Bosch

Janna Wulffraat schreef op 20 September 2011

In mijn porseleinen wasbak zitten zwarte krassen die veroorzaakt zijn door metaal. Hoe is dat weer schoon te maken? Met een beetje Cif (schuurmiddel) gaat het niet. Het zijn dus oppervlakkige krassen.
Ik hoop dat u een oplossing heeft voor mij.
Met vriendelijke groeten.
Janna Wulffraat

Reageren

Heeft u een vraag, aanvulling of correctie op het artikel of ziet u een vraag die u kunt beantwoorden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 
Losstaande wastafel

Zoeken

Interactief / sociaal

E-mail Stuur door RSS RSS feed
Nujij Nujij Comment Reageer