Alles over het verbouwen van uw huis

Parket schuren

Parket schuren

Parket schuren is een taaie klus, die in veel gevallen enorm de moeite waard kan zijn. Sterker nog, er zijn binnenshuis maar weinig doe-het-zelf klussen die meer voldoening geven dan het transformeren van een oude en verweerde parketvloer naar één die er splinternieuw uitziet.

Cementsluier verwijderen

Cementsluier

Cementsluier is een doffe aanslag die na het leggen van tegels achter kan blijven. Het is in feite een zeer dunne laag voegmiddel die door het afstrijken over de tegels is uitgesmeerd. Cementsluier kan een nieuw gelegde vloer aardig verpesten, met name als de tegels glanzend van aard zijn. Het verwijderen ervan moet dan ook snel en grondig aangepakt worden.

Spanplafond

Spanplafond

Een spanplafond bestaat uit een groot kunststof doek, dat opgespannen wordt in een groot frame. Het doek raakt het daadwerkelijke plafond alleen aan de zijkanten, waardoor het van belang is dat het zeer strak gespannen wordt. Is dit niet het geval, dan zal het plafond inzakken en kreukels gaan vertonen. Het spanplafond is de laatste jaren flink in opmars, omdat het relatief eenvoudig aan te brengen is.

Barok behang

Barok behang

Barok behang was met name in de jaren ’70 een zeer populaire behangsoort, die de laatste jaren weer enorm aan populariteit aan het inwinnen is. Maar barok is terug van eigenlijk eeuwenlang niet weggeweest; al sinds de zeventiende eeuw weten de drukke figuren van de barokstijl de mens de fascineren. Het tijdloze barok is eigenlijk prima te combineren met moderne elementen en heeft zich daarom staande gehouden.

Reparatie vaatwasser

Vaatwasser

Reparatie van de vaatwasser is een klus die meestal wordt overgelaten aan professionele bedrijven. De bedrijven sturen na reparatie van de vaatwasser een gepeperde rekening, die in sommige gevallen zo hoog oploopt dat u net zo goed een nieuwe vaatwasser kunt kopen. Er kan in een vaatwasser nogal wat mis gaan, maar voor lang niet alle problemen is het nodig een bedrijf in te schakelen.

Bamboe vloer

Bamboe vloer

Met een bamboe vloer kunt u een mooi natuurlijk uiterlijk realiseren zonder dat u daarmee onbedoeld de natuur schade toebrengt. Bamboe heeft een groot aantal voordelen, die al eeuwenlang door de mens worden toegepast: jonge scheuten worden opgegeten en de volwassen plant is zo sterk, dat deze gebruikt kan worden voor de bouw van meubels, gereedschap en zelfs huizen.

Tuinhuis bouwen

Tuihuis bouwen

Een tuinhuis bouwen is een flinke onderneming, die de ijverige doe-het-zelver aardig wat geld kan besparen. Het zelf bouwen van een tuinhuis geeft u daarnaast wat extra vrijheid in de inrichting, materiaalsoort en afmetingen. Dit is uiteraard mits u geen gebruik maakt van een afgestemde set planken van bijvoorbeeld het tuincentrum of Ikea.

Kippenhok maken

Kippenhok bouwen

Een kippenhok maken kan een goedkoop alternatief zijn voor het kopen van een prefab kippenverblijf. Daarnaast heeft u bij zelfbouw meer vrijheid in het aantal kippen dat u wilt houden en kunt u het geheel optimaal aan de beschikbare ruimte aanpassen. Zelf een kippenhok maken scheelt ook nog eens geld en kan een lonende, leerzame ervaring zijn voor iedere doe-het-zelver.

Konijnenren

Konijnenren

Een konijnenren is een ruime omheining waarbinnen een konijn zich vrij kan bewegen. Veruit de meeste rennen worden buiten geplaatst, al zijn er ook opklapbare modellen verkrijgbaar die u binnen kunt plaatsen. Een konijnenren kan een mooie aanvulling zijn op een bestaand konijnenhok, maar kan ook los een mooi middel zijn om uw konijn wat extra bewegingsruimte te geven.

Teak kasten

Teak kast

Teak is een soort hardhout die afkomstig is uit plantages in tropisch Azië. Teak kasten zijn vanwege de uitstekende eigenschappen van het hout en het mooie uiterlijk razend populair. Teak kasten weerstaan vocht, hitte en kou zonder problemen en kunnen jaren mee gaan. Hoewel teak in het verleden vaak illegaal gekapt werd, is het tegenwoordig meestal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

« Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende »

Zoeken

Laatste reactie

ben op zoek naar iemand die deskundig is met plafondventilatoren in een grote ruime van ca 120 vierkantenmeter

Door peter in De plafondventilator