Alles over het verbouwen van uw huis

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang (ook: glasweefselbehang) is een relatief nieuwe behangsoort, die in plaats van papier wordt gemaakt van fijne glasvezels. Deze vezels worden op een speciale manier verweven en geperst tot een zeer fijn en zeer sterk gaas ontstaat. In het gaas zijn desgewenst lokaal verdikkingen aan te brengen, zodat een mooie structuur zichtbaar wordt.

Grindvloer

Grindvloer

Een grindvloer is een vloer die uit talloze kleine steentjes bestaat. Deze steentjes worden gewonnen in rivieren en vervolgens via een speciaal proces ingekleurd. Omdat de vloer uit allemaal bij elkaar gegoten steentjes bestaat, is het mogelijk bepaalde kleur-patronen aan te brengen in de grindvloer. Dankzij de ‘bobbelige’ structuur is het goed mogelijk het uiterlijk van tapijt na te bootsen.

Krijtverf

Krijtverf

Krijtverf is een verfsoort die een mooie matte, fluweelachtige afwerking geeft. Het bestaat voor een groot deel uit (verrassing) krijt, wat het een goed afdekkend vermogen geeft zonder af te stikken. Krijtverf wordt door veel mensen onterecht verward met kalkverf. Krijt- en kalkverf zijn echter twee compleet andere producten…

Vochtproblemen

Vochtproblemen

Vochtproblemen in huis kunnen ernstige vormen aannemen; u kunt last krijgen van onder andere schimmels, stank, ongedierte en loslatend behang. De problemen zijn meestal het resultaat van verkeerd aangebrachte isolatie of onvoldoende ventilatie van de woning. Doet u dit niet of onvoldoende, dan zult u merken dat er vochtophopingen in huis ontstaan, die vaak beginnen met een condens op de ramen.

De tuinpoort

Tuinpoort

Een tuinpoort is het gedeelte van de tuinomheining dat u gebruikt om de tuin te betreden of te verlaten. De tuinpoort moet goed bij de rest van uw tuin passen, moet gemakkelijk open- en dichtgaan, maar moet tegelijkertijd ook de nodige veiligheid bieden tegen indringers. Tuinpoorten zelf zijn beschikbaar in verschillende materialen, maar het is met name het materiaal van het frame dat de veiligheid bepaalt.

Vochtmeter

Vochtmeter

De vochtmeter (ook wel hygrometer) genoemd is een instrument waarmee normaal gesproken de relatieve vochtigheid van een medium gemeten wordt. Dit houdt in dat de vochtigheid wordt uitgedrukt als een percentage van het punt waarop het medium verzadigd raakt met vocht. Stijging van de vochtigheid kan twee oorzaken hebben…

Kalkverf

Kalkverf

Kalkverf is een natuurlijke verfsoort die vanwege zijn levendige effecten en milieuvriendelijkheid altijd populair is geweest. Het is een mineraal product, dat vervaardigd wordt uit kalk en water. Het is meestal met natuurlijke pigmenten gekleurd, wat de beschikbare kleuren enigszins limiteert. Met name donkere tinten zijn vanwege de lichte tint van het bronmateriaal (kalk) lastig te verkrijgen.

RVS koelkasten

RVS koelkasten

RVS koelkasten staan bekend om hun stijl en ongeëvenaarde strakheid, hoewel sommige mensen moeite hebben met het kille (vergeef de woordspeling) uiterlijk. RVS wordt vanwege de uitstekende hygiënische eigenschappen al geruime tijd in de horeca gebruikt voor zaken als wastafels, vriezers, vaatwassers en koelkasten. In de huiskeuken is het echter een relatieve nieuwkomer.

Tapijt reinigen

Tapijt reinigen

Het tapijt reinigen is een klus waar iedere eigenaar van een tapijt vroeg of laat voor komt te staan. Een tapijt krijgt immers veel te verduren; voetstappen en vlekken komen geregeld voor en stof kan zich eenvoudig verzamelen tussen de haren van het kleed. Bij onderhoud van hun tapijt denken de meeste mensen aan af en toe de stofzuiger er eens overheen halen…

PUR isolatie

PUR isolatie

PUR isolatie is een betaalbare manier om goede isolatie te verkrijgen. PUR-schuim heeft meestal gesloten cellen, wat inhoudt dat de individuele cellen niet met elkaar in verbinding staan. De cellen zijn gevuld met gassen die slecht warmte geleiden. Meestal zijn dit zogenaamde ‘HFK-gassen’. Omdat deze gassen een hoge thermische weerstand hebben, heeft PUR-schuim gemiddeld genomen een gunstige isolatiewaarde.

« Vorige 1 2 3 4 5 7 Volgende »

Zoeken

Laatste reactie

ben op zoek naar iemand die deskundig is met plafondventilatoren in een grote ruime van ca 120 vierkantenmeter

Door peter in De plafondventilator