Alles over het verbouwen van uw huis

De ijzerzaag

Een ijzerzaag

De ijzerzaag is een bekend en populair stuk gereedschap, dat zijn weg in bijna iedere schuur wel gevonden heeft. De meeste mensen hebben echter geen benul van een juist gebruik van de ijzerzaag. In dit artikel gaan we in op enkele facetten van zowel de werking als het correcte gebruik van de ijzerzaag. Wellicht dat u na het lezen van deze tips geen zaagblad meer breekt!

De handzaag

Handzaag

De handzaag is één van de meest bekende en gebruikte zagen, waarmee al menig stuk hout in stukken gezaagd is. Het is dan ook een onmisbaar stuk gereedschap van de zichzelf respecterende doe-het-zelver. In dit artikel gaan we in op de werking en het optimale gebruik van deze oeroude en onmisbare hoeksteen van de kluswereld.

Zagen

Zagen

Zagen is een karwei dat bij iedere verbouwing terug komt, maar toch nog erg vaak fout gedaan wordt. Vanwege het grote aantal zagen en de per materiaal verschillende techniek is dit op zich geen wonder. Deze gids gaat in op een aantal zaagsoorten; waar zij voor dienen, hoe ze werken en welke techniek u gebruikt om zo goed mogelijk te zagen.

Voedingsmiddelen als schoonmaakmiddel

Oeps!

Schoonmaken is niet alleen een vervelende klus, het kan ook nog eens behoorlijk slecht voor het milieu zijn. Er worden jaarlijks behoorlijk wat liters dikke bleek, ammoniak, schuurmiddel en afwasmiddel door het putje gespoeld. De volgende vijf voedingsmiddelen zijn 100% natuurlijk en maken ook prima schoon.

De plafondventilator

Plafondventilator

Een plafondventilator is een eenvoudig, doch doeltreffend hulpmiddel om het binnenklimaat te verbeteren. Daarnaast kan een plafondventilator ook een decoratieve functie hebben. Maar waar moet u eigenlijk op letten als u een plafondventilator koopt? In dit artikel bekijken we diverse facetten van een plafondventilator en welke invloed zij hebben op de effectiviteit ervan.

De dakgoot reinigen

Dakgoot reinigen

De dakgoot en regenpijp vormen een essentieel onderdeel voor een correctie afwatering van uw dak. Een verstopte of anderzijds defecte dakgoot kan flinke waterschade veroorzaken aan de deur, kozijnen, de gevel of zelfs in de kelder. In dit artikel geven we kort advies over hoe u reiniging van de dakgoot het beste aan kunt pakken.

Betonnen aanrechtblad

Betonnen keukenblad

Beton is een materiaal dat eeuwen voor de bouw wordt ingezet. Het is een hard, veelzijdig materiaal, dat verrassend aantrekkelijk kan zijn. Met beton kan onnavolgbaar gevarieerd worden, waardoor de limiet eigenlijk ligt bij de inspiratie van de gieter. De laatste jaren is het betonnen keukenblad flink in opmars. We nemen een kijkje naar de eigenschappen.

RVS aanrechtblad

RVS aanrechtblad

Roest vrij staal, beter bekend onder de afkorting RVS, is een glanzend, hoogwaardig materiaal dat moeilijk te bevuilen is. Het is een functioneel materiaal dat populair is in aanrechtbladen waar hygiëne bovenaan de prioriteitenlijst staat (denk aan restaurants). In dit artikeltje gaan we kort in op de specifieke voor- en nadelen van RVS als materiaal voor een aanrechtblad.

Marmer aanrechtblad

Marmer

Marmer is een zeer exclusieve steensoort die al eeuwen vanwege zijn schoonheid en ‘maakbaarheid’ door beeldhouwers gebruikt wordt. Het wordt vooral in het buitenland gebruikt wordt als materiaal voor een aanrechtblad. Maar wat zijn eigenlijk de specifieke voor- en nadelen van marmer? In dit artikel gaan we kort en puntsgewijs in op de eigenschappen van marmer.

Granieten aanrechtblad

Graniet

Graniet is een bijzonder decoratieve steensoort die vaak gebruikt wordt als materiaal voor een aanrechtblad. Het is hard, duurzaam en ziet er goed uit. Maar wat zijn eigenlijk de specifieke voor- en nadelen van graniet? In dit artikel gaan we kort en puntsgewijs in op de eigenschappen die van graniet een meer of minder geschikt keukenblad maken.

« Vorige 1 3 4 5 6 7 Volgende »

Zoeken

Laatste reactie

Bedankt voor de schoonmaaktips om mijn dakgoot te kunnen reinigen. Mijn dakgoot bevindt zich aardig hoog, dus weet niet of ik hier wel bij kan komen met een ladder. Ik denk dat ik in dit geval beter een professional kan inhuren. Deze kan dan ook meteen mijn regenpijp ontstoppen.

Door Vincent Rondwijk in De dakgoot reinigen